DJI ilmoitti IFA2017-messuilla tuovansa markkinoille kaksi uutta versiota myyntihitiksi nousseista Phantom 4 ja Mavic Pro -droneistaan. Molemmat uutuudet ovat pienillä parannuksilla varustettuja iteraatioita alkuperäisistä sisaristaan.

Näistä ensimmäinen ja mielenkiintoisempi on Mavic Pro Platinum. Platinum säilyttää kaikki alkuperäisen Mavicin hitiksi tehneet ominaisuudet eli kokoontaitettavuuden, kameran ja helppokäyttöisyyden, mutta lisää pakettiin parannettuina moottorinohjaimen, moottorit ja uudet wingleteillä varustetut propellit. Lisäksi kopteri saa samalla hopeanharmaan värityksen.

Kopterin tuottamaa meteliä on saatu muutosten avulla vähennettyä 4 desibeliä mitattuna 1,5m etäisyydeltä. Muutos ei kuulosta paljolta, mutta koska desibeli on logaritminen asteikko jossa jokainen desibeli tuplaa äänenpaineen, puhutaan kuitenkin 60% pienemmästä melusta. DJI:n mukaan varsinkin luontokuvaajat ja taajamissa lentävät hyötyvät parannuksesta. Energiatehokkaammat moottorit ja sinikäyrällä toimiva moottorinohjauspiiri antavat Platinumille 3 minuuttia enemmän lentoaikaa perusmalliin nähden.

Mavic Pro Platinumin hinta on noin 100e perus Mavicia enemmän ja pelkän kopterin hinnat alkavat 1299 eurosta.

Toinen uutuus oli Phantom 4 Pro Obsidian, joka tuo vihdoin Phantom-sarjaan mustan värityksen. Samalla myös gimbaalin ja kameran rungon materiaaleja on parannettu niin, että ne hylkivät sormenjälkiä. Muilta osin kopteri on sama tuttu Phantom 4 Pro.

Hinnat Phantom 4 Pro Obsidianille alkavat 1699 eurosta.