Tiedote.

Kaksi uutta Xperia-mallia tarjoaa äärimmäisiä viihdekokemuksia
Sony Mobile esittelee MWC 2018-messuilla kaksi täysin uutta tuotetta lippulaivamallistossaan: Xperia XZ2- ja Xperia XZ2 Compact -älypuhelimet. Molemmat mallit tarjoavat täysin uudenlaisia viihdeominaisuuksia. Xperia XZ2 ja Xperia XZ2 Compact tuovat edistystä kamera-, näyttö- ja äänitekniikan aloille. Niiden uusittu, pehmeämpi muotoilu on täydellisesti käteen sopiva.

”Olemme keskittyneet tarjoamaan käyttäjille mukaansatempaavan viihdekokemuksen”, Sony Mobile Communications Global Sales and Marketingin toimitusjohtaja Hideyuki Furumi sanoo.

”Uudet aluevaltaukset videoiden tallennuksessa ja toistossa sekä musiikin kuuntelussa murtavat jälleen rajoja käsityksille siitä, mitä kaikkea älypuhelimiin voidaan rakentaa. Uudet Xperia XZ2- ja Xperia XZ2 Compact -mallit edustavat teknisesti maailman huipputasoa ja niiden uusi muotoilu on sekä miellyttävä että hienostunut.”

Xperia XZ2

Äärimmäinen viihdekokemus

Xperia XZ2 -mallissa on 5,7 tuuman Full HD+ HDR 18:9 -näyttö, jonka erinomainen värientoisto ja kontrasti tekevät suoratoistettavan sisällön katsomisesta nautinnon. Sonyn BRAVIA®-tv-tekniikka X-reality™ for mobile nostaa HDR-sisällön toiston uudelle tasolle. XZ2 konvertoi myös muun sisällön lähelle HDR-tasoa.

XZ2:n ainutlaatuinen tuntoaisteja hyödyntävä teknologia on ilo paitsi silmälle ja korvalle, ja se myös parantaa viihdekokemusta entisestään. Sonyn uusi värähtelyjärjestelmä analysoi äänidataa, minkä ansiosta voit tuntea tapahtumat käsissäsi, jolloin elokuvat, pelit ja videot saavat täysin uudenlaista eloa. Kaikki tämä parantaa katsomiskokemusta. XZ2:n etukaiuttimien ja S-Force Front Surroundin ansiosta voit jakaa suosikkivideosi ystäviesi kanssa. Puhelimessa on tehokkain milloinkaan valmistettu Xperia-kaiutinjärjestelmä.

Sonyn kokemus laadukkaasta äänentoistosta näkyy myös Hi-Res Audiossa ja skaalautuvassa DSEE HX-tekniikassa. Parannetun Bluetooth LDAC -tekniikan ansiosta äänentoisto pysyy laadultaan ylivoimaisena myös yhdistettäessä langattomiin kaiuttimiin tai kuulokkeisiin.

Erinomaiset video- ja valokuvausominaisuudet

Motion Eye™-kamerassa on käänteentekevä uutuustoiminto, joka mahdollistaa ensimmäisenä maailmassa älypuhelimessa toimivan 4K HDR-tallennuksen HLG (Hybrid Log Gamma) -formaatissai. Tapahtumat voidaan tallentaa kontrastilla, yksityiskohdilla ja väreillä ja katsoa yhteensopivassa HDR-TV:ssä tai jakaa YouTuben kautta. Super slow motion 960 fps Full HD -videotallennus tekee jokaisesta tallennetusta hetkestä entistäkin kiehtovamman. Motion Eye™-kamerassa on kaikki Xperia-kameralta odotettavat erinomaiset valokuvaustoiminnot ja lisäksi monia säätötoimintoja kuten Predictive Capture (liike- ja hymytunnistimella), Autofocus burst ja Predictive autofocus. Nämä toiminnot ja Quick Launch and Capture varmistavat, ettei yksikään tärkeä hetki enää mene ohi.

