Sonyn julkistamat uudet 4K HDR -televisiot tarjoavat entistä laajemman kirkkaustason ja paremman kontrastin. Ainutlaatuisen kuvaprosessorin ja näyttötekniikan avulla uudet BRAVIA-televisiot esittävät 4K HDR -sisältöä laadukkaimmalla mahdollisella tavalla.

HDR-maailma on laajentunut merkittävästi videostriimauksen, 4K UHD Blu-ray -soittimien ja viimeisimpänä PlayStation®4-pelienmyötä. Tämän takia täsmällisillä kuvaprosessoreilla on tärkeämpi tehtävä kuin koskaan ennen, sillä vain niiden avulla häikäisevä kuva pystytään toistamaan niin kuin elokuvantekijät ja pelienkehittäjät ovat sen visioineet. Sonyn Z-lippulaivasarjasta tuttua 4K HDR Processor X1™ Extreme -teknologiaa on ylistetty laajasti sen kyvystä tuottaa todentuntuista, syvää, värikylläistä ja kontrastirikasta kuvaa. Suuren harppauksen eteenpäin HDR-maailmassa tarjonnut 4K HDR Processor X1™ Extreme on nyt saatavilla Sonyn kahdessa uutuussarjassa entistä laajemmalle yleisölle.

4K HDR Processor X1™ Extreme -teknologian lisäksi uusi XE93-sarja on varustettu Slim Backlight Drive+ -tekniikalla eli parannetulla LED-taustavaloteknologialla, joka mahdollistaa entistä tarkemman paikallisen himmennyksen verrattuna edelliseen Slim Backlight Drive -tekniikkaan. Quad-edge LED -rakenne ja X-tended Dynamic Range™ PRO -toiminnon paikallisen himmennys- ja kirkkausteknologian avulla kuvassa on ylivoimainen kirkkaus ja poikkeuksellinen kontrasti – itse asiassa jopa 10 kertaa parempi XDR-kontrasti*1 verrattuna tavalliseen LED-televisioon.

HDR-laitevalikoiman laajentamiseksi Sony julkistaa 4K HDR OLED -television, “BRAVIA OLED”. A1-sarja tarjoaa täysin uuden visuaalisen kokemuksen, jossa yhdistyy huippulaadukas OLED-kuvalaatu, ensimmäinen laatuaan maailmassa oleva äänentoistojärjestelmä, X1 Extreme sekä upea ja uniikki muotoilu.

OLEDin yli 8 miljoonan itsevalaisevan pikselin ansiosta A1-sarja tarjoaa huomattavasti parannetun visuaalisen kokemuksen ennennäkemättömän syvällä mustalla, autenttisilla väreillä, terävillä kuvilla ja rajattomalla katselukulmalla. X1 Extreme -kuvaprosessori hallitsee kuvan valtavaa pikselimäärää tarkasti ja saa OLED-teknologian tuottamaan erinomaista 4K HDR -kuvaa.

BRAVIA OLEDin innovaatiot eivät lopu ainutlaatuiseen kuvanlaatuun. A1-sarja on lisäksi maailman ensimmäinen suuren kuvaruudun televisio*2, joka pystyy tuottamaan upeaa ääntä suoraan itse televisiosta. Hyödyntämällä taustavalottoman OLEDin muotoa, Sony on kehittänyt uuden Acoustic Surface™ -ääniteknologian, joka saa koko kuvaruudun resonoimaan ja siten tuottamaan rikkaan ja täyteläisen äänen.Tämä mahdollistaa äänen ja kuvan täydellisen yhdistymisen, mikä on tavallisten televisioiden saavuttamattomissa. Järjestelmä tuottaa täydellisesti synkronoidun kuvan ja äänen myös näytön laidoilla. Yhdistettynä OLEDin laajaan katselukulmaan A1-sarja tarjoaa ennennäkemättömän audiovisuaalisen elämyksen riippumatta siitä, mistä suunnasta televisiota katselee. Acoustic Surface™ -teknologia mahdollistaa uudenlaisen muotoilun, koska tavanomaisia, television ympärillä olevia kaiuttimia ei tarvita. Tuloksena on ainutlaatuinen, kuvaa häiritsemätön ulkomuoto.

Sekä XE93 että A1 tukevat lisäksi Dolby Laboratoriesin kehittämää HDR-teknologiaa nimeltään Dolby Vision™, joka yhdistettynä Sonyn muiden teknologioiden kanssa rikastuttaa visuaalista kokemusta entisestään.

Sony julkistaa myös kolme uutta 4K HDR -televisiosarjaa ja kolme uutta Full HD HDR -televisiota, jotka tulevat myyntiin vuonna 2017. Kaikissa uutuustelevisioissa on Sonyn patentoimaa teknologiaa, kuten uusi 4K HDR -prosessori X1 (vain XE90 ja XE85), alan johtavan kuvanlaadun takaamiseksi. Tavoitteena on jatkaa huippuelämysten tarjoamista kuluttajille sekä toteuttaa entistä rikkaampia visuaalisia kokemuksia Sonyn tehokkailla näyttöteknologiaratkaisuilla ja kuvaprosessoriosaamisella.

Sonyn uudet televisiomallit ovat saatavilla keväällä 2017.

*1 XDR on lyhenne X-tended Dynamic Range -sanoista. Mallikohtaisella lukemalla tarkoitetaan X-tended Dynamic Range PRO -teknologian avulla laajennettua kontrastitasoa, jonka käyttäjä todellisuudessa tuntee ja kokee (XDR Contrast). Lukema pohjautuu Sonyn perinteiseen televisioon ilman paikallista himmennystä.
*2 Yli 55”. 4. tammikuuta 2016. Sonyn tutkimusten mukaan.