Sony julkaisee joukon uutuksia Xperia-perheeseen MWC-konferenssin aikana. Lippulaivapuhelin XZ Premium 4K näytöllä ja Motion Eye -kameralla, jollainen on myös Xperia XZs -mallissa. Xperia XA1 juhlii myös huippukameralla. Lisäksi Sony julkaisi Xperia Touch projektorin, jolla saa luotua 24″ kosketusnäytön tasaiselle pinnalle ja Xperia Ear interaktiiviset kuulokkeet.

Xperia XZ Premium

Xperia XZ Premium

Xperia XZ Premium on ensimmäinen puhelin, jossa on 4K HDR-näyttö 2160×3840 tarkkuudella – TV:stä tuttu tarkkuus. Tekniikka on saanut päivityksen uusimpaan 835 -suorittimeen ja x16 LTE-modeemiin. Uudella kameralla varustettuna tämä lienee mediapuhelinten uusin kärki.

Puhelin on paketoitu näyttävästi lasiin ja karkaistuun metalliin, joka luo nätin peilimäisen – ja ilmeisen sormenjälkiherkän – pinnan. Gorilla Glass 5 löytyy sekä etu- että takapuolelta. Väreinä ovat Luminious Chrome ja Deepsea Black.

Kameratekniikka on myös päivittynyt ainakin paperilla jännittävästi. Uudella Exmor RS sensor -muistilla varustettu kamera pystyy siirtämään useita kertoja enemmän dataa kuin aiemmat, mikä mahdollistaa jopa hetken 960 fps slowmo-tallennuksen 720p -resoluutiolla. Tämä mahdollistaa myös viiveettömän tallennuksen, mitä taas käytetään ennakoivaan tallennukseen, jossa kamera ottaa kuvia automaattisesti havaitessaan liikettä. Tämän ansiosta tallennettuna on jo neljä kuvaa ennen kuin nakkisormi ehtii pusertaa laukaisinta. Sony tuo puhelimeen takaisin kolmen sensorin tarkennusjärjestelmän. Exmor-kuvasensorin pikselikoko on 19 % suurempi kuin ennen, mikä pienentää megapikselimäärää 19:ään megapikseliin, mutta parantanee suorituskykyä hämärässä. Linssi on f/2.0 ja vastaa 25 mm.

Äänipuolella Sony tarjoaa korkearesoluutioisen äänentoiston DSEE HX -tekniikalla. Puhelimen voi myös yhdistää PS4-konsoliin.

Laitteessa on Snapdragon 835 -suoritin, 4 Gt RAM-muistia ja 64 Gt tallennustilaa. Näyttö on 5,5″ 4K HDR -näyttö ja lasina on Corning Gorilla Glass 5. Akku on 3230 mAh. Kameroina ovat 19 MP Motion Eye ja selfie-kamerana on 13MP Exmor RS. Laitteen mitat ovat 156 x 77 x 7,9 mm ja paino 195 g. Suositushinta on 799 euroa. Xperia XZ Premium tulee markkinoille touko-kesäkuun vaihteessa. Käyttöjärjestelmänä on Android 7.0.

Xperia XZs

Xperia XZs on käytännössä nykyinen XZ-malli päivitetyllä muistilla ja Motion Eye -kameroilla. Toisin kuin peilimäinen XZ Premium, XZs on mattapintaista metallia. Puhelinta pitäisi olla saatavilla rajoitettu erä. Vuoden vanhalla tekniikalla se on silti suhteellisen iskussa, vaikkei  nyt varsinaisesti Premiumin kevytmalli olekaan.

Xperia XZs

Laitteessa on Snapdragon 820 -suoritin, 4 Gt muistia ja 32 Gt tallennustilaa. Näyttö on 5,2″ FullHD-näyttö. Akku on 2900 mAh. Kameroina ovat samat 19MP Motion Eye ja 13MP selfie-kamera kuin XZ Premiumissa ja. Laitteen mitat ovat 146 x 72 x 8.1 mm ja paino 161 g. Suositushinta on 599 e. XZs tulee markkinoille huhtikuussa 2017.

Xperia XA1

Xperia XA1 on uusi keskiluokan malli. Näyttö on reunaton sivuilta, vaikka päällä onkin noin sormen levyinen reunus.

Xperia XA1

Laitteessa on MediaTek helio P20 Octa Core -suoritin, 3 Gt keskusmuistia ja 32 Gt tallennustilaa. Näyttö on 5″ 720p-näyttö. Akku on 2300 mAh. Pääkamera on 23MP 1/2.3″ Exmor RS ja selfiekamerana 8MP Exmor R. Laitteen mitat ovat 145 x 67 x 8 mm ja paino 143 g. XA1 tulee markkinoille huhtikuussa 2017. Suositushinta on 299 e.

Kaikissa puhelimissa liitettävyydessä löytyvät microSD-paikka 256 Gt asti ja NFC. XZ Premiumissa ovat LTE Cat16, 4×4 MIMO, USB Type-C 3.1 ja BT 4.2. XZs:ssa LTE Cat9 MIMO, BT 4.1 ja  Type-C. XA1:ssa on LTE Cat6,
BT 4.2 ja Type-C. Kaikki tukevat Qnovo Adaptive Chargingia. XZ Premium ja XZs sisältävät Qualcomm Quick Charge 3.0 ja Battery Care -tekniikat. Lisäksi XZ Premium ja XZs ovat IP65/IP68 vesi- ja pölytiiviitä.

Kaikissa puhelimissa on Android 7.0 ja Sonyn älykkäitä ohjelmistoja, kuten Xperia Actions, jonka pitäisi oppia tuntemaan käyttäjän rutiinit ja esimerkiksi säätämään näytön kirkkautta ja ääniä nukumaanmenon mukaan.

Xperia Touch

 

Xperia Touch

Xperia Touch muuttaa tasaisen pinnan 23 tumman interaktiiviseksi alustaksi. Pintoina toimivat sekä seinät että pöydän pinta. Alusta tunnistaa kosketuksen ja liikkeen. Projektori on yhteensopiva Playstation 4 Remote Playn kanssa ja sillä voi käyttää Play Storen ohjelmia ja pelejä. Projektorin resoluutio on 1366×78 pikseliä, maksimissaan 80 tuumaa ja se tukee 10-pisteen kosketusta. Laitteessa on myös 13 MP selfie-kamera ja kaiutin. Laitteen akun pitäisi kestää noin tunnin, jolloin sitä voi siirrellä mukanaan. Touchin suositushinta on 1499 euroa.

Xperia Touch

Xperia Ear Open Style CONCEPT

Xperia Ear Open Style -langattomat kuulokkeet perustuvat Sonyn “open-ear” -tekniikkaan. Kuulokkeiden kanssa, toisin kuin tyypillisesti sisäkorvaplugeilla, pitäisi olla mahdollisuus kuulla ympäröivän tilan ääniä musiikin lisäksi. Aiemman version tyyliin käytettävissä on myös Sony Agent Technology -virtuaalinen avustaja, jota voidaan ohjata eleillä ja äänikomennoilla. Kuulokkeiden hinta ei ole tiedossa.

 

Lähteet