Nyt myös XZ2-malliin on saatavilla Sonyn ainutlaatuineDn 3D Creator -sovellus, joka tuo lisää joustavuutta 3-skannaukseen. Sen lisäksi, että voit luoda 3D-skannauksia esineistä tai kasvoista takakameralla alle minuutissa, voit nyt myös luoda etukameralla 3D-skannauksia itsestäsi. Voit myös jättää 3D-mallinnuksesi jälkikäsiteltäviksi pilvipalveluun ja parantaa kuvatarkkuutta ja laatua entisestään. Voit luoda oman avatarin ja ladata sen suoraan esimerkiksi Facebookiin.

Uusi hieno muotoilu

XZ2:n muotoilu on uudistettu. 3D-lasipinta luo saumattoman muodon, joka on uskomattoman mukavan tuntuinen kädessä. Elegantti muotoilu muodostaa miellyttävän kontrastin kovemmille ominaisuuksille, jotka ovat näytön Corning® Gorilla® Glass 5 -näyttölasi ja metallikehikko, joka lisää kestävyyttä premium-luokan laitteeseen. XZ2 on saatavana väreissä Liquid Silver, Liquid Black, Deep Green ja Ash Pink. Puhelin on IP65/IP68-luokituksen mukaisesti pölyn- ja vedenkestävä – puhelimeen vastaaminen sateellakaan ei siis ole ongelma.

Äärimmäinen suorituskyky

XZ2:ssa on uusi Qualcomm® Snapdragon™ 845-järjestelmäpiiri X20 LTE:llä, joten sen käyttö on salamannopeaa (jopa 1,2 Gbps). Toisen sukupolven gigabitin LTE-ratkaisun ansiosta lataaminen on erittäin nopeaa. Voit esimerkiksi ladata TV-sarjan jakson 20 sekunnissa.

XZ2:n tehokkuus vaatii luotettavan ja tehokkaan akun. Puhelimessa on 3180 mAh akkukapasiteetti, ja 845-järjestelmäpiiri tasapainottaa käytön siten, että tehoa riittää koko päiväksi. Xperian käytännölliset akkutoiminnot kuten Smart Stamina, STAMINA-tila ja Battery Care sekä Qnovo Adaptive Charging -tekniikka auttavat pitämään akun kunnossa ja pidentävät sen käyttöikää. Helppoa langatonta lataamista varten voidaan käyttää lisätarvikkeena saatavaa WCH20:tä tai muuta yhteensopivaa Qi-laturia. XZ2 voidaan silloin yksinkertaisesti asettaa telakkaan eikä johtojen liittämisestä tarvitse huolehtia.

Xperia XZ2 Compact

Sonyn parasta tekniikkaa kompaktissa koossa

Xperia XZ2 Compact on Xperia-tuoteperheen kompakti lippulaivamalli, jonka suorituskyky on erinomainen. 5 tuuman Full HD+ HDR-näyttö tuo suuren kokoluokan viihdekokemuksen suoraan kämmenelle. Xperia XZ2 Compact maailman kompaktein 5-tuumainen älypuhelinii. Suuren näytön ja tehokkaiden stereokaiuttimien yhdistelmä on suunniteltu äärimmäiseksi, kompaktiksi viihdelaitteeksi.

XZ2 Compactissa on samoja uusia toimintoja kuin Xperia XZ2-isovelimallissakin: Motion EyeTM 2018-päivitys (myös selfie-toiminto 3D Creatorille ja full HD Super slow motion), Sonyn äänenparannustekniologia Hi-Res Audio sekä eteenpäin suunnatut stereokaiuttimet äärimmäistä viihdekokemusta varten. Kompaktissa ja tehokkaassa älyphelimessa on Qualcomm® Snapdragon™ 845-järjestelmäpiiri, joka on nopeampi kuin aiemmissa Xperia-älypuhelimissa.

Täydellinen muotoilu

XZ2 Compactin design noudattaa samaa ilmettä kuin Xperia XZ2 kauniisti kaartuvine muotoineen luoden erittäin miellyttävän käyttökokemuksen. Kestävyyden varmistavat kulutusta kestävän kuoren ominaisuudet: Corning® Gorilla® Glass 5, materiaalina naarmuutumaton polykarbonaatti, IP65/IP68-luokittelu ja metallikehikko. Sulavasti muotoillun XZ2 Compact -mallin värivaihtoehdot ovat White Silver, Black, Moss Green ja Coral Pink.

