Saimme vihdoinkin testiin jo keväällä julkaistun Huawei Watch 2 urheiluälykellon. Kelloa on päästy nyt testailemaan muutaman viikon ajan sekä arki- että urheilukäytössä, pääsääntöisesti juostessa, joten on aika purkaa ajatukset tekstiksi.

Ensisilmäyksellä kello on upea. Se on tyyliltään sporttinen, mutta silti hillityn tyylikäs. Kellossa on kestävät, keraamiset kehykset ja vaihdettavat rannekkeet joko sporttisella tai klassisella tyylillä. Testikellossa on melko tavanomainen musta sporttiranneke, joka on säädettävissä pieneenkin ranteeseen sopivaksi.

Myyntipakkaus sisältää kellon lisäksi käyttöohjeet, lataustelakan ja ohjeet. Ei kannata säikähtää pistotulppaa, sillä myyntikappaleissa on ihan varmasti eurooppalaiset tulpat.

Kellon käyttöönotto on ohjeiden avulla helppoa ja suhteellisen nopeaa. Käyttöönottoa varten puhelimeen tulee ladata Android Wear -sovellus ja noudattaa ohjekirjan ohjeita kellon ja puhelimen parittamiseksi Bluetoothilla. Jotta kellosta saisi kaiken mahdollisen hyödyn irti, kannattaa sovelluskaupasta ladata myös Huawei Wear ja Huawei Health -sovellukset. Huawei Wearin avulla voit hallinnoida kelloa sovelluksen kautta ja Huawei Health -sovellus mittaa käyttäjän liikkeitä ja sykettä sekä räätälöi käyttäjälle sopivan liikuntaohjelman. Sovellukset itsessään ovat ilmaisia ja helppokäyttöisiä, mutta käyttäjänä toki toivoisin että kaikki toiminnot olisi keskitetty yhteen sovellukseen – kolmen sijasta.

Kellosta löytyy helpot kontrollit, kaksi nappia ja kosketusnäyttö. Käytännössä ylemmästä napista pääsee käsiksi sovelluksiin, joita voi selata näyttöä pyyhkäisemällä. Alemmasta napista pääsee suoraan treeniohjelmaan, jolloin treenaamisen aloittaminen on nopeampaa kun ei tarvitse selata kellosta ensin erilaisia valikoita päästäkseen aloittamaan. Kello pitää sisällään myös Google Assistantin, joka mahdollistaa vaikkapa Google-hakujen tekemisen ”OK Google” -äänikomentojen avulla. Myös eri sovellusten notifikaatiot tulevat kellon ruudulle oman mieltymyksen mukaisesti.

Huawei Watch 2 on varustettu 4G-yhteyden mahdollistavalla SIM-korttipaikalla, jolloin kello korvaa myös puhelimen tarvittaessa. Arkikäytössä tuskin kovinkaan moni haluaisi jättää puhelinta kotiin ja käyttää kelloa puhelimena, mutta juoksulenkin kannalta se voi olla ihan toimiva ratkaisu. Tässä ominaisuudessa itseäni toisaalta häiritsee se, että puhelut tulevat kaiuttimen kautta, jolloin julkisella paikalla puhuminen ei ole kovin mukavaa.

Treenin tukemista varten kellosta löytyy ominaisuuksina GPS-seuranta, sykkeen monitorointi, reaaliaikainen opastus, harjoitusdatan raportointi sekä Offline-musiikki. Sykemonitorointi on jatkuvasti päällä ja sykegrafiikkaa pystyy seuraamaan viimeisen kuuden tunnin ajalta. Myös leposykkeen monitorointi on tuettu. Harjoitusdata pitää sisällään mm. etäisyyksiä, askeleita, nopeuksia, kalorinpolttoa, palautumisohjeita ja paljon muuta oleellista tietoa.

   

Kello on veden- ja pölynkestävä ja näyttö on kestävää Gorilla-lasia, joten kello on suunniteltu kovempaakin kulutusta varten. Akku kestää kellossa noin kaksi päivää käytöstä riippuen ja lataus tapahtuu erillisellä lataustelakalla. Lataustelakka on magneettinen, jolloin kello on helppo asettaa telakkaan. Telakan voi kytkeä latauskaapelilla joko suoraan virtapistokkeeseen tai ladata vaikkapa koneen USB-portin kautta. Itse olisin toivonut, että kellon lataus olisi toiminut suoraan vaikkapa USB-C -liittimen kautta, ilman erillistä telakkaa. Näin ollen äkillinen lataustarve olisi ollut helpompi huomioida vaikkapa töissä ollessa.

Yhteenvetona kello on ominaisuuksiltaan monipuolinen ja helppokäyttöinen. Pelkkien ominaisuuksien puolesta kello voisi hyvinkin valikoitua omalle ostoslistalleni. Harmikseni se oli kuitenkin kaikessa massiivisuudessaan liian suuri pieneen käteen, säädettävyydestä huolimatta. Kellotaulu on oman käteni mittasuhteisiin verrattuna halkaisijaltaan todella suuri (48,9 mm) ja yllättävän paksu (12,6 mm). Myös noin 40 gramman paino tuntui kädessä melko raskaalta ja suuri kello tarttui jatkuvasti hihaan tai oli muuten tiellä. Tässä täytyy toki huomioida se, etten ole urautunut rannekellon käyttäjä, joten kellon kädessä pitäminen tuntuu erilaiselta joka tapauksessa. Huawei Watch 2 toimisi varmasti paremmin sellaiselle henkilölle, jolta löytyy enemmän ruista ranteesta. Narukäsien ei kannata vaivautua.

Huawei Watch 2:n hinta vaihtelee n. 299-350 euron välillä.

Tarkemmat speksit:

  • Pituus (sis. kellokruunun) 48,9 mm, leveys 45 mm ja korkeus 12,6 mm (alaosasta näyttöön)
  • Paino n. 40 g (ilman ranneketta)
  • 1,2 tuuman pyöreä AMOLED-näyttö, 390×390 pikseliä, 326 PPI
  • Corning Gorilla Glass -näyttö
  • Qualcomm MSM8909W, 1,1 GHz -suoritin
  • Android Wear 2.0 -käyttöjärjestelmä
  • 4 GB Flash + 768 MB RAM muistia