LG:n uudet OLED-mallit ovat ohuempia kuin koskaan aiemmin. Lisäksi niissä on erittäin korkealaatuinen Dolby Vision -kuvateknologia ja Dolby Atmos -äänentoisto, molempia HDR-formaatteja tukeva Active HDR -ominaisuus sekä valmius tukea Advanced HDR by Technicolor -teknologiaa. HDR (High Dynamic Range) lisää yksityiskohtien runsautta ruudun tummilla ja kirkkailla alueilla. Uuden OLED-sukupolven paneelit ovat lisäksi 25 prosenttia kirkkaampia. Myös pelaajat on otettu huomioon: uudet OLED-televisiot on optimoitu pelaamista varten ja niiden vasteaika on vain 21 millisekuntia.

Huipputyylikäs OLED W7

Uuden OLED-sukupolven jännittävin tulokas on LG OLED W7, josta on saatavilla 65 ja 77 tuuman versiot. W7 on niin ohut, että se kiinnitetään seinään magneeteilla, koska ruuvit olisivat siihen liian paksuja. Kaikki muu tuotteen elektroniikka on asennettu erilliseen alustalaitteeseen, joka on yhdistetty kuvapaneeliin erittäin ohuella ja huomaamattomalla kaapelilla. Tämä tekee kuvaruudusta erittäin kevyen, ja 65-tuumainen malli painaakin ainoastaan 1,9 kg. Yhteydet muihin laitteisiin muodostetaan alustalaitteen kautta, minkä ansiosta televisioon kytketyt kaapelit eivät pilaa sisustusta. Alustan ylöspäin suunnatut kaiuttimet ja Dolby Atmos -teknologia tarjoilevat huippulaadukasta äänentoistoa, joka täydentää visuaalista elämystä.

LG W:7:n muotoilu on linjassa LG:n ”less is more” -filosofian kanssa. Kaikki turha on karsittu pois, jotta huippulaadukas kuvaruutu saa ansaitsemansa huomion. 65-tuumaisen mallin OLED-paneeli on vain 2,57 millimetriä paksu, joten television ja seinän väliin ei jää rakoa. W7:än muotoilun ansiosta sitä katsellessa tuntuu melkein kuin katselisi television sijaan ulos ikkunasta.

”W7:n lanseeraus osoittaa, että televisioiden suunnittelu on muuttunut pysyvästi. Upean muotoilunsa ansiosta W7 istuu kodin sisustukseen saumattomasti, ja sen kuvanlaatu on parempi kuin koskaan ennen. Laite onkin saanut ensiesittelyssä todella innostuneen vastaanoton. Tulevaisuudessa tulemme näkemään kuluttajien kodeissa juuri tämänlaisia televisioita”, sanoo David Montanya, LG Electronicsin Home Entertainment -liiketoimintayksikön Pohjoismaiden tuoteasiantuntija.

Uuteen vuoteen uusi OLED-perhe

W7-mallin lisäksi LG lanseeraa uudet B-, C-, E ja G-sarjat. LG OLED G7 korvaa viime vuoden G6-sarjan ja tulee saataville 65 ja 77 tuuman koossa. Näyttö on kiinnitetty läpinäkyvään lasilevyyn, ja kuvapaneeli on 25 prosenttia edellistä sarjaa kirkkaampi. Lisäksi mallissa on Dolby Atmos -äänentoistoteknologia, Active HDR -tekniikka ja pelattaessa kuvan vasteaika on vain 21 millisekuntia.

E7-malli puolestaan korvaa edellisvuoden E6-television. E7:n näyttö on kiinnitetty läpinäkyvään lasilevyyn, ja mallin mukana tulee korkea Alpine-jalusta. LG OLED C7 eroaa edeltäjästään litteän muotoilunsa ansiosta. Lisäksi LG esittelee edullisemman B7-sarjan. Myös uuden B7-sarjan kirkkaus on 25 prosenttia edellistä sarjaa parempi, ja siinä on Dolby Atmos -äänentoisto sekä Active HDR -tekniikka. Pelattaessa kuvan vasteaika on 21 millisekuntia. E7-, C7- ja B7-mallit tulevat saataville 55 ja 65 tuuman koossa.

Hinta ja saatavuus

Lisätietoja saatavuudesta ja hinnoista kerrotaan lähempänä lanseerausajankohtaa.