Johtava pohjoismainen kulutuselektroniikan tarviketoimittaja, Aurora Group tuo myyntiin PUROn ja Kawasakin yhteistyössä suunnitteleman tasapainoskootterin. Kätevän ja pienikokoisen liikkumisvälineen kanssa matka taittuu leikiten.

“Hoverboardit” eli tasapainoskootterit ovat tulleet yhä tutummaksi näyksi myös Suomessa. Vuoden takaisen liikennelainsäädännön  muuttumisen myötä tasapainoskoottereilla liikkuminen on sallittua potkulautojen ja rullaluistimien lailla.

Kuuden ja puolen tuuman pyöräkoolla varustettu Kawasaki Hoverboard on jämerätekoinen tasapainoskootteri, joka täyttää tiukimmatkin turvallisuusvaatimukset. Tasapainoskootterin 15 kilometrin suurin tuntinopeus täyttää myös lainsäädännön vaatimukset. Vedeltä suojatun rakenteen ansiosta Kawasaki Hoverboard sopii mainiosti myös ulkoliikkumiseen vesilätäköistä huolimatta.

Huipputeknologiaa hyödyntäen suunniteltu koneisto takaa tasaisen ja helpon liikkumisen. Tasapainoskootteri tasapainottaa itseään alituisesti käyttäjän painopisteen mukaan, joten käyttö on helppoa. Kawasaki Hoverboard kulkee yhdellä latauksella jopa 20 kilometriä ja se hallitsee jopa 30 asteen nousut. Teknologisten innovaatioiden ansiosta Kawasaki Hoverboard kykenee säilyttämään huippunopeutensa jopa ylämäkeen liikuttaessa.

Nopeutensa ansiosta Kawasaki Hoverboard on kätevä kulkuväline pidemmillekin matkoille. Vaihtoehtoisesti tasapainoskootteri sopii oivallisesti myös sisäkäyttöön esimerkiksi varastotiloissa ja isoissa halleissa.

Kawasaki Hoverboardin voimantuottolähteenä toimii kaksi 250 watin sähkömoottoria. Virtansa moottori saa ladattavasta litium-akusta, jonka varaustaso ilmaistaan selkeillä led-valoilla. Akun täyteen lataaminen vie aikaa vain kolmisen tuntia ja se onnistuu helposti suoraan verkkovirrasta.

Tasapainoskootteria käytettäessä on hyvä kiinnittää huomiota myös käyttäjän turvallisuuteen. Erityisesti polvi- ja kyynärsuojia suositellaan käytettäväksi tasapainoskootterilla ajettaessa. Myös laadukas kypärä on äärimmäsen tärkeä suojavaruste vahinkojen varalta. Kawasakin kypärä on varustettu sisäisellä pehmusteella, tuuletusaukoilla ja kätevällä kiristysruuvilla. Sekä kypärää että kyynär- ja polvisuojia on saatavana kahtena eri kokona.

Saatavuus ja hinnoittelu

Kawasaki Hoverboardin suositushinta on 499 euroa. Kypärän sekä kyynär- ja polvisuojapaketin hinnat ovat 59 ja 39 euroa. Kaikki hinnat sisältävät 24 prosentin arvonlisäveron.