Pääsimme testaamaan viime vuoden lopulla julkaistun Huawei Fit -älykellon. Kello mittaa sykettä, askeleita sekä pitää kirjaa liikuntasuorituksista ja nukkumisesta.

Kellonajan lisäksi näytölle tulee ilmoitukset saapuneista viesteistä tai muita valitsemiasi ilmoituksia ja hälytykset puheluista. Laite on tehty kestämään vettä jopa 50 metriin asti, joten sitä voi pitää myös suihkussa ja uidessa.

Huawei Fit on varusteltu gorillalasilla suojatulla 1,04″ PMOLED- kosketusnäytöllä. Mustavalkoinen näyttö ei ehkä herätä kaikkein suurinta kiinnostusta, mutta toisaalta se on yksinkertainen ja selkeä ja takaa laitteelle hyvän akunkeston. Testikäytössä akku kesti noin 5-6 päivää, joka on kohtuullinen aika jatkuvasti ranteessa olevalle kellolle. Kello ladataan omalla magneettisella latausalustalla, joten se on helppo asettaa lataukseen ja latautuu parissa tunnissa.

Kellossa on vaihdettava ranneke, jota on saatavilla mustana, sinisenä ja pirteän oranssina. Tällä kertaa plussaa pitää antaa etenkin kellotaulun koosta ja rannekkeen säädettävyydestä, sillä kyseessä oli ensimmäinen hyvin istuva älykello testaajan pienikokoiseen ranteeseen. Rannekkeen kanssa on kuitenkin syytä huomoida, että sen materiaali ei välttämättä sovi herkkäihoisille pitkäaikaiseen käyttöön.

Puhelimeen asennettava Huawei Wear -sovellus on selkeä ja helppokäyttöinen. Sen avulla pääsee seuraamaan tarkemmin kellon tallentamaa dataa ja tekemään erilaisia treeniohjelmia, kuten vaikkapa ohjelman maratoniin valmistautumiseen.

Yhteenvetona Huawei Fit toimi odotusten mukaisesti ja ainoa asia mitä kellosta jäin kaipaamaan oli GPS-ominaisuus, joka löytyy monilta kilpailevilta laitteilta. Hintaluokassaan (130 €) kello on kuitenkin varteenotettava vaihtoehto, jos niin sanotut perusominaisuudet riittävät.