HMD julkaisi MWC 2018 -messuilla viisi uutta Nokia-puhelinta mukaanluettuna legendaarisen 8110 “banaanin” uusintapainoksen. Muut mallit ovat Nokia 8 Sirocco, Nokia 7 Plus, uusi Nokia 6 ja Nokia 1.

Kuten aiemminkin kaikki puhelimet julkaistaan tuoreimmalla Andorid Oreo -käyttöjärjestelmällä ja minimaalisilla määrällä lisäohjelmia tai muita muutoksia Androidiin nähden. Tuoteperhe kuuluu Googlen Android One -ohjelmaan, joka käytännössä tarkoittaa ajoissa tulevia turvapäivityksiä Googlelta.

Nokia 8 Sirocco

 

Nokia 8 Sirocco on ultrakompakti voimapaketti, jossa täysteräskuoreen on kääritty reunasta reunaan ulottuva 5,5 tuuman 2K pOLED -näyttö 3D Gorilla Glass 5:lla. Kaksoistimanttikiillotettu teräsrunko takaa pitävän otteen puhelimesta. Runko on pääosin lasia ja teräsrunkoa on reunoilla esillä vain 2 mm.

Kameroita on jälleen kaksi varustettuna ZEISSin optiikalla ja kaksoiskameralla. Pääkamera on ultraherkkä laajakulma ja toinen 13 MP sensori 2X optisella zoomilla. Kamerasta pitäisi saada enemmän iloa irti uudella Pro Camera -tilalla.

Laitteessa on muistia 6 Gt/128 Gt, näyttö on 2560×1440 . Siroccossa on vain USB-C -liitin, joten kuulokkeet pitää liittää joko BT:lla tai mukana tulevalla adapterilla.

Nokia 8 Siroccon veroton suositushinta on 749 euroa.

Nokia 7 Plus

Nokia 7 Plus -puhelimeen on pakattu 6 tuuman 18:9 FullHD+ -näyttö (2160×1080), 12 MP laajakulmakamera pääkamerana ja kakkoskamerana on 13MP kamera 2X optisella zoomilla. Puhelimen pitäisi tuntua saman kokoiselta kuin 5,5″ laite. Piirisarjana on Snapdragon 660 ja suuri 3800 mAh akku lupaa kahden päivän akkukestoa. Muistia on 4 Gt/64 Gt.

Veroton suositushinta on 399 euroa ja puhelin on saatavilla huhtikuussa.

Uusi Nokia 6

Nokia 6 on tyylikäs ja tehokas budjettipuhelin Snapdragon 630 -piirillä. Näyttö on 5,5″ FullHD (1920×1080). Isoveljiensä tapaan optiikka on Carl ZEISSilta, 16 MP pääkameralla.. Laitekonfiguraatioita on kaksi: 3 Gt/32 Gt muistilla ja 4/64 Gt muistilla. Ensimmäinen on saatavilla huhtikuun alusta ja jälkimmäinen myöhemin.

Veroton ohjehinta on 279 euroa.

Nokia 1

Nokia 1 on kevytsarjan puhelin normaalin Androidin kyvyillä. Puhelimessa on Oreo Go -versio, joka on optimoitu laitteille, joissa on muistia yksi gigatavu tai vähemmän. Historiaa voi havistella värillisillä vaihdettavilla Xpress-on -kuorilla.

Laitteisto on vaatimaton. 1,1GHz MediaTek prosessori, 4,5″ näyttö (854×480), 1 Gt muistia, 8 Gt tallennustilaa ja 5 MP kamera.

Veroton suositushinta on 85 dollaria ja kuorilla alkaen 7,99 dollaria.

Nokia 8110

Vanha banaani on viritetty osin mekaanisesti toimivaksi 4G-puhelimeksi. Puhelimessa on lisäksi uusi versio matopelistä. Näyttö on liian pieni nykyiseen käyttöön, mutta puhelimelle luvataan yli 20 päivää toiminta-aikaa tai 8 tuntia puheaikaa. Tämän ajan puhelin voi toimia esim. 4G-tukiasemana muille laitteille.

Puhelimessa on 1,1 GHz Qualcomm 205, 512 Mt/4 Gt muistia, MicroUSB, 1500 mAh akku ja 2,4″ 32×240 pikselin näyttö.

Veroton suositushinta on 79 euroa ja puhelin on saatavilla toukokuussa.

 

HMD:n lehdistötiedotteen voi lukea täällä.