LG julkisti tänään uuden lippulaivansa V30. Kyyseessä on puhelin, joka keskittyy vahvasti videokuvaukseen ja median kuluttamiseen liikkeessä. Laitteen innovatiivisessa tuplakamerassa on lasilinssit, jotka päästävät läpi enemmän valoa kuin tavanomainen muoviratkaisu, jollaista muissa puhelimissa käytetään. Tuplakameran päälinssi on varustettu F1.6 aukolla ja 16 megapikselin kennolla. Kakkoskamerana toimiva laajakuvalinssi käyttää maltillisempaa 13 megapikselin kennoa.

Näyttönä toimii LG:n oma OLED ”FullVision”-nimikkeellä markkinoitava paneeli, joka tukee nykytrendin mukaisesti HDR10 -väriavaruutta. Kuuden tuuman näyttö käyttää QHD+ -resoluutiota (2880×1440 / 538ppi) ja näytön kuvasuhde on 18:9.

Ammattimaista videokuvausta tukemaan puhelimeen on tuotu softapuolelle Cine-log -videoprofiilien tuki, joka mahdollistaa laajemman dynaamisen skaalan ja väriavaruuden tallentamisen. Tämä mahdollistaa videoiden väri-informaation säilyttämisen tarkempana jälkikäsittelytarkoituksiin.

Lisäksi puhelin tukee ns. ”Color Grading”-teknologiaa, jota käytetään elokuvissa ja tv-sarjoissa luomaan tilanteeseen sopivaa ilmapiiriä värejä sävyttämällä. Tekniikka on yleensä raskas ja laskentatehoa vaativa, mutta puhelin kykenee tekemään tämän lennossa.

Lisäksi laajakuvalinssin mahdollistaman zoomin käyttöä tukemaan on puhelimeen tuotu ”point zoom”-tekniikka, joka tekee haluttuun kohteeseen automaattisen dynaamisen zoomin.

Valokuvausta puhelimessa helpottaa ”Graphy”-ominaisuus, joka  mahdollistaa automaattisilla preseteilllä tunnettujen kuvaajien emuloimisen omassa kuvassa. Graphy on myös tuettu tekoälyllä ja se osaa suositella parempaa presettiä tai kertoa kuinka presettiä pitäisi säätää, jotta kuva olisi optimaalinen. Graphy-presettejä on ladattavissa tietenkin myös lisää Graphyn verkkosivuilta.

Audiofiilejä hemmotellaan nelikavanaisella DAC:illa, joka on varsinkin laadukkailla kuulokkeilla erinomainen lisä puhelimessa. Mukana toimitetaan LG:n sanojen mukaan laadukkaat B&O Play -nappikuulokkeet.

Lisätietoja

 • Qualcomm® Snapdragon™ 835 Mobile Platform
 • Näyttö: 6.0-tuumainen 18:9 QuadHD+ OLED FullVision näyttö (2880 x 1440 / 538ppi)
 • Muisti:
  • V30: 4Gt LPDDR4x RAM / 64Gt UFS 2.0 ROM / MikroSD (2Tt asti)
  • V30+: 4Gt LPDDR4x RAM / 128Gt UFS 2.0 ROM / MikroSD (2Tt asti)
 • Kamera:
  • Tuplataka: 16M (F1.6 / 71°) / 13M Laajakulma (F1.9/ 120°)
  • Etu: 5M laajakulma (F2.2 / 90°)
 • Akku: 3,300 mAh
 • Android 7.1.2 Nougat
 • Koko: 151.7 x 75.4 x 7.3 mm
 • Paino: 158g
 • Verkko: LTE-A 4 Band CA
 • Yhteydet: Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac / Bluetooth 5.0 BLE / NFC / USB Type-C 2.0 (3.1 yhteensopiva)
 • Värit: Aurora Black / Cloud Silver / Moroccan Blue / Lavender Violet
 • Muuta: IP68 Veden ja pölynkestävä / MIL-STD 810G stadardoitu / Crystal Clear Linssi / 32-bit Hi-Fi Quad DAC / HDR10 / Daydream / Google Assistant / UX 6.0+ / Äänen tunnistus / Kasvojen tunnistus / Sormenjälkitunnistin / Qualcomm® Quick Charge™ 3.0 pikalataus / Langaton pikalataus