TIEDOTE

Lontoo, 16.8.2017 – Nokia-puhelinten uusi koti, HMD Global julkisti tänään Nokia 8:n. Se on erinomaisella suorituskyvyllä varustettu, kauniisti muotoiltu älypuhelin, joka on suunniteltu erityisesti sisällöntuottajia ajatellen. Nokia 8 tuo kolme täysin uutta innovaatiota Android- älypuhelimiin, mm. ensimmäiset yhteistyön tulokset ZEISSin kanssa. Nokia 8:ssa on kaikki todellisen Nokia-lippulaivapuhelimen tunnusmerkit kuten vahva suorituskyky, puhdas Android sekä kaikkien aikojen edistyksellisin yhdestä alumiinikappaleesta valmistettu runko.

Unohda selfie, nyt tulee bothie
Kaikissa tarinoissa on kaksi puolta, ja Nokia 8:n kaksipuolinen kuvausmahdollisuus tarjoaa mahdollisuuden rikkaampaan tarinankerrontaan. Puhelimen etu- ja takakamerat on kehitetty yhdessä Zeissin kanssa niin, että ne toimivat optimaalisella tavalla kaikissa tilanteissa. Sisällöntuottajat voivat julkaista yksilöllisiä #Bothie-tarinoitaan suoraan sosiaaliseen mediaan kamerasovelluksen Dual-Sight-toiminnallisuuden avulla. Fanit voivat myös nauttia rajattomasta* kuvien ja videoiden tallennusmahdollisuudesta Google Photos -palvelussa.

Äänen uusi ulottuvuus OZO Audiolla
Nokia 8:ssa on käytössä OZO Audio -teknologia, joka yhdistää kolme mikrofonia Nokian ainutlaatuiseen akustiseen algoritmiin. Näin tallennetaan mukaansatempaava 360°-tilaääni. OZO Audiolla voi jakaa 4K-videoita mihin laitteeseen tahansa. Binauraaliset koodekit mahdollistavat hi-fi-tasoisen äänentoiston jopa laitteissa, joissa ei ole OZO Audiota.

Innovaatioita ja tarkkaa suunnittelua
Nokia 8:ssa on Qualcomm® SnapdragonTM 835 -mobiilialusta, mikä tuo sille erinomaisen suorituskyvyn. Nokia 8:n suunnittelun lähtökohtana ovat olleet kuluttajien tarpeet sisällön tallentamiseen ja jakamiseen. Nämä on otettu tarkoin huomioon niin laitteen sisällön kuin ulkomuodon suunnittelussa. Muotoilu- ja suunnittelutiimit ovat tehneet tiivistä yhteistyötä varmistaakseen, että laite toimii tehokkaammin ja pitempään. Työn tuloksena on syntynyt grafiitilla suojattu kuparinen viilennysputki, joka haihduttaa korkeatehoisen järjestelmän tuottaman lämmön koko puhelimen pituudelta ja leveydeltä. Nokia 8 pysyy viileänä jopa vaativimmissa käyttötilanteissa. Nokia 8 on Qualcomm® Quick ChargeTM 3.0 -yhteensopiva, mikä nopeuttaa akun lataamista.
Juho Sarvikas, Chief Product Officer, HMD Global sanoo: “Tiedämme, että fanit tuottavat ja jakavat sisältöä enemmän kuin koskaan. Joka minuutti sosiaalisessa mediassa jaetaan miljoonia kuvia ja videoita. Ihmisiä inspiroi heidän seuraamansa sisältö, ja he etsivät uusia tapoja tuottaa omia sisältöjään. Juuri nämä ihmiset ovat innoittaneet meitä suunnittelemaan lippulaivaälypuhelimemme, jossa huipputason muotoilu, erinomainen käyttökokemus ja tehokkuus ovat täydellisessä tasapainossa.”

