Tiedote. Elisa Oyj

Elisa tuo suositut Nest-älykotituotteet myyntiin ensimmäisenä operaattorina Suomessa. Nest Labsin älykkäät valvontakamerat, palovaroitin sekä Nest Aware -pilvipalvelu luovat helpon tavan seurata kodin tai kesämökin tapahtumia ja lisätä turvallisuutta. Järjestelmä toimii myös keskuksena muille älykotilaitteille ja tarjoaa helpon tien kattavan älykodin rakentamiseen.

Nest on helppokäyttöisten älykotiratkaisujen pioneeri, jonka tuotteita myydään 18 maassa ja käytetään jo yli 190 maassa. Yhtiön tavoite on luoda älykäs koti, joka huolehtii asukkaista ja ympäröivästä maailmasta mahdollisimman helposti ja vaivattomasti.

Elisa tuo Nestin toisen sukupolven kotiautomaatiolaitteet myyntiin myös Suomessa. Valikoimaan kuuluvat älykäs palovaroitin Nest Protect sekä kolme uutta valvontakameraa sisä- ja ulkokäyttöön (Nest Cam IQ, Nest Cam Indoor, Nest Cam Outdoor). Myynti alkoi 30.8.2017.

– Menestyminen älykotimarkkinoilla voi syntyä vain helppouden ja käyttäjien arjen todellisen keventämisen kautta. Nest on erinomainen lisä Elisan kasvavaan älykotiratkaisujen valikoimaan, sillä heidän tuotteissaan yhdistyvät viimeisin teknologia, huipputason viimeistely sekä hyvin pelkistetty käyttäjäkokemus. Tuotteet eivät vaadi huomiota tai ylläpitoa, vaan ne sulautuvat luontevasti osaksi perheen arkea, minkä uskomme vetoavan vahvasti myös suomalaiskuluttajiin, kertoo Elisan liiketoimintajohtaja Matias Castrén.

Valvontakamera erottaa tutut vieraista

Uusi Nest Cam IQ on markkinoiden älykkäin valvontakamera. Se kuvaa ympäristöään 4K-tarkkuudella, zoomaa ihmisen havaittuaan lähemmäs 12-kertaisella digitaalizoomilla ja näyttää kirkasta 1080p-teräväpiirtokuvaa. Kamera osaa erottaa ihmiset lemmikkieläimistä, joten se voi lähettää käyttäjälleen ilmoituksia vain silloin, kun kodissa liikkuu joku.

Kameran älykkyyttä voi laajentaa Nest Aware- tilauksella, jonka avulla kamera oppii tunnistamaan kuvassa liikkuvat ihmiset kasvojen perusteella. Näin käyttäjä voi saada ilmoituksia ystävistä ja perheenjäsenistä sekä esimerkiksi ulko-ovella liikkuvasta tuntemattomasta vieraasta.

HD Talk and Listen -toiminnon avulla älypuhelinsovelluksen kautta voi puhua suoraan ovelle saapuneelle lähetille tai kotiin palanneille koululaisille.

Nest Aware -palvelu voi myös taltioida kaikkien kameroiden kuvan turvallisesti jopa 30 päivän ajaksi. Videohistoriasta on mahdollista taltioida valikoituja videopätkiä esimerkiksi lemmikkieläinten kommelluksia tai tallentaa timelapse-videoita vuodenaikojen vaihtumisesta pihapiirissä.

Monet älylaitteet toimivat yhdessä

Nest Protect -palovaroitin havaitsee nopeasti sekä hitaasti kehittyvät tulipalot että näkymättömän hään. Pelkän hälytyksen sijaan se osaa kertoa missä ongelma on ja lähettää Heads-Up-ennakkovaroituksen älypuhelimeen. Nest-tuotteet puhuvat toisilleen kotiverkon välityksellä, joten kodin jokainen Nest Protect -laite osaa kertoa selvällä suomenkielisellä ääniviestillä, että juuri keittiössä on havaittu savua.

Yhteistoiminta ei rajoitu yksin Nestin omiin laitteisiin, sillä palvelu kytkeytyy saumattomasti myös monien muiden valmistajien älykotilaitteisiin. Yhteensopivuuden tunnistaa Works with Nest -merkinnästä.

– Laitteiden yhteispeli luo huimia mahdollisuuksia. Järjestelmä tunnistaa automaattisesti, kun ketään ei ole kotona, jolloin esimerkiksi älykäs pistorasiaohjain voi kytkeä kahvinkeittimen pois päältä, kuivausrumpu voi pidentää kuivausohjelmaa estääkseen rypistymisen ja etäohjattavat LED-valot voivat syttyä ja sammua satunnaisesti varkaiden hämäämiseksi. Uusia mahdollisuuksia avautuu päivittäin. Nest avaa suomalaisille ovet aivan uudenlaisten älykotien maailmaan. Olemme ylpeitä saadessamme olla mukana rakentamassa sitä, Castrén kertoo.