Lehdistötiedote: Nokia-puhelinten uusi kehittäjä, HMD Global, julkisti tänään valikoiman uuden sukupolven Nokia-älypuhelimia ja toi muotoilun, laadun ja käyttäjäkokemuksen uudelle tasolle koko tuotevalikoimassaan. Paljon mielenkiintoa herättäneessä maailmanlaajuisessa tuoteportfoliossa on kolme uutta älypuhelinta: Tyylikkäästi muotoiltu ja erittäin kestävä Nokia 6 -puhelin on kaikin tavoin huippuluokkaa, muun muassa viihdeominaisuuksiltaan. Nokia 5 on elegantti älypuhelin, joka sopii täydellisesti käteen. Nokia 3 tarjoaa erinomaista laatua edullisesti. Nokian uusi älypuhelinvalikoima toimii Android™ Nougat -alustalla. Kuluttajille tämä merkitsee puhdasta, turvallista ja ajan tasalla olevaa käyttökokemusta. Kaikissa nyt julkistetuissa älypuhelimissa on Google Assistant. Paluun tekee nyt Nokia 3310, tuoteikoni, joka on tuotu tähän päivään.

Julkistettu tuoteperhe tekee tavoitteestamme totta: kaikilla kuluttajalla on oltava mahdollisuus käyttää laadukkaita puhelimia, ja huippulaatua tulee olla myös muissa kuin kalliissa lippulaiva-tuotteissa. Muotoilufilosofiamme mukaan haluamme parantaa älypuhelimen käyttökokemusta kaikilla tasoilla. Jokainen puhelimen osa on huolella harkittu ja integroitu puhelimeen niin, että siitä on käyttäjälle arjessa mahdollisimman paljon hyötyä. Nokia-puhelimet tunnetaan laadusta, helppo- käyttöisyydestä ja luotettavuudesta, ja tänään julkistetut tuotteet tarjoavat nämä ominaisuudet myös uuden sukupolven faneille.

Puhtaan Androidin käyttö merkitsee kuluttajille yksinkertaista ja selkeää käyttökokemusta, jolloin puhelimessa ei ole mitään turhaa. Nokian älypuhelimissa on viimeisimmät Googlen palvelut, ja niihin tehdään turvapäivitykset kuukausittain: puhelin on aina turvallinen ja käytössä on tuorein ohjelmistoversio. Uusissa Nokian älypuhelimissa on Googlen viimeisin innovaatio, Google Assistant, joka edelleen vie eteenpäin hienoa Android-käyttökokemusta. Tiimimme ovat tehneet yhteistyötä Google Assistantin integroimiseksi älypuhelimiimme, minkä ansiosta keskustelut Google Assistantin kanssa sujuvat niissä helposti.

Myös tuttu Mato-peli luikertelee takaisin pelaajien ulottuville. Pelin uutta versiota voi pelata Messengerissä, osana Facebookin usealla laitteella toimivaa Instant Games -alustaa. Uusi, ilmainen Mato-peli on suunniteltu pelattavaksi ystävien kesken, mikä tekee uuden version pelaamisesta jopa alkuperäistä peliä hauskempaa.

Mobile World Congressissa tänään esiteltyyn uuteen Nokian Android-älypuhelinvalikoimaan kuuluvat seuraavat tuotteet:

Nokia 6 tulee myyntiin maailmanlaajuisesti. Siinä yhdistyvät huipputason suunnittelu ja erottuva muotoilu, upeat ääniominaisuudet sekä vaikuttava, kirkas ja värikylläinen 5.5” Full HD -näyttö. Nokia 6 -puhelimen runko on valmistettu yhdestä kappaleesta 6000-sarjan alumiinia. Älykäs äänenvahvistin ja kaksi kaiutinta tuottavat syvemmät bassoäänet sekä ylivoimaisen äänen kirkkauden. Dolby Atmos® -äänimaailma puolestaan tarjoaa hienon viihdekokemuksen. Tuote on tarjolla neljässä eri värissä: Matte Black, Silver, Tempered Blue ja Copper (mattamusta, hopea, karkaistu sininen ja kupari). Nokia 6 -älypuhelimen keskimääräinen, maailmanlaajuinen vähittäismyyntihinta on 229 euroa.