Aina puhdas Android
Nokia-älypuhelimissa on aina puhdas Android-käyttökokemus, jossa ei ole tarpeettomia sovelluksia hidastamassa laitteen toimintaa. Nokia 8:ssa innovatiivinen suunnittelu yhdistää puhtaan Androidin kaikkiin Qualcomm® SnapdragonTM 835 -mobiilialustan tarjoamiin mahdollisuuksiin. Nokia 8:n kuukausittaiset turvapäivitykset varmistavat, että puhelin on aina turvallinen ja ajan tasalla. Laitteessa on sormenjälkitunnistus, mikä lisää osaltaan turvallisuutta.

Lisälaitteet
Tarjolla on useita lisälaitteita, jotka sopivat Nokia 8:n käyttäjien aktiiviseen elämäntyyliin. Nokia Active Wireless Headset on kevyt veden-, hien- ja pölynkestävä huippuluokan langaton kuuloke. Se on muotoiltu alumiinista, ja siinä on kaunis timanttileikattu muotoilu. Nokia-puhelimiin on tarjolla kattava valikoima lisälaitteita kuten kuulokkeita, kannettavia kaiuttimia, autolatureita, koteloita ja näytönsuojia.

Värit
Nokia 8 on alkuun tarjolla teräksen ja mattasinisen värisenä. Myöhemmin värivalikoima täydentyy korkeakiiltoisella sinisellä ja korkeakiiltoisella kuparilla.

Nokia 8:n tekniset tiedot

 • Verkkotaajuudet:
  • GSM: 850/900/1800/1900
  • WCDMA: 1, 2, 5, 8
  • TDS-CDMA: 34, 39
  • LTE:1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 20, 28, 38, 39, 40, 41
 • Verkkonopeudet: LTE Cat. 9, 3CA, 450Mbps DL/50Mbps UL
 • Tarjolla on yhden ja kahden SIM-kortin vaihtoehdot
 • Käyttöjärjestelmä: Android Nougat 7.1.1
 • Mobiilialusta: Qualcomm® SnapdragonTM 835
  • MSM8998 (4* 2.45GHz Qualcomm® KryoTM + 4* 1.8 GHz Kryo)
 • RAM: 4GB LPPDDR4X
 • Tallennustila: 64 GBii sisäinen muisti, ja korttipaikka ulkoiselle MicroSD-muistikortille (tuki 256 GB asti)
 • Puhelintyyppi: Roiskeenkestävä IP54 kosketusnäytöllinen puhelin, jossa kapasitiiviset järjestelmänäppäimet
 • Näyttö: 5.3” IPS LCD QHD 2560 x 1440, näytön kirkkaus 700 nitiä, Corning® Gorilla® Glass 5, 2.5D Glass
 • Kamera ZEISS-optiikalla:
  • Takakamera: 13 MP (Colour + OIS) + 13 MP (Mono), 1.12 um, f/2.0, 76.9 ̊, PDAF, IR range finder, dual tone flash
  • Etukamera: 13 MP PDAF, 1.12um, f/2.0, 78.4 ̊, näyttösalama
 • Yhteydet ja sensorit: Type C, USB3.1 Gen 1 (5Gbps), 3.5 mm kuulokeliitin, valaistustunnistin, etäisyystunnistin, kiihtyvyystunnistin (G-tunnistus), E-kompassi, gyroskooppi, sormenjälkitunnistin, läppäkuoritunnistin, barometri, 802.11 a/b/g/n/ac (MIMO), BT 5.0,
 • GPS/AGPS+GLONASS+BDS, NFC, ANT+
 • Akku: Integroitu 3090 mAh akkuiii, jossa Qualcomm® Quick ChargeTM 3.0 -yhteensopiva (18W, 5V/2.5A, 9V/2A, 12V/1.5A)
 • Audio: MP3, M4A, AAC, OGG, WAV, AMR, AWB(AMR-WB), FLAC, MIDI (MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA)
 • Video: MP4, 3GP, 3G2, AVI, MKV, WEBM
 • Mitat: 151.5 x 73.7 x 7.9mm (kameran objektiivin kohdalla 8.3 mm)
 • Paino: 160 g