DNA on aloittanut avoimen ekosysteemin Android TV -laitteen, DNA TV-hubin, myynnin. Laite yhdistää digiboksin, Google Cast -peilauksen ja tuo älypuhelimista tutun sovelluskaupan myös televisiolle. DNA TV-hubi on laite, joka yhdistää television katselun ja nettisovellukset, pelit ja musiikin yhdeksi helppokäyttöiseksi kokonaisuudeksi.

DNA TV-hubi on varustettu Android TV -käyttöjärjestelmällä, minkä ansiosta siinä toimivat mm. kaikkien kolmen isoimman kotimaisen tv-kanavan sovellukset Katsomo, Yle Areena ja Ruutu sekä niiden lisäksi YouTube ja Deezer sekä kattava joukko pelejä ja muita sovelluksia. Myös Netflix on tulossa laitteelle lähiaikoina. DNA TV-hubissa on lisäksi sisäänrakennettu Google Cast, jonka avulla puhelimesta tai tabletista voi helposti peilata sisältöjä televisioon. Sovellukset DNA TV-hubille ovat ladattavissa Google Play -sovelluskaupasta.

DNA:n kattava maksu-tv-tarjonta on luonnollisesti saatavilla myös DNA TV-hubille. DNA:n tarjoamissa kanavapaketeissa ja ohjelmakirjastoissa on tarjolla monipuolinen valikoima viihdettä ja urheilua, josta yhä suurempi osa on seurattavissa teräväpiirtona. DNA TV-hubilla DNA:n maksutelevisiotarjontaa voi katsoa antenni-, kaapeli- ja IPTV-jakeluna.

Android TV-käyttöjärjestelmä ja avoin sovelluskauppa mahdollistavat palveluvalikoiman kasvamisen sekä uusien ominaisuuksien kehittämisen laitteelle nopealla aikataululla.

TV-sisältöjä katsotaan yhä enemmän ja entistä monipuolisemmin

DNA:n keväällä teettämässä Digitaalinen elämäntapa -kyselytutkimuksessa selvisi, että enemmistölle suomalaisista (57 %) on tärkeää saada katsella tv-sisältöjä juuri silloin kun itselle sopii. Noin puolet (46 %) vastaajista koki tärkeäksi, että mobiililaitteille saatavissa olevat sovellukset ovat käytettävissä myös isolla tv-ruudulla. Erityisen tärkeänä nousi esiin tarve löytää sekä netin että tv:n tarjonnasta elokuvat, tv-sarjat, urheilulähetykset ja muut ohjelmat helposti ja samasta paikasta (55 % vastaajista, nuorista 15-24-vuotiaista 69 %).

”DNA TV-hubin ennakkomyynti osoitti, että Android TV -laitteelle ja uudenlaiselle tavalle katsoa televisiota on todella kysyntää. Olemme myyneet laitteita ennakkoon jo tuhansia kappaleita. Ihmiset ovat tottuneet sovelluksiin puhelimissaan, ja DNA TV-hubi tuo ne helposti myös televisioon”, sanoo DNA:n viihdeliiketoiminnassa johtajana toimiva Mikko Saarentaus.

TV-sisältöjen katselu kokonaisuudessaan on lisääntynyt entisestään ja samalla monipuolistunut nopeasti. Kolme kymmenestä (30 %) suomalaisesta kertoo DNA:n kyselyssä lisänneensä TV-sisältöjen katsomistaan viimeisen vuoden aikana. Erityisen paljon katseluaan ovat lisänneet nuoret (15-24-vuotiaat), joista peräti 42 % kertoo katselun lisääntyneen. Suuri osa tästä kasvusta tulee netin kautta katsottavasta sisällöstä.

DNA TV-hubilla voi katsoa kaikkia antenniverkon sekä DNA:n kaapeliverkon kanavia, ja siinä on HD- sekä 4K-tuki. DNA TV-hubista löytyy kaksi HD-viritintä, mikä mahdollistaa ohjelmien tallennuksen erikseen hankittavalle kovalevylle ja yhtäaikaisen katselun. DNA TV-hubi tekee mahdolliseksi maksu-tv-kanavien katselun IPTV-vastaanotolla laajakaistan kautta myös antenniverkon ja DNA:n kaapelitelevisioverkon näkyvyysalueen ulkopuolella. Laitteessa on ohjelmistopohjainen salaus maksutelevisiokanaville, minkä ansiosta erillistä TV-korttia ei tarvita.

Laitteen on DNA:lle valmistanut Sagemcom.

DNA TV-hubia myydään kaikissa DNA Kaupoissa ja muissa DNA:n jakelukanavissa. Näiden lisäksi DNA TV-hubin voi ostaa Powerista ja Gigantista.

DNA TV-hubia myydään seuraavilla tuotteilla:

 • DNA TV netillä hintaan 38,90 €/kk, sisältäen DNA TV-hubin, 200M Valokuitu Plus tai 150M 4G nettiliittymän, DNA TV -sovelluksen mobiililaitteille ja 4000 tuntia verkkotallennustilaa. Määräaikaisen sopimuskauden (24 kk) kokonaishinta on 937,50 €*.
 • DNA TV hubilla hintaan 21,90 €/kk, sisältäen DNA TV-hubin, DNA TV -sovelluksen mobiililaitteille ja 4000 tuntia verkkotallennustilaa. Määräaikaisen sopimuskauden (24 kk) kokonaishinta on 529,50 €*.
 • DNA TV netillä alkaen 19,90 €/kk, DNA:n Valokuitu Plus taloyhtiölaajakaista-asiakkaille sisältäen DNA TV-hubin, 200M Valokuitu Plus -lisänopeuden, DNA TV -sovelluksen mobiililaitteille ja 4000 tuntia verkkotallennustilaa. Määräaikaisen sopimuskauden (24 kk) kokonaishinta on 481,50 €*.

* Tuotteiden kokonaishinnat sisältävät 3,90 € avausmaksun.

DNA TV-hubille erikseen ostettavan 1 teratavun kovalevyn hinta on 84 euroa (3,5 €/kk, 24 kk).

DNA TV-hubin ominaisuudet

 • TV-kanavat HD-laadulla TV-ruudulle antenni-, kaapeli- ja IPTV jakelulla, 4K-tuki
 • TV-sisällöt laajakaistayhteyden kautta
 • Android TV -käyttöjärjestelmä
 • WiFi 3×3 ac dual band (2,4/5GHz)
 • Ethernet 10/100/1000 M
 • HDMI 2.0 (4096p60 asti)
 • USB 3.0 ulkoiselle kovalevylle ohjelmien tallentamiseen
 • USB 2.0 ulkoiselle muistitikulle
 • Bluetooth 4.1, BLE-tuki
 • Virittimet 2xDVB-T2/C
 • S/PDIF optinen äänilähtö
 • Laitteen sisäinen muisti 8GB, laajennettavissa ulkoisella USB:lla
 • Laitteen koko (LxSxK): 168x168x25 mm
 • Laitteen paino 0,53 kg
 • DNA TV-hubin käyttäminen vaatii laajakaistayhteyden.

Lähde: STT Lehdistötiedoite