Samsung esitteli tänään uudet Galaxy S9:n ja S9+ -lippulaivapuhelimensa. Uutuuspuhelimet muuttavat tavat, joilla kommunikoimme, jaamme ja koemme maailman tänä päivänä. Galaxy S9:ssä ja S9+:ssa on Samsungin kaikkien aikojen kehittynein kamera. Kokonaisuuden muodostavat Dual Aperture -linssi, joka takaa parhaat kuvat kaikissa valaistusolosuhteissa, Super Slow-mo -hidastuskuvaus sekä personoidut AR-emoji-hahmot.

– Galaxy S9:ssä ja S9+:ssa olemme kehittäneet kaikkien aikojen kehittyneimmän mobiilikameran. Sen avulla käyttäjät voivat napata parhaita mahdollisia kuvia ja videoita missä tahansa, sekä ilmaista itseään ainutlaatuisella ja henkilökohtaisella tavalla, sanoo Andreas Bergqvist, Samsungin Pohjoismaiden telecom-tuotepäällikkö.

Galaxy S9 ja S9+ yhdistävät kehutun visuaalisen ilmeen ja Infinity-näytön, tarjoten entistä suuremman näyttökokemuksen. Lisäksi laitteet toistavat ensiluokkaisesti ääntä, kiitos sisäänrakennettujen AKG:n kalibroimien Dolby Atmos -stereokaiuttimien ja kuulokkeiden. Yhdessä nämä luovat kokonaisvaltaisen kokemuksen, joka soveltuu kaikenlaiselle viihteelle.

Kamera – uusin silmin nähtynä

Modernit kamerat tekevät muutakin kuin ottavat kuvia – ne ovat suunniteltu yhdistämään ihmisiä toisiinsa. Kuluttajat haluavat älypuhelinkameran, jonka huipputeknologia sallii heidän ilmaista itseään korkealaatuisin kuvin, ja jonka muut työkalut helpottavat oman tarinan kertomista.  Galaxy S9:n ja S9+:n kamerat ovat suunniteltu nämä tarpeet mielessä pitäen. Super Speed Dual Pixel -kuvasensorille on omistettu laskentatehoa ja muistia, ja se osaakin automaattisesti yhdistää 12 yksittäistä kuvaotosta yhdeksi hämmästyttävän hyväksi, korkealaatuiseksi lopputulokseksi.

Galaxy S9:n ja S9+:n kameroissa on seuraavat toiminnot:

  • Super Slow-mo: 960 kuvaa sekunnissa kaappaava hidastuskuvatoiminto tekee arkisista hetkistä eeppisiä ja dynaamisia. Lisää vapautta tuo Motion Detection -toiminto, joka havaitsee liikkeen ja käynnistää hidastuskuvauksen automaattisesti. Hidastuskuvan taltioinnin jälkeen käyttäjä voi valita 35 eri taustamusiikkivaihtoehdosta tai valita musiikin omasta musiikkivalikoimastaan. Hidastuskuvista voi myös napin painalluksella tehdä GIF-animaatioita.

  • Valovoima: Älypuhelinkameroissa on tyypillisesti kiinteän polttovälin aukko, jota ei voi säätää ympäröivän valoisuuden mukaan. Tämä johtaa usein suhruisiin tai rakeisiin kuviin. Samsungin Dual Aperture1 -linssi  (F1.5 – F2.4) mukautuu kuitenkin ihmissilmän pupillin tavoin ympäröivään valaistukseen. Tuloksena on kirkkaita ja selkeitä kuvia kaikissa valo-olosuhteissa.

  • AR Emoji: Samsung sallii nyt käyttäjien luoda persoonallisia emoji-hahmoja omista valokuvistaan. Lisätyn todellisuuden AR Emoji -toiminto analysoi käyttäjästä otetun 2D-kuvan, mallintaa yli 100 kasvonpiirrettä, ja luo käyttäjästä 3D-hahmon, joka elehtii ja ilmeilee muun muassa iskemällä silmää ja nyökkäämällä. AR Emojilla käyttäjä voi tuoda videoihin tunnetta ja luoda persoonallisia AGIF-formaattia olevia tarroja, joiden avulla omaa emojiaan voi jakaa useimmissa pikaviestinpalveluissa.

  • Bixby: Samsungin Bixby-tekoälyalusta on nyt intergroitu osaksi kameran toimintoja. Se hyödyntää lisättyä todellisuutta ja  syväoppimisteknologioita, joiden avulla se tarjoaa hyödyllistä tietoa  käyttäjän ympäristöstä. Se osaa muun muassa automaattisesti havainnoida ja tunnistaa kohteita ja tarjoaa lisätietoa kuvattavista kohteista. Live Translation -toiminnon2 avulla käyttäjät voivan muun muassa kääntää ulkomaankielistä tekstiä ja hintatietoja reaaliajassa. Sen avulla käyttäjä voi oppia ja saada tietoa ympäristöstään.

