Huawei Consumer Business Group on julkaissut eilenPariisissa järjestämässään lanseeraustilaisuudessa odotetun Huawei P20 -sarjansa. P20 ja P20 Lite -mallit saapuvat myyntiin Suomessa jo huomenna 28.3. Huawei P20 Pron ennakkomyynti alkaa samaan aikaan.

”Haemme inspiraatiota taitelijoista kehittäessämme muotoiluamme ja tuotteittamme”, sanoo Huawein kuluttajaliiketoimintayksikön toimitusjohtaja Richard Yu. ”Huawei P20 -sarja pohjautuu yhteistyöllemme Leican kanssa. P20 Pro:n vallankumouksellinen kolmoiskamera, P20-mallin edistyksellinen kaksoiskamera sekä molempien tekoälyominaisuudet auttavat moderneja kuluttajia taltioimaan ja jakamaan oman inspiraationsa maailman kanssa”.

HUAWEI P20 -sarjassa on älykäs kamerajärjestelmä, joka tarjoaa kuluttajille älypuhelinkuvauksen kaikkia osa-alueita hyödyttäviä ominaisuuksia. Sarjan lippulaivapuhelimet ovat saavuttaneet kaikista korkeimman DxOMarkin kokonaistuloksen*.

Huawei P20 -sarjan ominaisuudet kootusti:

  • Edistyksellinen kamerajärjestelmä, joka taltioi enemmän valoa ja yksityiskohtia; Huawei P20 Prossa on vallankumouksellinen Leica-kolmoiskamera viisinkertaisella hybridizoomilla; Huawei P20 -mallissa on täysin uusi Leica-tuplakamera. Vastaavasti Huawei P20 Liten kaksoiskamera ikuistaa entistä enemmän värejä ja syvyyttä kuviin, joihin AR-ominaisuudet tuovat vielä lisää ulottuvuuksia
  • Sarjan lippulaivauutuuksien kameroissa on mukana innovatiivisia kuvausominaisuuksia kuten tekoälyä hyödyntävä ammattivalokuvaus (Master AI) sekä vakautusteknologia (Huawei AIS)
  • P20-sarjalle tyypillistä on ajaton, lähes kehyksetön muotoilu sekä uudet värivaihtoehdot
  • Uuden teknologian suorituskykyhaasteeseen on vastattu varustamalla P20-sarjan lippulaivamallit Neural Processing Unitin (NPU) vahvistamalla Kirin 970 -piirisarjalla ja Android ™ 8.1 -järjestelmään perustuvalla EMUI 8.1 -käyttöliittymällä.

HUAWEI P20 -sarja saapuu Suomeen myyntiin vielä ennen pääsiäistä. Ensimmäisenä kauppoihin ennättävät P20 Lite ja P20 värivaihtoehtoinaan kultaan taittava pinkki, tumman sininen sekä tyylikäs musta. P20 Liten suositushinta on 349 euroa ja P20-mallin 649 euroa. P20 Pro on ennakkotilattavissa 28.3. alkaen ja sen toimitukset alkavat 16.4., tämän suositushinta on 849 euroa, värivaihtoehtona on sinisen ja mustan lisäksi violetin sävyinen Twilight. Huawei julkisti Pariisissa myös Porche Design Huawei Mate RS -puhelimen sekä joukon audiotuotteita.

Valoheijastumien inspiroima muotoilu

HUAWEI P20 -sarja edustaa modernia puhelinmuotoilua. Sarjan uudet, eksklusiiviset värivaihtoehdot, Twilight ja Pink Gold, on toteutettu siten, että lasipinnan alle on kerrostettu useita valoa taittavia NVMC-pintoja. Lähes kehyksetön HUAWEI FullView-näyttö antaa tilaa niin kuville, videoille kuin muulle sisällölle. P20 ja P20 Litessä FHD+ näytön koko on 5,8 tuumaa, P20 Prossa OLED-näyttö on hiukan kookkaampi eli 6,1 tuumaa. Pyöristetty muotokieli tukee miellyttävää käsituntumaa.

Ammattilaistason tekniikkaa ja tekoälyä

Huawei P20 -lippulaivapuhelinten edistyksellinen kamerajärjestelmä vie mobiilikuvauskokemuksen uudelle tasolle. Huawei P20 Pro:ssa on Leica-triplakameran markkinoiden korkeimmalla pikselimäärällä – puhelimen kamerassa on 40 megapikselin RGB-sensori, 20 megapikselin mustavalkosensori sekä 8 megapikselin sensori teleobjektiivilla. Lisäksi kamerassa on täysin uusi värisuodatin. Kameran f/1.8-, f/1.6- ja f/2.4 -aukot tallentavat yksityiskohdat HUAWEI P20 Prolla otettuihin kuviin viimeistä piirtoa myöten. HUAWEI P20 Prossa on uusi Leica kolminkertainen teleobjektilinssi (VARIO-SUMMILUX-H 1:1.6-2.4/27-80ASPH) viisinkertaisella hybridizoomauksella. Triplakameran kuvaussensori on erittäin herkkä ja kuvaaminen onnistuu sillä hämärässä jopa ISO 102400 -tasoisesti.

HUAWEI P20 -puhelimessa on täysin uusi versio Leican kaksoiskamerasta 12 megapikselin värisensorilla (pikselikoko jopa 1,55 µm) ja 20 megapikselin mustavalkosensorilla.

Molemmissa HUAWEI P20 -sarjan lippulaivapuhelimissa on 6-akselinen optinen vakaus ja tuki 960 fps:n hidastuskuvaukselle. Ultra Snapshot -toiminnolla puhelin ottaa kuvan 0,3 sekunnissa – riittää kun painaa puhelimen äänenvoimakkuuspainiketta.

Tekoäly opiskelee puhelimen käyttäjää tämän arjen tehostamiseksi

Kirin 970 -piirisarjan tukemana Huawei P20 -sarjan lippulaivapuhelimet tunnistavat automaattisesti yli 500 kuvaustilannetta 19 kategoriassa ja valitsevat tämän mukaan kuvaustilan ja kamera-asetukset. Tuloksena on äärimmäisen laadukas otos.

HUAWEI AIS (AI Image Stabilization) -kuvanvakaustoiminto auttaa hämäräkuvaamisessa, jopa kuvattaessa ilman kolmijalan tarjoamaa tukea. Täysin uutta Huawein edistyksellisessä kamerajärjestelmässä on ennakoiva 4D-fokus, joka helpottaa liikkuvan kohteen taltiointia. Uutta on myös tekoälyohjaus (AI-Assisted Composition), se tarjoaa esimerkiksi optimoituja rajausvaihtoehtoja ryhmäkuville ja maisemille, sekä auttaa suoristamaan horisonttia.

Molemmissa P20-sarjan lippulaivapuhelimissa on 24 megapikselin etukamera tekoälyn tukemalla piirteidenparannuksella ja 3D-muotokuvavalaistustoiminnolla. Tämän ansiosta selfiet ovat teräväpiirteisen luonnollisia.

HUAWEI HiAI-ekosysteemi tukee monien sovellusten käyttökokemusta. Esimerkiksi HUAWEI P20 -sarjassa on puhelimeen sisältyvä Prisma-prosessori, joka tukee reaaliaikaista, esineisiin ja ympäristöön perustuvaa filteröintiä. Sen laskentanopeus on 3-4 kertaa nopeampi kuin tavallisen vastaavan pilvipalveluversion. Lisäksi Huawei P20 -sarja tukee lisätyn todellisuuden Google ARCorea -sovellusta.

HUAWEI P20 Prossa on 4000 mAh akku ja HUAWEI P20 -puhelimessa 3400 mAh akku. HUAWEI P20 -sarjan lippulaivapuhelimet lataa nopeasti TÜV-sertifioidun HUAWEI SuperCharge-pikalaturilla. P20 Prolla on IP67 -luokitus.

HUAWEI P20 Lite

P20 Lite tuo hintaluokkaansa 16 MP + 2 MP -kaksoiskameran AR-ominaisuuksilla ja LCD-valoteknologialla. Huawein tekoälyteknologian ja EMUI 8.0 -käyttöliittymän P20 Lite oppii käyttäjän käyttötavat ja kykenee sen perusteella tehostamaan puhelimen toimintaa nopeammaksi ja akunkestoa pidemmäksi. 3000 mAh:n akulla varustetun P20 Liten saa avattua näyttämällä puhelimelle käyttäjän kasvoja. Uutuusmallissa on myös taakse sijoitettu nopea sormenjälkilukija.