Samsung on tänään esitellyt Pariisissa järjestetyssä tiedotustilaisuudessa varsin uudenlaisen idean: 55-tuumaisen television ympärille asetettavan kehyksen, joka muuttaa television taideteokseksi.

Perinteisten mustien televisioiden rinnalla on jo muutaman vuoden nähty myös valkoisia malleja palvelemaan paremmin kuluttajien visuaalisia tarpeita, lähinnä sisustukseen liittyen. Samsung on päättänyt kuitenkin viedä homman ihan uudelle tasolle The Frame –television kanssa. Hillitty, mutta innovatiivisen näköinen kehys sopii monenlaiseen sisustustyyliin, joten televisio saa jatkossa olla paraatipaikalla myös sisustajan olohuoneessa.

Art Mode –kuvatilan ollessa päällä, The Frame näyttää kuin miltä tahansa seinälle ripustetulta taululta. Sen sijaan, että TV-ruutu olisi perinteisen television tapaan pimeänä, se muuntuu näppäräksi taideteokseksi. Televisio sisältää oman digitaalisen taidevalikoiman, josta on valikoitavana yli 100 erilaista taideteosta eri kategorioista – joten sen ei pitäisi jättää ketään kylmäksi.

The Frameen on lisäksi saatavilla räätälöitäviä lisävaruste-elementtejä, kuten vaihdettavat kehykset ja Studio Stand –lattiajalusta. Televisio on lisäksi varustettu Samsungin läpinäkyvällä Invisible Connection –kaapelilla tyylikkään lopputuloksen takaamiseksi.

Kehyksestä löytyy valaistusta aistiva sensori, joka säätää TV-kuvaa automaattisesti. Sensorin avulla voidaan säätää kehyksen reunojen kirkkautta tai minimoida heijastuksia TV-kuvasta. Sillä on myös pyritty saamaan TV-kuva näyttämään mahdollisimman aidolta maalaukselta tai julisteelta. Kehys on myös varustettu sensorilla, joka tunnistaa kun huoneeseen astutaan, jolloin TV kytkeytyy päälle ja valittu teos ilmestyy ruudulle.

Alkuun kehyksestä on saatavilla kolme eri väriä: valkoinen, vaaleanruskea ja tummanruskea. Samsung toivoo että taiteilijat ja sisustusalan ammattilaiset ottaisivat kehyksen omakseen ja loisivat siihen kekseliäitä kuvioita ja erilaisia värejä.

The Frame on tarjolla aluksi ainoastaan 55-tuumaisena, mutta kokovaihtoehtojen määrää on tarkoitus laajentaa myöhemmin.

Laitteen hinnoittelua ei ole vielä paljastettu, mutta se tulee Suomessa myyntiin kevään aikana.