Tarvikkeet

Xperia XZ2 ja Xperia XZ2 Compact –mallien lisätarvikkeet, mm. Style Cover Touch ja Style Cover Stand julkaistaan samanakaisesti  laitteiden värejä vastaavissa vaihtoehdoissa.  Saatavana on myös Wireless Charging Dock (WCH20), langaton telakka-asema nopeaan ja helppoon lataamiseen sekä pikalaturi UCH12W, jonka avulla voit ladata monta tuntia käyttöaikaa muutamassa minuutissa. Uusi Bluetooth®-kuulokesetti (SBH90C) mahdollistaa korkealaatuisen musiikin kuuntelun ja puhelut langattomasti. USB Type-C™ tarjoaa Hi-Res Audio -tasoista ääntä USB-portin kautta. Voit myös ladata kuulokkeesi Xperian kautta samalla kun kuuntelet USB-kaapelin avulla. Voit myös helposti vaihtaa pois langattomasta tilasta, jos akun virta alkaa loppua. Open-ear stereokuulokkeet (STH40D) ja uudet langattomat Xperia Ear Duo -kuulokkeet perustuvat Sonyn johtavaan asemaan ’open-ear’-stereokuulokkeiden akustiikan tuntijana. Xperia Ear Duo –kuulokkeet mahdollistavat uuden tavan kuunnella musiikkia, saada tietoja ja viestejä, vaimentamatta ympäristön taustahälyä.

Hinta, saatavuus ja ennakkotilaustarjoukset

Xperia XZ2, ohjehinta 799€ ja Xperia XZ2 Compact, ohjehinta 599€. Molemmissa malleissa on kaksi SIM-korttipaikkaa, Android 8.0 OreoTM. Laitteet tulevat myyntiin 6.4.2018.

Xperia XZ2- ja XZ2 Compact -mallien ennakkotilaajat saavat kaupan päälle Sonyn WF-1000X -kuulokkeet, joiden arvo on 265€. Minimalistisesti muotoilluissa langattomissa true wireless -kuulokkeissa on melunesto-ominaisuus.

Ensikatsaus innovatiiviseen kamerataknologiaan

Sony tietää, että älypuhelimessa on oltava laadukas kamera. Siksi olemme koetelleet rajojamme siinä, mikä on mahdollista toteuttaa. MWC-messuilla esitellään erittäin valoherkkää kamerateknologiaa, jonka tarkoituksena on mahdollistaa sen kuvaaminen, mitä silmällä ei näe – eli myös onnistuneet kuvat erittäin heikossa valaistuksessa. Sony on kehittänyt uuden kaksoiskameran ja fuusioprosessorin, joka mahdollistaa reaaliaikaisen kuvankäsittelyn. Ylivoimainen ISO-herkkyys: 51200 still-kuvissa ja 12800 videokuvauksessa mahdollistaa kuvaamisen myös erittäin vähävaloisissa olosuhteissa. Tähän asti vain järjestelmäkamerat ovat yltäneet samaan. Erittäin herkän valovoiman ansiosta kuvista tulee selkeämpiä ja terävämpiä.

Tekniset tiedot

 

Xperia XZ2

Xperia XZ2 Compact

Mitat

Paino

153 x 72 x 12,1 mm

198 g

135 x 65 x 12,1 mm

168 g

Muotoilu Sormenjälkilukija nopeaan ja turvalliseen avaamiseen.
IP65/IP68-luokituksen mukaisesti veden- ja pölynkestävä.Corning® Gorilla® Glass 5
Sormenjälkilukija nopeaan ja turvalliseen avaamiseen.
IP65/IP68-luokituksen mukaisesti veden- ja pölynkestävä Corning® Gorilla® Glass 5
Suoritin Qualcomm® Snapdragon™ 845 Mobile Platform -mobiilialusta Qualcomm® Snapdragon��� 845 Mobile Platform -mobiilialusta
Muisti RAM-muisti: 4 Gt

Flash-muisti: 64 Gt UFS

(tukee microSD™-kortteja 400 Gt asti)

