LG julkaisi MWC:ssä uusimman lippulaivansa G6:n, joka palaa enemmän perinteiseen älypuhelinmalliin viime vuoden modulaarisen muotoilun jälkeen.

G6:n tärkeimmät tiedot ovat: 5,7” QHD+ –näyttö (2880 x 1440 pikseliä), Snapdragon 821 -suoritin, 4 GB muistia, 32 GB tallennustilaa, joka on laajennettavissa mikroSD-kortilla, 3300 mAh:n akku, joka poiketen aiemmista LG:n malleista, ei ole tällä kertaa vaihdettavissa, IP68-suojaus ja kaksi 13 megapikselin kameraa, joista myöhemmin lisää.

Muotoilu G6:ssa on palannut perinteiselle linjalle; Se on nyt metallia ja lasia, siinä ei ole vaihdettavia lisäosia eikä vaihdettavaa akkua ja mikä positiivisinta, ei kamerakyhmyä. LG ei nimittäin ole lähtenyt mukaan “kenellä on ohuin älypuhelin” –hulluuteen, vaan varmistamaan, että G6 on mahdollisimman vakaa ja hyvä laite kuluttajalle. Se on kuitenkin vain 7,9 mm paksu.

G6:n 5,7-tuumainen näyttö on hieman oudolla 18:9 –kuvasuhteella, joka mahdollistaa näytön jakamisen kahteen tasaiseen neliöön. Moniajo on siis mukavampaa ja esimerkiksi kamerasovelluksessa pystytään ylimääräisellä näyttöpinta-alalla näyttämään edellisiä kuvia tai muita säätömahdollisuuksia.

Näytön reunat on myös pyöristetty antamaan puhelimelle enemmän pudotuskestävyyttä ja luo ainakin allekirjoittaneen mielestä todella mahtavan efektin itse laitteelle. Sama teema jatkuu myös puhelimen käyttöliittymässä, jossa kaikkien ikoneiden, valikoiden jne. reunat ovat pyöristettyjä.

Näyttö nappaa myös todella ison osan (80%) puhelimesta ja on lähes reunaton.

Kaksi pääkameraa ovat nyt samalla sensorilla. Ainoat erot ovat linssissä. Toinen on perinteinen kamera ja toinen laajakuvalinssillä (125 astetta). Kahden kameran välillä vaihtaminen tapahtuu vaivattomasti suoraan kamerasovelluksesta zoomauksella.

Käyttöjärjestelmänä on Android 7.0 ja se sisältää tuen Google Assistantille ensimmäisenä puhelimena Googlen valmistamien ulkopuolella.