WI-1000X

Sonylta on luvassa jälleen tuotejulkistuksia Berliinissä pidettävillä IFA-messuilla. Messut käynnistävä lehdistöpäivän tiedotustilaisuus pidetään torstaina 31.8. kello 14:00 Suomen aikaa. Tilaisuutta voi seurata verkossa suoratoistolähetyksenä osoitteesta http://www.sony.fi/electronics/ifa-2017-uutiset-ja-live-suoratoisto. Tiedotteita ja tarkempia tietoja uutuustuotteista on luettavissa uutishuoneesta: http://lehdistohuone.sony.fi

Yhteenveto messuilla esiteltävistä tuotteista:


Äänentoisto, TV/Smart Home

Sony julkaisee uudet korkean resoluution vastamelukuulokemallit, jotka ovat jatkoa vuoden 2016 IFA-messuilla julkistetuille kiitellyille MDR-1000X-vastamelukuulokkeille. Uutuudet käsittävät kolme mallia: sangallinen WH-1000XM2, niskan takaa kulkeva WI-1000X ja kokonaan langaton WF-1000X. Jokainen edellä mainittu Bluetooth®-kuulokemalli on varustettu alan johtavalla1 vastamelutoiminnolla. Kuulokkeissa on myös ensimmäisenä maailmassa2 Adaptive Sound Control -toiminto, joka tunnistaa kuulokkeiden käyttäjän aktiviteetit ja kytkee vastamelutoiminnon päälle tai pois päältä tarpeen mukaan. Kaikki kolme mallia mahdollistavat kuulokkeiden käyttämisen mukavasti ilman, että niitä tarvitsee ottaa koko ajan pois päästä äänenvoimakkuutta säätääkseen. Kuulokkeiden kanssa voi rauhassa uppoutua täysin ensiluokkaiseen kuunteluelämykseen. Edellä mainittujen lisäksi Sony julkistaa myös uudet h.ear-kuulokemallit, jotka tulevat uusissa upeissa värisävyissä. Värit sointuvat täydellisesti myös uusien Xperia™-älypuhelimien ja Walkman®-mallien kanssa.

Sony julkaisee myös uuden 77-tuumaisen mallin 4K OLED BRAVIA A1 -televisiomallistoon. Televisio tarjoaa uraauurtavan katselukokemuksen Sonyn ainutlaatuisen X1™ Extreme 4K HDR -prosessorin ansiosta. Lisäksi televisiot on varustettu Acoustic Surface™ -tekniikalla, joka toistaa äänet suoraan television ruudun kautta väräyttelemällä koko näyttöä.

Osastollaan Sony esittelee koko 4K HDR -maailmaa X1 Extreme -prosessorilla varustettujen 4K LCD BRAVIA XE94/XE93 -mallien, PlayStation®4 Pro (PS4®Pro) -konsolin sekä muiden 4K HDR -tuotteidensa kautta. Messuvieraiden on mahdollista kokea todentuntuinen ja vaikuttava 4K HDR -kuva ja -ääni sekä viimeisin Dolby Atmos® -äänenlaatu Sonyn UBP-X800 Blu-ray™ -soittimella ja HT-ST5000 Soundbarilla.

Messuilla esitellään myös LF-S50G, Sonyn ensimmäinen sisäänrakennetulla Google Assistant -ominaisuudella varustettu langaton kaiutin. Kaiutin tulee markkinoille toistaiseksi Yhdysvalloissa, Isossa-Britanniassa, Saksassa ja Ranskassa. Kaiuttimella voi nauttia Hi-Fi-tason musiikista ja 360-asteen äänestä kaikkialla huoneessa. Gesture Control -toiminnon avulla voi säätää kaiuttimen äänenvoimakkuutta ja siirtyä seuraavaan kappaleeseen yksinkertaisesti heilauttamalla kättä kaiuttimen lähellä lainkaan koskettamatta kaiutinta. Kaiuttimella on JIS-mukainen IPX33-luokitus, joka tarkoittaa, että kaiutin on roiskesuojattu ja näin ollen sitä voi käyttää huoletta esimerkiksi keittiössä. Myös BRAVIA-mallistoon4 on tulossa vuoden loppuun5 mennessä päivitys, jonka myötä niihin tulee sisäänrakennettu Google Assistant -toiminto. LF-S50G- ja BRAVIA-laitteilla voi Assistant-toiminnon kautta käynnistää videon- tai musiikintoiston puhekomennoilla, seurata viimeisimpiä uutisia, hallita äänentoistolaitteita, valoja ja muita Wi-Fi-yhteydellä kytkettyjä Assistant-yhteensopivia IoT-laitteita6.

Sony esittelee osastollaan älykotia, jonka keskiössä ovat Sonyn toisiinsa yhdistetyt äänentoisto- ja videotuotteet. Lisäksi osastolla esitellään eri tapoja käyttää LF-S50G-kaiutinta, BRAVIA-televisioita ja muita Sony-tuotteita muiden valmistajien yhteensopivien tuotteiden kanssa. Osastolla esitellään esimerkiksi musiikin multi-room-toistoa samaan aikaan olohuoneessa ja keittiössä sekä reseptin ja ravintolan hakua ja näyttöä BRAVIA-televisiosta.

