Ajoneuvojen akkujen huoltoon ja ylläpitoon ratkaisuja tarjoava CTEK on laajentanut toiminnallisuuksia BATTERY SENSE -laitteeseen. Bluetoothilla varustetun lisälaitteen avulla tiedot akun varaustilasta tulevat suoraan autoilijan kännykkään. Laitteesta saatujen tietojen avulla käyttäjä voi maksimoida akun suorituskyvyn ja välttää tarpeettomat laitevahingot.

Helposti asennettava BATTERY SENSE -yksikkö toimittaa tiedot iPhone- tai Android-sovellukseen, joka on ladattavissa ilmaiseksi. Kytkettynä BATTERY SENSE tarkkailee ajoneuvon akusta saatavaa tietoa akun varaustilasta ja kunnosta. Tiedot synkronoituvat puhelimeen automaattisesti Bluetoothin välityksellä ja ovat käyttäjälle tarjolla helposti ymmärrettävänä graafina. BATTERY SENSE 2.0 -sovellusversion uudet ominaisuudet antavat entistä tarkemman kuvan akun tilanteesta.

BATTERY SENSE 2.0 -sovelluksen uudet toiminnot:

  • Jännite- ja lämpötilalukemat saatavilla BATTERY SENSE -yksiköstä reaaliaikaisesti.
  • Tietoja akun varaustilanteesta voi hakea tietyltä ajanjaksolta.
  • BATTERY SENSE -yksikköä voi hyödyntää eri ajoneuvojen, moottoripyörien ja starttimoottoreiden akkujen kanssa, kunhan akun kapasiteetti on 5 Ah tai enemmän. Tarkempaa seurantaa varten sovelluksella voi nyt manuaalisesti määrittää akun kapasiteetin 5 ja 200 Ah:n väliltä.
  • BATTERY SENSE tunnistaa nyt myös tilanteet, joissa akku tarjoaa autolle standby-virtaa, kuten ajovalojen ollessa päällä, jolloin saadaan tarkempi kuva akun varaustilasta.
  • Sovellus pystyy lähettämään käyttäjille push-ilmoituksia, esimerkiksi kun akun varaustila putoaa kriittiselle tasolle tai kun lukemaa ei ole saatu seitsemään päivään.

Sovelluksen avulla käyttäjä voi myös tarkkailla ja synkronoida puhelimen kanssa useampia BATTERY SENSE -laitteita samanaikaisesti.

“Olemme hyvin tyytyväisiä BATTERY SENSE -tuotteemme saamaan vastaanottoon”, CTEKin Pasi Ahola kertoo. “2.0-sovellusversion julkaisu tuo tarjolle entistä enemmän hyödyllisiä ominaisuuksia, joista osa on kehitetty nimenomaan asiakaspalautteen pohjalta. BATTERY SENSE tarkoittaa, ettei käyttäjän tarvitse enää jännittää auton käynnistymistä tai arpoa, milloin olisi oikea aika ladata akkua. Battery Sense tarjoaa arvokasta tietoa ajoneuvon akusta yksinkertaisella ja käyttäjäystävällisellä tavalla. Näin autamme asiakkaitamme välttämään käynnistysongelmia ja saamaan kaikki irti ajoneuvostaan.”

BATTERY SENSEn suositushinta on 69 euroa.