Hyvin istuvia kuulokkeita on pienikorvaisena vaikea löytää ja niiden urheilukäyttö tuo mukaan omat haasteensa. Pyysin Sonylta nimenomaan pieneen korvaan sopivia sporttikuulokkeita testiin, joten tällä kertaa pika-arvostelussa on Sonyn MDR-XB510AS –kuulokkeet.

Melko tavallisen näköisessä myyntipaketissa toimitetut kuulokkeet pitivät sisällään itse kuulokkeet, 3x erikokoisia siipiä, 4x erikokoisia silikonitulppia, säilytyspussukan ja kiinnitysklipsin johdolle.

Heti alkuun huomio kiinnittyi kuulokkeiden massiiviseen kokoon, ottaen huomioon että kyseessä on kuitenkin vain pelkät korvaplugit. Kuulokkeet oli hankala saada asettumaan paikoilleen, mutta kun ne vihdoinkin sai sinne asetettua, niin ne tuntuivat mukavilta. Mikään ei painanut tai tuntunut muutenkaan häiritsevältä, vaikka aluksi hieman epäilin siipien mukavuutta niiden aiempiin käyttökokemuksiin perustuen. Valitettavasti ensivaikutelma kuulokkeiden jättimäisestä koosta ei pettänyt, sillä kuulokkeet muodostivat ylimääräiset antennit pään molemmille puolille. Joskin pitää mainita että juostessa tulpat pysyivät silti siipien avulla tukevasti paikallaan, vaikka alkuun pelkäsin niiden olevan raskaat ja reagoivan liikaa tärähtelyyn.

Kuulokkeiden mukana tulevalla kiinnitysklipsillä johto oli helppo kiinnittää paidankaulukseen kiinni, jotta välttyisin liialliselta nykimiseltä puhelimen heiluessa juoksuvyöllä. Klipsi helpotti tuohon nykimiseen jonkun verran mutta valitettavasti ei kuitenkaan poistanut sitä kokonaan, vaikka yritin nykiä johtoa hieman pidemmäksi niin ettei se olisi kuitenkaan häiritsevän pitkä. Edellä mainituista syistä suosin yleensä langattomia kuulokkeita urheillessa, sillä en ole vielä keksinyt mitään vedenpitävää kikkaa johdon kurissa pitämiseen.

Hyvänä ominaisuutena kuulokkeet ovat roiskeenkestävät ja jopa pestävät, joten juokseminen onnistuu huonommallakin kelillä ja tulpat on helppo huuhtaista käytön jälkeen puhtaaksi.

Kuulokkeista löytyy erinomainen äänenlaatu, jota on tehostettu EXTRA BASS™ –ominaisuudella. Handsfreella varustettujen kuulokkeiden johdosta löytyy myös helppo ohjauspainike puheluiden vastaanottamista/sulkemista varten sekä musiikin päälle/pois painamista varten. Pienenä miinuksena painikkeesta ei löydy äänenvoimakkuudensäätöä, vaan se pitää tehdä suoraan puhelimesta.

Kaikenkaikkiaan kyseessä on hyvät peruskuulokkeet, jos johtoa ei koe liian suurena häiriöntekijänä. Kuulokkeiden suurehkon koon takia niitä ei voi kunnolla pitää esimerkiksi pipon kanssa, joten ympärivuotiseen ulkoliikuntaan niitä ei kannata näillä leveysasteilla hankkia.

Noin 65 euron hintaisista kuulokkeista on saatavilla neljä eri värivaihtoehtoa: punainen, sininen, vihreä ja musta.