Polarin ensimmäinen Android Wear –pohjainen M600 koittaa täyttää kaikki rastit liikkuvalle ihmiselle, joka kuitenkin kaipaa hieman enemmän älyä urheilukellostaan kuin mitä normaalit tarjoavat. Kun oikeastaan kaikissa Android Wear -kelloissa on sykemittaus ja aktiivisuusmittaus onko M600:lle oikeasti tilausta?

M600 on muotoilunsa puolesta hyvin lähellä Polarin lippulaivaa V800 –mallia. Se on kohtuullisen paksuhko, näytön koko on pienehkö muuhun runkoon verrattuna (1,3” ja 240×240 pikseliä) ja se todellakin näyttää urheilukellolta. M600:ssa on kaksi fyysistä näppäintä, Android Wearin perinteinen paluu –näppäin sivussa vasemmalla ja edessä pikanäppäin, joka käynnistää Polarin harjoitteluohjelmiston.

Ranneke on silikonia ja se on helposti vaihdettavissa. Itse kello on pienempi moduuli, joka sujahtaa rannekkeessa olevaan koloon. Polarin sivuilta on myös ostettavana uusia rannekkeita jos oman kellon väri alkaa tympimään. Kaupasta kelloa saa kuitenkin valkoisella ja mustalla rannekkeella, varsinainen kellotaulu on aina musta.

Ranneke on mukava pitää ja pituus riittää hieman paksummallekin ranteelle.

Polar M600:n akunkesto on muihin Android Wear -kelloihin verrattuna hyvä. Polar lupaa noin kahden päivän akunkestoa 500 mAh akulle, mutta huomasin, että ilman harjoitteluja kello tarvitsee ladata vasta kolmannen päivän illalla. Yhtämittaista GPS -paikannusta akku kestää noin 8 tunnin ajan.

Polar käyttää omaa pohjassa olevaa magneettista latausliitintä. Olisimme ehkä kaivanneet langatonta latausta, mutta onneksi lataus sujuu kohtuullisen nopeasti. Kello aamutoimien ajaksi lataukseen ja M600 on taas käytettävissä ilman huolia.

Pohjasta löytyy Polarin oma sykemittari, joka osaa mitata sykkeen tarkasti suoraan ranteesta. On huomioitavaa, että kello kannattaa sijoittaa ylemmäs ranteessa tarkemman mittauksen saamiseksi. Sillä on myös pieniä ongelmia havaita nopeat sykkeenkasvut, jotka rintavyö helposti nappaa mutta normaalilla lenkillä tätä ei oikeastaan edes huomaa. Mikäli tarve on kuitenkin kelloa tarkemmalle sykkeen seurannalle, löytyy laitteesta tuki myös Polarin H6 Bluetooth -sykevyölle.

Todellinen liikuntakellohan ei olisi mitään ilman asiaan kuuluvaa vedenkestävyyttä. Polar M600:lla onkin IPX8-suojaluokitus ja Polar itse ilmoittaa, että kello on suunniteltu kestämään uimisen (upotus maksimissaan 10 metrin syvyyteen). Tuki uinnille on kuitenkin vasta tulossa kesän aikana. Kello on myös muuten rakennettu kestäväksi. Lasiin ei ole ilmestynyt yhtään naarmua, vaikka sitä onkin ovenkahvoihin, pöydänkulmiin ja ties mihin kopautettu.

Ohjelmistollisesti Polar on hyvin tuttua Android Wearia ja päivitys uusimpaan Android Wear 2.0:aan on tulossa ensimmäisen kvartaalin aikana.
Polar on lisännyt kaksi erilaista kellotaulua, joista näkee selkeästi kellonajan lisäksi päivittäisen aktiivisuuden. Yhdellä kosketuksella se kertoo myös mitä tarvitsisi vielä tehdä, jotta käyttäjän määrittämä aktiivisuus tulisi tänään täyteen ja mahdolliset päivän aikana tehdyt harjoitukset.

Toimiakseen täysin M600 vaatii vielä Polar Flow -sovelluksen asentamisen älypuhelimeen, mutta ehdottaakin sitä automaattisesti. Harjoitukset ja päivittäinen aktiivisuus synkronoituvat näin automaattisesti.

