Huawei julkaisi tänään Berliinissä pitämässään lehdistötiedotteessa uuden MateBook-trion laajentaen näin PC-valikoimaansa. HUAWEI MATEBOOK X, HUAWEI MATEBOOK E ja HUAWEI MATEBOOK D edustavat Huawein sitoumusta tarjota kuluttajille uusia innovaatioita, joissa yhdistyvät moderni muotoilu sekä tekninen suorituskyky. Malliston toimitukset alkavat kesällä 2017.

“Haluamme tarjota kuluttajille inspiroivia laitteita. Uusi MateBook-lippulaivamallistomme on sekä esteettinen että suorituskykyinen. Huawei MateBook X ja Huawei MateBook D ovat ensimmäisiä, joissa on vaikuttava Dolby Atmos Sound System -audiojärjestelmä. MateBook-triomme, älypuhelimme sekä puettavat IoT-ratkaisumme vastaavat kuluttajien modernin digiekosysteemin tarpeisiin”, sanoo Huawein kuluttajaliiketoimintayksikön johtaja Richard Yu.

HUAWEI MATEBOOK X on suunniteltu tehokäyttöön myös niille, joilla esteettiset vaatimukset on korkealla. 88 % näyttö-runko-suhteen Huawei MateBook X:ssä on silmiä säästävää tekniikkaa hyödyntävä 2K-näyttö Corning Gorilla Glass -lasilla. 3:2-kuvasuhteen näyttöä ympäröi lähes huomaamattomat 4,4 mm reunat. Laitteessa on lisäksi tehokas 41,4 wattitunnin akku.

13 tuuman kannettavassa on hyödynnetty ensimmäisenä PC:nä koskaan avaruustuotannossa käytettyä HUAWEI Space Cooling Technology, Microencapsulated Phase Change Material -innovaatiota. Tämän ansiosta Huawei MateBook X:ssä ei ole perinteistä tuuletinta ja siihen on voitu asentaa versiosta riippuen 7. polven Intel ® Core ™ i7 tai i5 -prosessori.

Huawei MateBook X on myös ensimmäinen PC, jossa on Dolby Atmos Sound System –audiojärjestelmä täydennettynä Dolbyn suunnittelemilla kaiuttimilla. Surround-äänen ohella käyttäjä pääsee nyt nauttimaan myös vaikuttavasta overhead-äänestä. ”Olemme innoissamme yhteistyöstä Huawein kanssa sekä siitä, että olemme lanseeraamassa yhdessä Dolby Atmos Sound Systemiä maailmalle”, sanoo Dolby Labroratoriesin Senior Vice President Giles Baker. ”Tämä ei ole tavallinen kannettavan audiojärjestelmä. Olemme työskennelleet valtavasti saadaksemme tekniikan ja ohjelmiston toimimaan täydellisesti yhteen. Tuloksena on henkeäsalpaavan vaikuttava äänimaailma, josta olemme erittäin ylpeitä”.

Huawei MateBook X:ssä on virtapainikkeeseen integroitu Huawein kehittämä sormenjälkitunnistin, joka on sovellettu  Windows 10:n uuteen Windows Hello –ominaisuuteen. Sormenjälkitunnistimen ansiosta uutuuskannettavan käyttäjä voi kirjautua koneeseen sisään yhdellä sormen hipaisulla Lisäksi Huawein älypuhelimet on helppo yhdistää koneeseen siihen sisäänrakennetun MateBook Manager*in avulla. Koneen 802.11ac-standardi ja 2×2 MIMO-antenniratkaisu takaavat nopean ja luotettavan Internet-yhteyden. Huawei Matebook X:n värivaihtoehdot ovat Prestige Gold, Space Gray ja Rose Gold.

HUAWEI MATEBOOK E edustaa Huawein seuraavan sukupolven 2-in-1-laitteita. Kevyessä ja tyylikkäässä laitteessa on mukana Folio Keyboard -näppäimistö, joka taittuu jopa 160 astetta. Ruskeana ja sinisenä saatavan näppäimistön Pogo Pin -liittimien määrää on laskettu seitsemästä kolmeen, joka tekee laitteen telakoimisesta entistä helpompaa. 84 % näyttö-runko-suhteen Huawei MateBook E on saatavissa Huawei MateBook X:n tapaan 7. polven Intel ® Core ™i5 -prosessorilla ja 2K-kosketusnäytöllä. Videokatselukokemusta täydentää Dolby Audio Premium -tekniikka. Huawei MateBook E:ssä on 33,7 watin akku sekä itsenäinen, kryptattu sormenjälkitunnistin, laitteen tehokkaaseen suojaamiseen. Huawei MateBook E:tä voi halutessaan täydentää laajalla lisälaitevalikoimalla**, kuten uudella MateDock 2:lla ja piirtämistä tukevalla MatePenillä.

HUAWEI MATEBOOK D on 15,6 tuuman kannettava, joka on vain 16,9 mm paksuudeltaan. Laajan 178 asteen katselukulman ja 83 % näyttö-runko-suhteen (näytön reunat vain 6,2 mm) ansiosta se soveltuu hyvin multimedian suurkuluttajalle. Laitteen runko on kevytalumiinia, värivaihtoehtoja on kolme Space Gray, Champagne Gold ja Aurora Blue. Huawei MateBook D:ssä täysikokoinen chiclet-näppäimistö.

7. polven Intel ® Core ™ i7 tai vaihtoehtoisesti i5 -prosessorin, NVIDIA GeForce -näytönohjaimen sekä 2 gigan GDDR5 -videomuistin ansiosta Huawei MateBook D soveltuu täydellisesti pelaamiseen. Laitteesta löytyy myös Dolby Atmos Sound System -äänijärjestelmä Dolbyn suunnittelemilla kaiuttimilla. Aktiivista käyttöä tukee 43,3 wattitunnin akku. Huawei MateBook D:ssä on esiasennettuna Windows 10 sekä Microsoftin digitaalinen assistentti Cortana, joka esimerkiksi lähettää tapahtumamuistutuksia ja viestejä.

Huawei MateBook -trio lyhyesti:

  • HUAWEI MATEBOOK X on tehokas ja tyylikäs 13 tuuman kannettava tietokone, jossa on 7. sukupolven Intel ® Core ™ i7 tai i5 -prosessori, Dolby Atmos Sound System -äänijärjestelmä sekä innovatiivinen virtapainike sormenjälkitunnistimella.
  • HUAWEI MATEBOOK E on elegantti 2-in-1-tabletti, jonka näyttö-runko-suhde on 84 %. Tabletti muuntuu kannettavaksi jopa 160 astetta taittuvan Folio Keyboard -näppäimistön ansiosta. 2K-kosketusnäytön lisäksi MateBook E:ssä on myös 7. sukupolven Intel ® Core ™ i5 tai m3 -prosessori.
  • HUAWEI MATEBOOK D on dynaaminen 15,6 tuuman kannettava 83 % näyttö-runko-suhteella ja 178 asteen katselukulmalla. Uutuudessa on 7. polven Intel ® Core ™ i7 tai i5-prosessori, NVIDIA GeForce 940 MX -näytönohjain sekä Dolby Atmos Sound System -audiojärjestelmä.

Hinnat ja saatavuus

Huawei MateBook X tulee Suomessa saataville heinäkuussa 2017 väreissä Space Gray ja Rose Gold i5 / 8 GB / 256 SSD -versiona suositushintaan 1399 euroa. Huawei MateBook X:n i7 / 8 GB / 512 GB SSD -versio on saatavilla värissä Rose Gold hintaan 1649 euroa.

*Matebook Manager: osa toiminnoista on tulossa valikoituihin Huawei-älypuhelimiin tQ3/2017.

** Lisälaitevalikoima vaihtelee markkinoittain.

Lähde: Huawei