Samsungin uuden lippulaivan Galaxy S8:n ulkonäkö on vuotanut julkisuuteen kiinalaiselta valmistajalta. Puhelimen virallinen julkaisupäivä on 29.3.2017.

Kuvista voi päätellä, että laitteessa tulee olemaan tuplakaareva näyttö. Yläpaneelista löytyy useampia sensoreita ja kameroita sekä iiris-skanneri. Puhelimen alaosassa on 3,5 mm ja USB-C -liittimet sekä kaiutin, jonka epäillään olevan Harmanin käsialaa.

Kiinnostavin ominaisuus puhelimessa on kuitenkin uusi Grace UX -käyttöliittymä, joka tekoälyä käyttäen mukautuu käyttäjän tarpeisiin. Vaikka huhut väittivät koko ruudun olevan miltei kokonaan näyttöpinta-alaa samaan tapaan kuin Xiaomin Mi Mix:ssä, jäädään tästä haaveesta hieman. S8:n näyttöpinta-alan suhde reunoihin on kuitenkin vuodosta päätellen huippuluokkaa.

Galaxy S8 tullaan julkaisemaan sekä 5,7″/5,8″ -perusversiona että S8+ -versiona, josta löytyy 6,2″ näyttö. Laitteesta löytyy Snapdragon 835 -prosessori. Samsungin alareunan painikkeet ja etenkin perinteisesti fyysinen kotinäppäin ovat nyt virtuaalisia ja ne ilmestyvät näkyviin tarvitaessa. Puhelimen takaa löytynevät sormenjälkitunnistin ja Bixby AI -tekoälyavustajalle dedikoitu nappi.

Puhelimeen on kaavailtu myös uutta toimintoa, joka näyttöön kytkettynä tarjoaisi käyttäjälle PC-tyyppiset ominaisuudet. Tämä ominaisuus tulisi olemaan samantyyppinen kuin Microsoftin Continuum Windows 10 Mobilelle. Samsungin huhutaan kutsuvan tätä toimintoa Desktop eXperienceksi.

Samsung tuo markkinoille telakan (DeX Station), joka helpottaa S8:n kytkemistä ulkoisiin näyttöihin, jopa sellaisiin joista ei löydy USB C -tyypin liitäntää.

Myös telakkaratkaisusta on vuotanut hahmotelma julkisuuteen. Kuvan mukaan Galaxy S8 kytketään telakkaan, joka toimii myös langattomana latausasemana. Telakka kytketään kaapelin avulla ulkoiseen näyttöön jonka avulla käyttäjä saa PC-tyylisen ratkaisun kuluttamatta puhelimen akkua tyhjäksi.

Lisätietoja telakasta ja itse puhelimesta voidaan olettaa saavan lähempänä Galaxy S8:n julkaisua ensi kuussa.

Lähteet: