Tiedote

Poikkeukselliset innovaatiot saavat usein alkunsa rohkeista unelmista. Tänään yhtiö esitteli Münchenissä pitämässään julkistustilaisuudessa uuden Huawei Mate 10 -puhelinsarjansa, joka avaa täysin uusia mahdollisuuksia tekoälyä hyödyntäville sovelluksille. Suomeen saapuvassa Huawei Mate 10 Prossa on ensimmäisenä Huawei-mallina Kirin 970 -piirisarja sekä uusi EMUI 8.0 -käyttöliittymä.

”Tekoäly ei ole enää virtuaalinen konsepti vaan se on enenevissä määrin osa jokapäiväistä elämäämme. Tekoälyteknologia parantaa käyttäjäkokemusta, tarjoaa arvokkaita palveluita ja parantaa tuotteen suorituskykyä”, kertoo Richard Yu, Huawei kuluttajaliiketoimintayksikön toimitusjohtaja. ”Huawei Mate 10 Prossa on ensimmäisenä tekoälyllä varustettu Neural Network Processing Unit -yksikkö (NPU).”

Suomen markkinoille Huawei Mate 10 -mallistosta saapuu Huawei Mate 10 Pro sekä Huawei Mate 10 Lite.

HuaweiMate 10 Pro keskeiset ominaisuudet: 

  • Kirin 970, maailman ensimmäinen tekoälyprosessori Neural Network Processing Unit -yksiköllä.
  • 3D-lasirunko ohuenohuilla kehyksillä, Huawei FullView -näyttö HDR10-teknologialla tekee katselukokemuksesta tarkan ja värikylläisen.
  • TÜVin sertifioiman Huawei SuperCharge -latausteknologia ja tekoälyn käyttötehostama 4000 mAh akku.
  • Uusi Leica-kaksoiskamera SUMMILUX-H-linsseillä, f/1.6-aukolla ja tekoälyä hyödyntävillä kuvausominaisuuksilla (esim. reaaliaikainen paikka- ja kohdetunnistus sekä Bokeh-toiminnallisuus)
  • Täysin uusi EMUI 8.0 -käyttöliittymä ja Android 8.0 -käyttöjärjestelmä.

Uusi tekoälyllä varustettu mobiiliarkkitehtuuri

Huawei Mate 10 Pro pystyy tarjoamaan nopeamman ja personoidumman mobiilikokemuksen uuden Kirin 970 -prosessorin ansiosta. TSMC 10nm -prosessia hyödyntävässä Kirin 970:ssa on 8-ytiminen ARM CORTEX -suoritin, ensimmäisenä 12-ytiminen Mali G72 -grafiikkaprosessori sekä ensimmäisenä mobiililaitteelle optimoitu NPU. Kirin 970 -piirisarjassa on myös uusi kaksois-ISP älykästä kuvaamista tukemaan.

HiAI-mobiiliarkkitehtuurialusta yhdessä NPU:n kanssa tekevät Kirin 970:stä tehokkaan; uusi piirisarja on 25 kertaa suorituskykyisempi ja 50 kertaa energiatehokkaampi verrattuna 4-ytimisiin Cortex-A73-ytimiin. Huawei Mate 10 Pro on maailman tehokkaampia mitä tulee LTE-yhteyksiin sekä latausnopeuksiin. Puhelimessa on ensimmäisenä maailmassa 4G kaksois-SIM-tuki sekä kaksois-VoLTE-yhteys.

Reaaliaikainen paikan ja kohteen tunnistus sekä AI Accelerated Translator tuovat puhelimen käyttöön uusia ulottuvuuksia. Avoimen Kirin 970 -tekoälyalustan avulla kolmannet osapuolet voivat luoda uusia ja kekseliäitä tekoälysovelluksia.

Hienostuneisuus ja mukavuus uudelle tasolle

6-tuumaisessa Huawei Mate 10 Prossa on puolestaan HDR10-teknologialla varustettu 18:9 OLED-näyttö. Puhelinten ergonominen käsituntuma on toteutettu kauniisti kaartuvaa 3D-lasia hyödyntäen. Huawei Mate 10 Pro on IP67-luokituksen mukaisesti veden- ja pölynkestävä.

Mate 10 vie kaksoiskamerateknologian uudelle tasolle

Huawei jatkaa menestyksekästä yhteistyötä kameravalmistaja Leican kanssa. Mate 10 Pron kaksoiskamerassa on 12 megapikselin RGB- ja 20 megapikselin mustavalkoiset sensorit, optinen kuvanvakain (OIS), kaksoislinssit maailman suurimmalla mobiilikameroissa käytetyllä f/1,6-aukolla sekä tekoälyä hyödyntävä Bokeh-toiminto ja digitaalinen zoomaus. Mate 10 Prossa on lisäksi täysin uusi reaaliaikainen paikan- ja kohteentunnistustoiminto, joka valitsee automaattisesti kameran asetukset kohteen ja paikan perusteella. Toiminto tukee myös digitaalista zoom-toimintoa sekä liikkeentunnistinta, joiden ansiosta kuvien laatu on entistä selkeämpi ja terävämpi.

Huawei Mate 10 Pro on varustettu 6 GB + 128 GB muistilla ja suuritehoisella 4000 mAh akulla, jossa on älykäs akunhallintajärjestelmä. Tämä tunnistaa käyttäytymismalleja ja jakaa tiedon perusteella käyttöresursseja akun käyttöajan maksimoimiseksi. Akku tukee 4,5V/5A:n pikalatausta. Sen avulla puhelimen pystyy lataamaan 1 prosentista 20 prosenttiin 10 minuutissa ja 1 prosentista 58 prosenttiin 30 minuutissa. ² Huawein SuperCharge on saanut ensimmäisenä maailmassa TÜVin Fast-Charge Safety Certification -sertifikaatin.

Huawei Mate 10 Pro julkaistaan Huawein uudella EMUI 8.0-käyttöliittymällä ja Android 8.0 -käyttöjärjestelmällä. Yhdistelmä mahdollistaa Kirin 970:n ominaisuuksien tehokkaan hyödyntämisen käytännössä, AI Accelerated Translatorin, jonka avulla puhelin tuottaa nopeamman ja tarkemman interaktiivisen käännöksen, heijastusominaisuuden, jonka avulla Huawei Mate -sarjan puhelimet voidaan liittää isompaan näyttöön sekä tuen täydelle työpöytäkokemukselle, joko heijastamalla tai jatkamalla puhelimen näyttöä kuten PC:ssä.

Neljän kameran Huawei Mate 10 Lite 

Huawei Mate 10 Liten 5,9 tuuman FullView-näytön ansiosta puhelin erottuu kilpailijoistaan edukseen omassa hintaryhmässään. Resoluutioltaan FullHD+-laatuinen näyttö ja elegantti muotoilu sulautuvat moderniksi kokonaisuudeksi. 167-grammainen Huawei Mate 10 Lite on ensimmäinen älypuhelin, jossa on neljä kameraa. Bokeh-kuvaamisen mahdollistavat tuplakamerat on sijoitettu sekä eteen että taakse. Kuvaussalamat molemmin puolin puhelinta antavat kuvaustukea hämärissäkin olosuhteissa. Mate 10 Lite soveltuu myös selfie-kuvien ottoon, sillä kaksoiskameran ja pehmeän salamavalon yhdistelmä luo vaivatta luonnollisia syväterävöitettyjä muotokuvia. Etuosan kameroissa on 13 megapikseliä ja 2 megapikseliä, takakameroissa 16 megapikseliä ja 2 megapikseliä.

Kirin 659 8-ydinprosessori tuo tehon Mate 10 Liteen. Laite suorittaa helposti monta tehtävää samanaikaisesti 4 GB + 64 GB muistikapasiteetin ansiosta. Android 7 -käyttöjärjestelmän ohella puhelimessa rullaa EMUI 5.1 -käyttöliittymä ja Huawei Ultra Memory -teknologia. Kirin-suorittimen ja EMUI-käyttöliittymän ansiosta käyttäjä saa enemmän irti yhdestä latauskerrasta. 3340 mAh:n akku kestää jopa kaksi päivää normaalissa käytössä.

Lisätarvikkeet

Puhelinuutuuksien ohella Huawei lanseerasi Münchenin tilaisuudessa kolme uutta lisäosaa Huawei Mate 10 -mallistolle: the EnVizion 360 -kameran, SuperCharge™ Power Bank -lisäakun ja Smart Scale -terveysapplikaation.

  • The EnVizion 360 -kameralla on mahdollista kuvata 5K-laatuisia ja 360-asteen kuvia, 2K-videoita monikatselulla
  • Huawei’s SuperCharge™ Power Bank -varavirtalähde tukee matalajännitteistä 4.5V / 5A  -pikalatausta.
  • The Smart Scale -mobiiliapplikaatio mittaa ja analysoi terveydentilaa, kuten kehon rasvaprosenttia ja kehonkoostumusta.

Hinnat ja saatavuus

Mate 10 Lite ja Mate 10 Pron Suomen ennakkomyynti alkaa 30.10.2017. Mate 10 Pron ennakkotilaajat saavat 149 euron The EnVizion 360 -kameran kaupanpäälle. Mate 10 Lite on saatavilla 6.11.2017 ja Mate 10 Pro 27.11.2017.

Huawei Mate Lite 64 GB tallennusmuistilla ja 4 GB RAM-muistilla, mustan, sinisen ja samppanjan värisenä 399 euroa.

Huawei Mate 10 Pro 128 GB tallennusmuistilla ja 6 GB RAM-muistilla, harmaan, mokan ja sinisen värisenä 799 euroa.