Nokia 6 Arte Black Limited Edition on maailmanlaajuisesti myytävän Nokia 6 -tuoteperheen kirkkain tähti. 64 GB:n muistin ja 4 GB:n RAM-muistin sisältävä erikoismalli yhdistää Nokia 6 -tuoteperheen parhaat ominaisuudet upeaan mustaan, korkeakiiltoiseen pakettiin. Tuotteen keskimääräinen maailmanlaajuinen vähittäismyyntihinta on 299 euroa.

Nokia 5 on sulavalinjainen ja kompakti älypuhelin, joka istuu hyvin käteen. Nokia 5 on valmistettu yhdestä kappaleesta 6000-sarjan alumiinia. Näin on tuotettu täydellinen runko, joka yhdistyy saumattomasti laminoituun Corning® Gorilla® Glass -lasista valmistettuun 5.2” IPS HD -näyttöön. Puhelimessa on Qualcomm® Snapdragon™ 430 -mobiilialusta ja Qualcomm® Adreno™ 505 -grafiikkaprosessori.

Nokia 5 -puhelimessa on vahva rakenne sekä hienoja yksityiskohtia, ja se tarjoaa korkeatasoista laatua kaikille. Tuote on saatavilla neljässä värissä: Matte Black, Silver, Tempered Blue ja Copper (mattamusta, hopea, karkaistu sininen ja kupari). Nokia 5 -älypuhelimen keskimääräinen maailmanlaajuinen vähittäismyyntihinta on 189 euroa.

Nokia 3 on upea älypuhelin, joka on suunniteltu tarjoamaan erinomainen käyttäjäkokemus edulliseen hintaan. Tuotteen alumiininen runko on valmistettu yhdestä kappaleesta alumiinia. Siinä on 5” laminoitu Corning® Gorilla® Glass -näyttö ja saumattomasti integroidut 8 megapikselin kamerat edessä ja takana. Nokia 3 tarjoaa huippuluokan älypuhelinkokemuksen kompaktissa ja elegantissa paketissa. Tuote on tarjolla neljässä eri värissä: Silver White, Matte Black, Tempered Blue and Copper White (valkohopea, mattamusta, karkaistu sininen ja valkokupari). Nokia 3 -älypuhelimen keskimääräinen maailmanlaajuinen vähittäismyyntihinta on 139 euroa.

Nokia 3310, moderni klassikko, on syntynyt uudelleen. Ohut, kevyt ja uskomattoman kestävä Nokia 3310 on huomiota herättävä ja moderni versio yhdestä kaikkien aikojen eniten myydystä puhelimesta. Nokia 3310 -puhelimessa on poikkeuksellisen pitkä 22 tunnin puheaika ja kuukauden valmiusaika. Puhelimen tuore, värikäs ja moderni muotoilu puhuttelevat nykykuluttajia. Nokia 3310 on tarjolla neljässä eri värissä, joita ovat kiiltävät Warm Red ja Yellow (lämmin punainen, keltainen) sekä mattapintaiset Dark Blue ja Grey (tummansininen ja harmaa). Nokia 3310 -puhelimen keskimääräinen maailmanlaajuinen vähittäismyyntihinta on 49 euroa.

Ilmoitetut hinnat ovat maailmanlaajuisia arvioituja vähittäismyyntihintoja. Tuotteiden paikalliset vähittäismyyntihinnat vaihtelevat maittain riippuen paikallisista veroista ja tulleista.

– SIM: Kaikista julkistetuista puhelimista on saatavissa yhden ja kahden SIM-kortin mallit.
– Kaikki tuotteet tulevat myyntiin vuoden 2017 toisen vuosineljänneksen aikana Aasian ja Tyynenmeren alueella, Intiassa, Lähi-idässä, Afrikassa ja Euroopassa.