Peliyhtiöiden mobiilisivut ovat tulleet jäädäkseen. Testasimme Unibetin mobiilitarjonnan kahdella toisistaan selvästi erottuvalla puhelimella ja tyrmistyimme saamistamme tuloksista, sillä puhelimen, netin ja sivuston rakenne vaikuttaa oleellisesti siihen, kuinka miellyttävää pelaaminen peliyhtiön sivulla voi olla.

Käytimme laajassa tutkimuksessamme Huawein P9 ja Huawein Honor 5 puhelimia. Tähän tehokkaampaan malliin asensimme markkinoiden nopeimman netin ja tähän vanhempaan malliin laitoimme megan nettiliittymän. Syy miksi toimimme näin, johtuu globaaleista markkinoista, sillä Suomesta ei tarvitse lähteä kovinkaan kauas, kun puhelimien mallit, niiden tehokkuudet ja netin nopeus tippuvat radikaalisesti.

Tutkimuksessamme kävi ilmi, että vaikka Huawein Honor 5 on edelleen ominaisuuksiensa puolesta täysin toimiva peli, on se Unibetin nykyisellä sivustolla lähes käyttökelvoton, etenkin jos siinä on megan nettiliittymä käytössä. Vaikka itse puhelin vielä suoriutuisi ”pelaamisesta” tehojensa puolesta, niin tuo megan nettiliittymä tekee siitä raivostuttavaa, sillä latausajat ovat tolkuttoman pitkät. Pelaamista ei myöskään helpota se, ettei Unibetin sivuston rakenne suosi nettipelaamista puhelimella kunnolla.

Kun kokeilimme Unibetin nettisivuja Huawein P9 puhelimella, oli käyttökokemus täysin erilainen ja tämä ei johtunut pelkästään siitä, että uudemmassa puhelimessa on isompi näyttö. Tuon Huawei P9:n prosessoritehot yms. speksit ovat niin paljon paremmat, että se jaksoi vääntää mobiilisivut auki nopeasti myös hieman hitaammalla netillä. Tämä tarkoitti etenkin sitä, että latausajat olivat täysin toisenlaiset, mikä tekee pelaamisesta miellyttävämpää.

Livepelaaminen hunajaa puhelimesta riippumatta

Positiivista Unibetin nykyisessä sivussa on se, että livepelaaminen puhelimesta riippumatta on helppoa, mukavaa ja nopeaa. Kun pelattavan kohteen saa auki, pystyy siitä helposti pelaamaan useampaa eri vaihtoehtoa puhelin mallista tai netin nopeudesta riippumatta. Livepelaamisesta annammekin yhtiölle täyden kympin, sillä se on markkinoiden paras selkeyden ja helppouden vuoksi.

Sivuston rakenne ei palvele pelaamista puhelimella

Sen sijaan yksittäisen pelin, sarjan tai ottelun etsiminen nykyisellä sivustomallilla saa nopeasti puhelimen lentämään seinään, sillä se on tehty todella hankalaksi. Tähän asiaan Unibet on kiinnittänyt hieman huomiota, mutta pelkästään hakukenttä sivuston ylälaidassa ei tee pelaamista mukavammaksi, mikäli kohteita haluaa löytää useamman. 
Ne joille tämä edellä mainittu asia ei auennut, niin yrittäkääpä etsiä mobiilisivuilta puhelimella nyrkkeilyn kohteita tai vaikkapa Jalkapallon ykköstä. Tämä käyttökokemus paranee hieman Huawein P9:llä, mutta Huawein Honor 5:lla, pelaamisesta tulee täyttä tuskaa, etenkin jos puhelimessa on vielä hidas netti. Tämä osio saa meiltä keskinkertaisen arvosanan, sillä se on selvästi huonompi kuin monilla muilla peliyhtiöillä.

Markkinoiden paras tarjonta

Kokonaisuudessa Unibetin sivusto on yksi markkinoiden parhain, mutta tämä ei tarkoita sitä, etteikö yhtiön asiantuntijoiden ja johtoportaan olisi syytä istua alas miettimään, miten sivustosta saadaan toimivampi, sillä mobiilipelaaminen on tullut markkinoille jäädäkseen.

Jotta arvostelu ei menisi pelkästään dumaamiseksi, niin kerrotaan samalla, että mikäli kädessä on tehokas puhelin ja hyvä netti, viettää Unibetin mobiilisivuilla helposti tunnin tai pari, sillä peliyhtiön tarjonta on markkinoiden ylivoimaisesti parhain. Plussaa annamme myös siitä, että sivulla pääsee pelaamaan helposti ilmaispelejä ja sieltä voi ladata erilaisia appseja, joista pelaajille on varmasti iloa ja apua.

Annamme Unibetin mobiilisivuille sen huonon rakenteen vuoksi sapiskaa, sillä sivulta on todella haastavaa löytää pelattavia kohteita, vaikka kädessä olisi Samsungin, iPhonen tai Huawein lippulaiva. Vanhemmilla puhelimella me emme edes suosittele siellä pelaamista, sillä kohteiden etsiminen on silkkaa tuskaa.

Plussaa:
Markkinoiden laajin tarjonta
Livekohteita mukava ja helppo pelata
Sivustolla löytää appseja, joista pelaajille on apua
Hyvällä puhelimella ja netillä sivustolla viettää helposti tunnin pari, koska tarjonta ei lopu kesken

Miinusta:
Sivut vaativat kunnolla toimiakseen tehokkaan puhelimen ja kunnon netin
Käyttövalikko todella huono, joka laskee käyttäjäkokemuksen lähes käyttökelvottoman tasolle