Harjoitteluohjelmisto on erittäin yksinkertainen. Voit aloittaa joko harjoituksen tai selata vanhempia harjoitteita. Lajit määritetään joko puhelimessa tai verkkosivuilla. Sisäpelejä varten GPS:n saa kytkettyä pois päältä ja säästettyä akkua. Valitettavasti tämä pitää valita etukäteen sovelluksessa ja synkronoida kelloon.

Kello antaa myös harjoituksen jälkeen palautteen harjoituksen laadusta ja miten harjoitus on vaikuttanut.

Puhelimeen asennettava Polar Flow -sovellus on ehkä jopa hieman yksinkertainen mutta toimiva. Voit tarkastella aktiivisuuttasi päivittäin, viikoittain tai kuukausittain. Jokaisen kohdalla näytetään päivittäinen aktiivisuutesi. Sen lisäksi, että näet liikunnan näet myös miten vietät päiväsi. Onko kello ollut poissa ranteesta, oletko maannut, istunut seisonut, kävellyt vai juossut. Tämä auttaa selvittämään, miten voisit tehostaa omaa päivittäistä liikuntaasi.

Kelloon synkronoitavat urheiluprofiilit voi määrittää suoraan sovelluksessa ja niitä voi olla korkeintaan 20 erilaista.

Sovellus näyttää myös ottamasi askeleet, arvion kävellystä etäisyydestä (perustuu askelmääriin eli on suuntaa antava) ja aktiivisen aikasi. Se myös pyrkii laskemaan kulutetut kalorit kohtuullisella tarkkuudella. Ei kuitenkaan kannata luottaa sokeasti (kuten minkään muun arvioihin kalorikulutuksesta) vaan seurata oman painon suhdetta syötyihin ja kulutettuihin kaloreihin.

Polar Flow yhdistää myös Google Fitiin ja sen kautta voi Polarin yhdistää esim. digitaalisiin vaakoihin, My Fitness Paliin tai moniin muihin kuntoilusovelluksiin.

Polarin kehittämä Flow -sivusto on tärkein työkalu oman harjoittelun seuraamiseen. Siellä voit tietysti tarkastella kaikkia harjoitteita, päivittäistä aktiivisuutta jne., mutta voit myös luoda valmiita harjoitteita esimerkiksi intervalliharjoituksia, jolloin kello osaa ilmoittaa mitä pitää milloinkin tehdä.

Verkkosivuston kautta voi myös valita mitkä urheiluprofiilit löytyvät kellosta.

Polar Flow -sivustossa voit myös luoda itselle juoksuohjelman: 5 km, 10 km puolimaratonin ja maratonin pituiseksi. Ohjelma ottaa huomioon aiemman treenitaustan ja siihen määritetään myös kilpailun (tai tavoitteen) ajankohdan. Se sisältää myös ohjeet juoksua tukeville harjoituksille kuten liikkuvuudelle ja voimaharjoittelulle.
Nämä treenit voi halutessaan synkronoida myös omaan Google-kalenteriin mutta Polar Flow -ohjelmisto osaa myös muistuttaa niistä suoraan kelloon.

Polar Flowssa on tietysti myös yhteisöllisyys kuten oikeastaan kaikessa mahdollisessa. Voit siis jakaa harjoittelusi ystäville, jotka myös ovat Polarin käyttäjiä tai Facebookiin kaikkien kavereiden iloksi.

Polar M600 on mielenkiintoinen laite. Se näyttää urheilukellolta ja se sitä se pääsääntöisesti onkin. Iso akku antaa virtaa useaksi päiväksi, se on täysin vedenpitävä ja mittaa sykettä ranteesta tarkasti. Toisin kuin moni muu laite, M600 on tarvittaessa täysin itsenäinen, joten se on mukava ottaa lenkille mukaan, varsinkin jos oma puhelin on kokoluokan yläpäästä.

M600 on hyvä urheilukello älykellon sisuksilla. Se ei ehkä ole sopiva kaikille, mutta jos kaipaat seurantaa omaan kuntoiluun ja helpon tavan seurata notifikaatioita puhelimesta on M600 loistava valinta pitkän akunkestonsa, tarkan sykemittauksen ja sisäänrakennetun GPS:n ansiosta.