HUAWEI WATCH 2.0 -älykellojen myynti alkoi Suomessa eilen. Unisex-mallinen kello on mahdollista räätälöidä omaan makuun sopivaksi useiden kellotaulu- ja rannekevaihtoehtojen (musta ja oranssi) avulla ja myös kellon toimintoja on mahdollista räätälöidä Google Play Storen kautta. 4G-yhteyden avulla kello välittää viestit käyttäjälle vaikka puhelin olisi jäänyt kotiin. Kellon suositushinta on 369 euroa.

 

HUAWEI WATCH 2.0 on varusteltu 45 mm kaarrettuun teräskehikkoon istutetulla kellotaululla. Kellolla on syvyyttä 12,6 mm ja painoa 47 g. Rannekkeen leveys on 22 mm. 1,2 tuuman AMOLED-näyttö on Gorilla Glass 3.0 -suojattu. Näytön resoluutio on 390 x 390 (326 ppi). HUAWEI WATCH 2.0:lla on IP68-suojaus.

HUAWEI WATCH 2.0 -kello mittaa mm. etäisyyden, matkan pituuden, nopeuden, sykkeen, sykkeen vaihteluvälin, kalorikulutuksen ja askeleet. Pikakäynnistysvalikoimassa on vaihtoehtona rasvanpolttoa edistävä juoksuohjelma sekä cardio-juoksu jolloin kello ohjaa käyttäjäänsä syketason ja ohjelman mukaan hiljentämään tai nopeuttamaan vauhtia ohjelmassa pysymiseksi. Kello laskee jokaisen juoksun jälkeen hapenottokykyä kuvaavan VO2max-luvun perustuen GPS- ja syketietoihin sekä kertoo treenin vaikutuksista ja ehdotetun palautusajan. Sykesensori mittaa sykettä koko ajan ja raportoi käyttäjälleen viimeisimmän kuuden tunnin seurantajakson. Kello mittaa myös leposykkeen.

HUAWEI WATCH 2 -kellolla voi soittaa musiikkia Google PlayTM Music -sovelluksen avulla. Käyttäjä voi ladata tiettyjä kappaleita, striimata musiikkia suoraan sekä kuunnella omia soittolistojaan.

HUAWEI WATCH 2.0:n toimintojen taustalla on Qualcomm® Snapdragon™ Wear 2100 -prosessori. Kellon käyttäjä pystyy vastaanottamaan viestejä tai soittamaan puheluja ilman älypuhelinta, sillä kellossa on sisäänrakennettu GPS-siru sekä integroitu antenni, joka tukee 4G-, GPS-, Wi-Fi-, Bluetooth- ja NFC-yhteyksiä. Älykkään äänentunnistimen ja ohjaustoimintojen ansiosta kelloa voi ohjata kosketusnäytön lisäksi myös äänikomennoilla. VoLTE-tuki ja kaksoismikrofoniratkaisu parantavat puhelujen kuuluvuutta. Suomessa kellosta on saatavilla LTE-yhteyksiä tukeva, SIM-korttipaikallinen versio. Kello on yhdistettävissä sekä Android- että iOS-puhelimiin.

Kello hyödyntää Android Wear 2.0 -käyttöjärjestelmää ja käyttäjä voi räätälöidä kellon toimintoja Google Play Storesta ladattavilla sovelluksilla. HUAWEI WATCH 2.0:n akku (420 mAh) kestää normaalikäytössä kaksi päivää, 10 tuntia treenausta ja 3 viikkoa ollessaan tavallisessa kellon käyttömoodissa. Kellosta löytyy muistia 4 GB Flash ja 768 MB RAM.