RAM-muisti: 4Gt

Flash-muisti: 64 Gt UFs (tukee microSD™-kortteja 400 Gt asti)

Näyttö 5,7” 18:9 Full HD+(1080 x 2160) HDR

Mobiililaitteelle suunniteltu TRILUMINOS™-näyttö

Mobiililaitteelle suunniteltu X-Reality™

Dynaaminen kontrastinvahvistus

5.0” 18:9 Full HD+(1080 x 2160) HDR

Mobiililaitteelle suunniteltu TRILUMINOS™-näyttö

Mobiililaitteelle suunniteltu X-Reality™

Dynaaminen kontrastinvahvistus

Liitettävyys LTE Cat18, MIMO, jopa 1,2 Gbps

NFC

Bluetooth 5.0

USB Type-C 3.1 (5 Gbps)

LTE Cat15, MIMO, jopa 800 Mbps

NFC

Bluetooth 5.0

USB Type-C 3.1 (5 Gbps)

Akku 3180 mAh

Smart Stamina
Qualcomm® Quick Charge 3.0
Adaptiivinen Qnovo Adaptive Charging -lataus
Battery Carevii

2870 mAh

Smart Stamina
Qualcomm® Quick Charge 3.0
Adaptiivinen Qnovo Adaptive Charging -lataus

Battery Carevii

Kamera 19 MP Motion Eye™

Mobiililaitteelle suunniteltu, muistilla varustettu 1/2,3 tuuman Exmor RS™ -kuvasensori
25 mm:n F2.0 G -laajakulmaobjektiivi
960 fps:n Super Slow Motion
Ennakoiva Predictive Capture -kuvaus (liike/hymy)

Kolminkertainen kuvantunnistustekniikkaEnnakoiva hybridiautomaattitarkennus

Autofocus Burst

SteadyShot™ ja Intelligent Active Mode -asetus (5-akselinen vakautus)

 

19 MP Motion Eye™

Mobiililaitteelle suunniteltu, muistilla varustettu 1/2,3 tuuman Exmor RS™ -kuvasensori
25 mm:n F2.0 G -laajakulmaobjektiivi
960 fps:n Super Slow Motion
Ennakoiva Predictive Capture -kuvaus (liike/hymy)

Kolminkertainen kuvantunnistustekniikkaEnnakoiva hybridiautomaattitarkennus

Autofocus Burst

SteadyShot™ ja Intelligent Active Mode -asetus (5-akselinen vakautus)

 

Selfiekamera Mobiililaitteelle suunniteltu 5 MP 1/5” Exmor RS™ -kuvasensori

23 mm laajakulmaobjektiivi, F2.2

SteadyShot™ ja Intelligent Active Mode -asetus (5-akselinen vakautus)

Mobiililaitteelle suunniteltu 5MP 1/5” Exmor RS™ -kuvasensori

23 mm laajakulmaobjektiivi, F2.2

SteadyShot™ ja Intelligent Active Mode -asetus (5-akselinen vakautus)

Ääni ja viihde 3D Creator selfietoiminnolla
DSEE HX: korkealaatuisemmat mp3-tiedostot ja striimattu äänentoisto
Hi-Res Audio
AHC: optimoi äänen langallisissa kuulokkeissa
LDAC: parempi äänenlaatu BT-kuulokkeissa
Qualcomm® aptX™ HD audioStereokaiuttimet ja S-Force Front surround-ääniAdapteri USB Type-C™:stä 3,5 mm:n liitäntäänPS4™ Remote Play
3D Creator selfietoiminnolla
DSEE HX: korkealaatuisemmat mp3-tiedostot ja striimattu äänentoisto
Hi-Res Audio
AHC: optimoi äänen langallisissa kuulokkeissa
LDAC: parempi äänenlaatu BT-kuulokkeissa
Qualcomm® aptX™ HD audioStereokaiuttimet ja S-Force Front surround-ääniAdapteri USB Type-C™:stä 3,5 mm:n liitäntäänPS4™ Remote Play
Suunniteltu lanseeraus 6.4.2018 6.4.2018
Suunniteltu ohjehinta 799€ 599€