Testasimme One Plus 3T:n Midnight Black -erikoisversion. Elisan mallistoissa jo pitkään isoja myynti määriä tahkonnut OnePlus päätyi vihdoin toimitukseemme ja päätimme vetää pikaisen testin sille. Kyseessä on kuitenkin vanha 3T -malli pienillä muutoksilla joista päällimmäinen on uusi väri.

Itse puhelin on hyvin rakennettu, se on täysin mustaa alumiinia joka näyttää ja tuntuu hyvältä. Muotokieli muistuttaa hyvin paljon HTC M9 -puhelinta.

Normaaleiden painikkeiden lisäksi OnePlussan puhelimista löytyy valitsin sopivalle ääniprofiilille. Tällä puhelimen saa helposti täysin äänettömäksi, värisemään tai äänekkääksi. Se on myös sopivan jämäkkä, jotta ääniprofiili ei vaihdu vahingossa jokaisella kerralla, kun puhelimen laittaa taskuun.

Äänenvoimakkuuden säätö löytyy ääniprofiilin valitsijan alta, puhelimen vasemmasta laidasta.

Oikealta puolelta löytyy tuplasim -korttipaikka ja virtanäppäin.

Kotinäppäin löytyy puhelimen alalaidassa ja siihen on myös integroitu sormenjälkitunnistin, joka toimii erittäin tarkasti ja nopeasti.

Oikeastaan ainut ärtymyksen aihe koko puhelimen ulkoasussa on kameran tuleminen ulos rungosta ja vielä kohtalaisen reippaasti. Tämän voi toki korjata erikoisversion mukana tulevalla muovikuorella, mutta silti. Jos kamera ei mahdu runkoon, tee siitä rungosta paksumpi ja laita sinne isompi akku.

Suorituskyky 3T:ssä on lippulaivatasoa edullisemmasta hinnasta huolimatta. Suorittimena toimii Snapdragon 821 höystettynä huikealla 6 gigatavun keskusmuistilla. Tallennustilaa Midnight Black versiossa on 128 gigatavua (perusversioissa 64 gigatavua) joka ei ole laajennettavissa.

Näyttö on 5.5” FullHD. Vaikka kilpailijoilla onkin tarkempia näyttöjä en juurikaan eroa huomannut QHD -resoluutiosta vaihtaessani. Näyttöpaneeli on aivan kiinni lasissa parantaen katselukokemusta entisestään.

Näyttö myös toistaa värit kauniisti ja kirkkaus on riittänyt helposti ulkokäytössäkin näin suomen keväässä.

OnePlus 3T käyttää OnePlussan omaa OxygenOS -versiota Androidista. Tämä on todellisuudessa hyvin lähellä puhdasta Androidia muutamilla pienillä muutoksilla. Ylimääräisiä ohjelmia ole juurikaan asennettu eikä Googlen tekemiä sovelluksia korvattu turhaan omilla. Käyttöliittymän käyttö on erittäin sulavaa eikä hidasteluita tapahdu.

TuplaSIMin hallinta onnistuu helposti asetuksista. Käyttäjä voi valita kumman sim-kortin datayhteyttä käytetään, kumpi on oletuksena puheluille ja tekstiviesteille. Nämä pystyy toki valitsemaan aina soittaessa tai viestiä lähettäessä myös sovelluksesta.

 

OnePlus on panostanut muokattavuuteen: Voit valita haluatko navigaationäppäimet ruudulle vai käyttää kapasitiivisia näppäimiä näytön alapuolella. Navigaationäppäimiin voi lisätä pitkän painalluksen tai tuplanäpäytyksen taakse sopivat pikakomennot.

Lisäksi mukana on lajitelma erilaisia eleitä joita voi piirtää näytölle sen ollessa suljettu. Näillä voi ohjata musiikkia, avata kameran tai käynnistää taskulampun. Toiminto aktivoituu tuplanäpäyttämällä ruutua.

Kamerasensorit ovat etu ja takapuolella varustettu samalla pikselimäärällä (16 megapikseliä) ja f/2.0 aukolla. Molemmissa on vakautus: takana se on optinen ja edessä elektroninen.

OnePlus 3T:n etukamera on hyvä. Se toimii hyvin hieman hämärässäkin ja ottaa hyvälaatuisia kuvia. Täydellinen niihin selfieihin.

Valitettavasti takakamera oli itselle pettymys. Se toimii loistavasti ulkona ja riittävässä valaistuksessa mutta jopa sisätiloihin siirtyessä sen kyky ottaa kuvia ilman sumeutumista (blur) liikkuvalta kohteelta heikkenee hyvin nopeasti. ISO arvoa pystyy toki nostamaan manuaali-asetuksista mutta tällöin kuvanlaatu heikkenee huomattavasti.

Kameraohjelmisto on taattua Googlea, se ei tarjoa mitään suurempia erikoisuuksia mutta avautuu nopeasti ja ottaa kuvan ilman ongelmia. Videolaatua takameralla voi kuvata jopa 4K -tasoisena.

Akun kapasiteetti OnePlus 3T:ssä on 4300 mAh ja se mahdollistaa puhelimen aktiivisen käytön koko päiväksi. Ja vaikka saisitkin puhelimesta akun varauksen vähenemään, onnistuu sen uudelleenlataaminen helposti ja nopeasti OnePlussan oman Dash Charge -laturin avulla (USB-C). Nopeatkin lataushetket (5min) nostavat akun varausta lähes 10% antaen näin useamman tunnin käyttöaikaa helposti.

Valitettavasti Dash Charge ei ole yhteensopiva QuickChargen kanssa jota muut valmistajat käyttävät, joten kannattaa varautua hankkimaan ainakin yksi ylimääräinen laturi työpaikalle.

OnePlus 3T on hinta-laatusuhteeltaan loistava. Se tarjoaa suorituskykyä ja akunkestoa laadukkaalla rakenteella. Akunkesto on riittävä tehokäyttäjälle. Ainut heikompi kohta on pääkameran hämäräkuvauksen kyky verrattuna kilpaileviin lippulaivamalleihin.

Jos haluat puhelimelta hyvän käyttökokemuksen etkä viimeisimpiä ominaisuuksia on OnePlus 3T loistava puhelin. Vahva suositus.