Lenovo K5 tulee Suomessa myyntiin ensi viikolla. Siinä yhdistyvät edistynyt tekniikka ja kilpailukykyinen hinta. Vajaat 200 euroa maksavassa älypuhelimessa on 13 megapikselin kamera automaattitarkennuksella, tehokas suoritin ja paikka kahdelle SIM-kortille. Lenovo K5 on Lenovon ensimmäinen älypuhelin, joka Moton kanssa kuuluu Lenovo -älypuhelintarjoukseen Pohjoismaissa.

–Lenovo K5:n ohella tuomme Pohjolan markkinoille myös toisen tuotemerkin. Lenovo ja Moto -tavaramerkeillä voimme tarjota suuren älypuhelinvalikoiman eri asiakassegmenteissä, sanoo Joakim Liljedahl, Lenovo Mobile Business Groupin Pohjois-Euroopan toimintojen markkinointijohtaja.


Elkjöp-konserni (Suomessa Gigantti) on Pohjoismaiden suurin kodinelektroniikan jälleenmyyjä. Se jälleenmyy Lenovo K5 -älypuhelinta Pohjoismaissa yksinoikeudella. Edessä olevasta merkittävästä lanseerauksesta he sanovat seuraavaa:

–Lenovosta on lyhyessä ajassa tullut yksi parhaiten myyviä tavaramerkkejämme. Asiakkaat arvostavat sen tarjoamaa hyvää laatua kilpailukykyiseen hintaan. Siksi meille oli itsestäänselvää olla alusta lähtien mukana, kun Lenovo ilmoitti, että se voi nyt tarjota älypuhelimia samalla voitokkaalla reseptillä, sanoo Torfinn Schau Halvorsrud, televiestintälaitteiden Pohjoismaiden jälleenmyynnistä vastaava myyntijohtaja.

Lompakolle sopiva
Qualcomm® Snapdragon™ kahdeksanytiminen suoritin takaa Lenovo K5:n tasaisen ja nopean suorituskyvyn. Dolby Atmos® -tekniikan ansiosta äänessä on selkeyttä ja syvyyttä, ja leveän näyttönsä ansiosta Lenovo K5 soveltuu myös HD-tasoisten elokuvien katseluun ja pelien pelaamiseen. 13 MP:n automaattitarkennuksella varustettu takapuolen kamera ja 5 MP:n etupuolen kamera takaavat hyviä kuvia myös heikossa valossa. Riittävän tallennuskapasiteetin takaamiseksi puhelimen tallennustilaa voidaan lisätä 32 GB:n microSD-kortilla.[1] Lenovo K5:ssa on irrotettava, tarvittaessa vaihdettavissa oleva, 2750 mAh:n akku.[2] Puhelin tukee kahta SIM-korttia ja LTE-tekniikkaa.

Hinta ja saatavuus
Lenovo K5 tulee Suomessa myyntiin toukokuun lopulla. Puhelimia myyvät Pohjoismaissa yksinomaan Elkjøp-konsernin yritykset (Suomessa Gigantti), joissa myynnin uskotaan alkavan tulevalla viikolla. Lenovo K5:n suositushinta on 199 euroa.