Älypuhelin kytkeytyneeseen elämäntyyliin

Galaxy S9 ja S9+ -älypuhelimet ovat ensimmäiset laitteet, jotka tukevat uutta SmartThings -sovellusta, joilla voi ohjata kodin kaikkia IoT-laitteita. Uuden DeX Pad -telakointijärjestelmän avulla älypuhelimeen voi helposti yhdistää näytön3, hiiren ja näppäimistön, joka mahdollistaa entistä tehokkaamman asiakirjatyöskentelyn tai pelikokemuksen suurelta näytöltä. DeX Padin5avulla Galaxy S9 ja S9+ -älypuhelimia voi myös käyttää  Touch Pad -kosketusalustana4. Laitteissa on tuki jopa 400 gigatavun microSD-muistikorteille ja ne on varustettu tehokkailla suorittimilla suurten datamäärien hallintaan.

Älykästä turvallisuutta

Mielenrauhaa Galaxy S9 ja S9+ -käyttäjille tuo Knox 3.1, joka on Samsungin mobiilitietoturva-alustan uusin versio. Puhelimet tukevat kolmea biometristä tunnistustapaa: sormenjälki, kasvotunnistus ja iiris. Uusi Intelligent Scan -toiminto yhdistää iiris- ja kasvontunnistuksen, mahdollistaen näin nopean, vaivattoman ja turvallisen tavan avata puhelin.  Lisäksi Galaxy S9 ja S9+ ovat vedenkestäviä ja pölytiiviitä IP68-luokituksen mukaisesti. Laitteet siis kestävät 30 minuutin upotuksen veteen jopa 1,5 metrissä.

Galaxy S9:n ja 9+:n myynti alkaa Suomessa 16. maaliskuuta 2018. Ennakkomyynti alkaa heti. Värivaihtoehdot ovat Midnight Black, Coral Blue ja uusi Lilac Purple -väri. Suositushinnat ovat:

Galaxy S9: 899€

Galaxy S9+: 999€

Listätietoa Galaxy S9 ja S9+ -laitteista osoitteissa: http://www.samsungmobilepress.comnews.samsung.com/galaxy ja www.samsung.com/galaxy.

GS9 tekniset tiedot: Samsung Galaxy S9 on varustettu kahdeksanytimisellä Octa core -suorittimella (2.7GHz + 1,7GHz) ja 4 Gt RAM-muistilla. Tallennustilaa on 64 Gt, ja tila on laajennettavissa jopa 400 Gt microSD -muistikorteilla. Näyttö: 5.8’’ Quad HD+ 2960×1440 Super AMOLED -tekniikalla. Akku: 3,000mAh, pikaladattavissa QC 2.0 -yhteensopivilla latureilla tai langattomasti WPC ja PMA -luokituksen langattomilla latureilla. Mitat: 147.7 x 68.7 x 8.5 mm, paino 163 g. Etukamera: 8MP AF (F1.7), Takakamera: 12MP (AF, Dual Pixel, OIS, f1.5–2.4). Käyttöjärjestelmä: Android 8 (Oreo). Wi-Fi, 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz), 4g-tuki (1.2 Gbps/150 Mbps asti). Bluetooth v5.0, USB Type-C 3.0 ja GPS-tuki. Varmennus: sormenjälkitunnistin, iirisskanneri, ja kasvojentunnistus. IP68-suojaluokitus, Dual-SIM, AKG:n kalibroimat Dolby Atmos -stereokaiuttimet ja kuulokkeet.

GS9+ tekniset tiedot: Samsung Galaxy S9 on varustettu kahdeksanytimisellä Octa core -suorittimella (2.7GHz + 1,7GHz) ja 6 Gt RAM-muistilla. Tallennustilaa on 64 Gt, ja tila on laajennettavissa jopa 400 Gt microSD -muistikorteilla. Näyttö: 6.2’’ Quad HD+ 2960×1440 Super AMOLED -tekniikalla. Akku: 3,500 mAh, pikaladattavissa QC 2.0 -yhteensopivilla latureilla tai langattomasti WPC ja PMA -luokituksen langattomilla latureilla. Mitat: 158.1 x 73.8 x 8.5 mm, paino 189 g. Etukamera: 8MP AF (F1.7), Kaksoistakakamera: Wide-angle Super Speed Dual Pixel 12MP (AF, OIS, F1.5/F2.4) + Telephoto 12 MP (AF, OIS, Optical Zoom x2, F2.4). Käyttöjärjestelmä: Android 8 (Oreo). Wi-Fi, 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz), 4g-tuki (1.2 Gbps/150 Mbps asti). Bluetooth v5.0, USB Type-C 3.0 ja GPS-tuki. Varmennus: sormenjälkitunnistin, iirisskanneri, ja kasvojentunnistus. IP68-suojaluokitus, Dual-SIM, AKG:n kalibroimat Dolby Atmos -stereokaiuttimet ja kuulokkeet.