DJI:n mobiilisivuilla tapahtuneen lipsahduksen vuoksi Ryze –brändillä myytävä Tello –drone vuoti julkisuuteen. Kyseessä on hieman DJI Sparkin tapainen selfie drone joka on Sparkkia selvästi riisutumpi. Tämän ansiosta Tello on vain 109€ hintainen. Tello eroaa DJI:n muista tuotteista myös siten että se toimii Intellin –prosessorilla, siinä missä muut DJI:n laitteet ovat toimineet mobiilimaailmasta tutumalla ARM –arkkitehtuurilla. Telolle luvataan 100m toimintasädettä ja 13minuutin lentoaikaa.

Tello kykenee videolinkissään jopa 720p –kuvanlaatuun joten tämän pitäisi riittää aloittelijalle vallan mainosti. Tello on selvästi kuitenkin suunnattu enemmän lasten / nuorten leluksi sillä tämän lentotiloihin kuulvat erinäköiset flippi-temput ja edestakaisin pomppimiset. Ja toisin kuin Spark tello lähetään ilmaan heittämällä se ylöspäin. Sparkista ja muista DJI:n laitteista tuttua mekaanista gimbalia ei kameralle ole vaan kuvan vakaustus tehdään ohjelmallisesti. Kamerana toimii 5 megapikselin kenno joka nököttää kiinteästi kopterin keulassa.

Tello on myös kaupalliseksi multikopteriksi mukavan kevyt vain 80 gramman painollaan.

Tello tukee myös kouluissa paljon käytettyä Scratch koodaustyökalua jolla Tellolle on mahdollista ohjelmoida uusia temppuja.

Samalla vuotaneen esittelyvideon pohjalta voidaan päätellä että toisin kuin Sparkiin ei Telloon ole mahdollista saada erillistä ohjainta, vaan ohjaaminen tapahtuu puhelimen välityksellä. Puhelimeen on kuitenkin mahdollista kytkeä Bluetooth -peliohjain.

Tello tullaan todennäköisesti vielä julkaisemaan tämän viikon aikan CES-messuilla.

Shenzen Ryze rekisteröitiin yritykseksi viime marraskuussa, joten kyseessä on luultavasti jatkossa hieman Huawein Honor -brändin mukainen DJI:n halpabrändi.

EDIT: Virallinen julkaisutiedote: https://www.dronenewz.info/blog/ryze-teams-up-with-dji-to-release-99-tello-drone/