OP tuo lähimaksamisen mobiiliin ensimmäisenä pankkina Suomessa

Puhelin käy jatkossa maksuvälineenä lähimaksuja vastaanottavissa kaupoissa, kun OP julkaisee lähimaksuominaisuuden suositussa Pivo-mobiilisovelluksessa. OP on Suomessa ensimmäinen pankki, joka tuo lähimaksamisen mobiiliin ja Euroopassakin ensimmäisten pankkien joukossa.

– OPlle digitalisaatio tarkoittaa ennen kaikkea asiakkaidemme elämää helpottavia ratkaisuja. Lähimaksaminen Pivolla on hyvä esimerkki tästä: kun esimerkiksi lenkille ei enää tarvita lompakkoa mukaan, arki helpottuu taas piirun verran, sanoo Harri Nummela, OPn Digitaalisen liiketoiminnan ja asiakaskokemuksen johtaja.

Pivon lähimaksuominaisuus on 6.4.2016 alkaen OPn kaikkien henkilöasiakkaiden saatavilla. Sen voi tilata suoraan Pivosta Android-käyttöjärjestelmillä toimiviin puhelimiin, jotka tukevat lähimaksamista mahdollistavaa tekniikkaa.

– Koska kaikki Pivolla tehtävät lähimaksut varmennetaan puhelimen tunnuskoodilla ja lisäksi käyttäjän niin halutessa vielä Pivon omalla pääsykoodilla, asiakkaat voivat luottaa maksutapahtuman turvallisuuteen. Maksua ei siis koskaan veloiteta ilman asiakkaan tunnistautumista, vakuuttaa uusien liiketoimintojen kehittämisestä vastaava yksikönpäällikkö Kristian Luoma.

Pivon lähimaksuratkaisu toteutetaan yhteistyössä Visan kanssa.

– Lähimaksaminen älypuhelimella on kuluttajan kannalta suurin maksamista helpottava muutos sitten perinteisten pankkikorttien ilmestymisen. Lähimaksamisen suosio on kasvanut Suomessa voimakkaasti viimeisen vuoden aikana ja uskon Pivon entisestään lisäävän kuluttajien kiinnostusta lähimaksamiseen”, sanoo Visa Europen Suomen maajohtaja Vesa Tukonen.

Pivon lähimaksamista on testattu jo pilotissa, joka aloitettiin keväällä 2015. Pilotin tulokset ovat olleet hyviä:

– Asiakkaat ovat olleet innoissaan uudesta maksutavasta. Lähes kaikki pilottiin osallistuneet käyttäjät suunnittelivat jatkavansa lähimaksuominaisuuden käyttöä kokeilujakson jälkeen, Luoma iloitsee.

Mikä Pivo?

Pivo on mobiililompakko, joka auttaa käyttäjää pysymään ajan tasalla omasta taloudestaan. Pivon avulla asiakkaat voivat tarkistaa helposti saldon ja seurata rahankäyttöään. Lisäksi Pivosta löytyy useita eri etuohjelmia ja satoja etukuponkeja. Saldon ja budjettien seuraaminen sekä uusi mobiilimaksuominaisuus ovat saatavilla vain OPn asiakkaille, etuohjelmia ja kauppasisältöjä voivat käyttää kaikki pankista riippumatta. Pivoa on ladattu jo yli 700 000 kertaa.