LG esittelee ThinQ-tekoälyllä varustetun LG V30S ThinQ -puhelimen MWC 2018 -messuilla. Puhelimessa tekoälytekniikkaa yhdistetään eniten käytettyihin toimintoihin, kuten valokuvaukseen ja ääniohjaukseen. ThinQ on LG:n uusi brandi kuluttajaelektroniikalle, jossa hyödynnetään tekoälyä.

Tekoäly: Vision AI ja voice AI

Vision AI sisältää kolme uutta älykästä kameraominaisuutta: AI CAM, QLens ja Bright Mode, jotka automatisoivat ja parantavat älypuhelimen valokuvausominaisuuksia niin aloittelijoiden kuin kokeneempienkin kuvaajien käytössä.

AI CAM analysoi kuva-alueen kohteita ja suosittelee parasta kuvaustilaa kahdeksasta eri vaihtoehdosta. QLens tarjoaa älykkään kuvahaun, joka tunnistaa QR-koodeja ja tuotteita ja pystyy etsimään vastaavia tuotteita tai tietoja sekä tuotteista että esimerkiksi nähtävyyksistä. Bright Mode parantaa hämärässä kuvaamista algoritmeilla ja lupaa entistä kohinattomampia ja kirkkaampia kuvia.

Voice AI mahdollistaa sovellusten ja asetusten käyttämisen pelkillä äänikomennoilla. Voice AI -komennot toimivat myös Google Assistantin kanssa.

Puhelimen tekniikka

Puhelin on tekniikaltaan seuraava:

 • Piirisarja: Qualcomm® Snapdragon ™ 835 Mobile Platform
 • Näyttö: 6,0 tuuman 18:9-kuvasuhteen QuadHD+ OLED FullVision -näyttö (2 880 x 1 440 / 538 ppi)
 • Muisti: 6 GB RAM / 128 GB ROM / microSD (jopa 2 TB)
 • Kamera: takakaksoiskamera: 16 MP  (F1.6 / 71°) / 13 MP laajakulma (F1.9 / 120°) Etu: 5 MP laajakulma (F2.2 / 90°)
 • Akku: 3 300 mAh
 • Käyttöjärjestelmä: Android 8.0 Oreo
 • Koko: 151.7 x 75.4 x 7.3mm
 • Paino: 158 g
 • Verkko: LTE-A 4 Band CA
 • Yhteydet: Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac / Bluetooth 5.0 BLE / NFC / USB Type-C 2.0 (3.1 yhteensopiva)
 • Muuta: IP68 veden- ja pölynkestävä / MIL-STD 810G Compliant / 32-bit Hi-Fi Quad DAC / HDR10 / Crystal Clear Lens / Google Daydream / UX 6.0+ / äänentunnistus / kasvojentunnistus / sormenjälkisensori / Qualcomm® Quick Charge™ 3.0 Technology / langaton lataus

Keskeiset muutokset edellieen malliin V30:iin ovat muistin lisääminen 6 gigatavuun, tallennustilan kasvatus 128 gigatavuun ja tekoälytoiminnot. Saatavuus ja hinta eivät ole vielä tällä hetkellä tiedossa.

Artikkeli on lyhennelmä LG:n lehdistötiedotteesta, joka on luettavissa täällä:

https://www.epressi.com/tiedotteet/telekommunikaatio/tekoalylla-varustettu-lg-v30s-thinq-ensiesittelyssa-mobile-world-congressissa.html