Xperia™-älypuhelimet

Sony Mobile Communications julkistaa kolme uutta älypuhelinmallia: lippulaivamallit Xperia XZ1 ja Xperia XZ1 Compact sekä parempaan keskihintaluokkaan kuuluvan Xperia XA1 Plus -älypuhelimen. Mallit tulevat myyntiin syksyllä 20177.

Xperia XZ1 -älypuhelimessa on kaikki premium-tason ominaisuudet, kuten viimeisin Motion Eye™ -kamerajärjestelmä, HDR 5.2’’ Full HD -näyttö ja Hi-Res Audio -ominaisuus.

Uraauurtavana ominaisuutena lippulaivamalleissa on 3D Creator, joka on Sony Mobilen oma innovaatio kolmiulotteisten asioiden nopeaan ja helppoon skannaukseen. 3D Creator -sovellus tarjoaa monia hauskoja käyttötapoja, kuten mahdollisuuden luoda oma avatar käyttöön kameran lisätyn todellisuuden AR-ominaisuuksien kanssa, asettaa live-taustakuva, 3D-tarrojen jakomahdollisuuden sosiaalisessa mediassa tai tulostaa teos 3D-tulostimella oikeaksi esineeksi.

Xperia XZ1 Compact -älypuhelimessa on kaikki premium- tason ominaisuudet kätevän pienessä kokonaisuudessa. Mallissa on 4,6-tuuman näyttö ja huippuominaisuudet, kuten Motion Eye -kamera, Hi Res Audio, 3D Creator sekä lisäksi uusi huippulaajakulmakamera edessä, jonka kuvakenttä kattaa jopa 120-astetta.

Molemmissa Xperia XZ1- ja Xperia XZ1 Compact -lippulaivamalleissa on voimanlähteenä uusin Qualcomm Snapdragon 835 Mobile Platforms -prosessori, joka antaa täyden tehon nopeista internetyhteyksistä8 sekä nopean ja tehokkaan suorituskyvyn.

Uudessa Xperia XA 1 Plus -mallissa on ensiluokkainen 23 megapikselin takakamera, 5,5-tuumainen Full HD -näyttö sekä vaikuttava äänentoistokyky. Lisäksi 3430 mAh -akku kestää hyvin koko päivän.

4K-kotiteatteriprojektorit

Sony laajentaa 4K HDR -yhteensopivien kotiteatteriprojektoriensa mallistoa kolmella uudella mallilla, jotka ovat varustettu ainutlaatuisilla alkuperäisillä 4K SXRD -paneeleilla9. Kompaktisti muotoillussa10 VPL-VW760ES-projektorissa on sisäänrakennettu laservalonlähde, ja laite heijastaa HI-FI-tasoista suuren kontrastin kuvaa, joka mahdollistaa sävähdyttävästä 4K HDR -laadusta nauttimisen jopa kirkkaimmissa ja pimeimmissä kohtauksissa.

Messuilla julkaistaan myös VPL-VW360ES-projektori, jossa on kuvanlaadun säätämisen mahdollistava toiminto, jotta laadun saa säädettyä eri sisältöjen mukaan. Lisäksi esitellään suorituskykyinen VPL-VW260ES-malli, joka toistaa aitoa 4K HDR -kuvaa.

 

Seed Acceleration Program

Sony esittelee useita tuotteita ja palveluita, jotka ovat lähtöisin yrityksen Seed Acceleration Program (SAP) -hankkeesta. Näitä ovat esimerkiksi toio™ -lelusovellusalusta ja Nimway-älytoimistoratkaisut, jotka ovat ensimmäiset SAP Europen10 julkaisema tuotteet. Nimway hyödyntää Sonyn ainutlaatuista sisätilojen paikannustekniikkaa. Nimwayn avulla Bluetooth-älypuhelimensa etukäteen rekisteröineet käyttäjät näkevät seuraavan tapaamisen sijainnin menemällä vain kokoushuoneen lattialla olevan näytön vierelle. Lisäksi sovelluksen avulla näkee kokoushuoneiden varaustilanteen ja kollegoiden sijainnin. Tulevaisuudessa tämä tehoa ja tuottavuutta lisäävä palvelu laajenee koko Eurooppaan.

Peli- ja verkkopalvelut

PlayStation®VR (PS VR) on virtuaalitodellisuusjärjestelmä, joka vie PlayStation®4 -konsolin käyttäjän entistä syvemmälle pelimaailmaan. Sonyn messuosastolla pääsee kokeilemaan VR-sisältöä esimerkiksi Farpoint-pelissä, jossa pelaaja käyttää aseenkaltaista PS VR Aim Controller -ohjainta maapallon ulkopuolisessa maailmassa taistelussa vihamielistä vihollista vastaan tavoitteena löytää takaisin kotiin.