Samsung julkisti tänään 2018-tv-mallistonsa First Look -tapahtumassa New Yorkin pörssissä.  Tapahtumassa esiteltiin uuden QLED-malliston tärkeimmät ominaisuudet, minkä lisäksi ensi esittelynsä saivat Samsungin Premium UHD -mallit sekä uusi Ultra-Large-tv-kategoria.

Samsungin 2018-televisioissa on mielenkiintoisia uutuusominaisuuksia, jotka mahdollistavat uskomattoman kuvanlaadun, älykkäät ominaisuudet ja ainutlaatuiset design-elementit, joilla uutuustelevisiot täydentävät saumattomasti kodin sisustusta.

Vuoden 2018 QLED-televisiot tarjoavat uusia ominaisuuksia, jotka vastaavat kuluttajien vaatimuksiin kuvanlaadusta, käyttömukavuudesta, liittävyydestä ja yhteysominaisuuksista. Paneelissa on käytetty uudenlaista Carbon Mesh -rakennetta ja Direct Full Array -taustavalotekniikkaa. Televisioissa on uusia älyominaisuuksia ja lähes näkymätön One Invisible Connection -liitäntäkaapeli, joka kuljettaa kuvan ja äänen lisäksi myös sähkövirran One Connect Box -laitteesta televisioon.  Yksi merkittävimmistä uudistuksista on Ambient Mode -kuvatila, jolla televisio sulautuu ennennäkemättömällä tavalla ympäristöönsä.

Samsung  esitteli myös uusia yli 75-tuumaisia tv-malleja. Panostus suurin televisioihin on suora vastaus selvälle kysynnän kasvulle, joka havaittiin useilla markkinoilla vuonna 2017.

– Vuoden 2018 tv-mallistomme on ylivoimaisesti Samsungin kaikkien aikojen innovatiivisin ja edistyksellisin.  Televisioiden ominaisuudet on suunniteltu tämän päivän kuluttajille, joille näyttävä muotoilu ja panostus yksityiskohtiin ovat entistä tärkeämpiä tv:n valintakriteereitä, toteaa Samsungin Pohjoismaiden tv-tuotealueen johtaja Tommy Nilsson.

Vuoden 2018 -malliston kohokohdat:

Direct Full Array -taustavalotekniikka

Samsungin 2018 QLED-huippumalli Q9F on varustettu Direct Full Array (DFA) -taustavalotekniikalla. Täsmällisesti hallittava LED-valaistus mahdollistaa erittäin tarkan kontrastin kaikenlaiseen kuvamateriaaliin. Uusi taustavalojärjestelmä hyödyntää Carbon Mesh -rakennetta, joka estää valon vuotamisen pikseleihin, jossa valoa ei kuulu esiintyä.

Ambient Mode -kuvatila

Uusi Ambient Mode -kuvatila täydentää televisioiden saumatonta muotoilua tarjoamalla lisäarvoa myös silloin, kun televisiota ei katsota.  Televisioruudulta on mahdollista näyttää hyödyllistä informaatiota, kuten uutisia tai sää- ja liikennetietoja. Tämän lisäksi Ambient Moden avulla television taustalla olevan seinän värin tai kuvion voi heijastaa tv-ruudulle. Toiminnon avulla televisio mukautuu tyylikkäällä tavalla ympäröivään sisustukseen. Se luo vaikutelman läpinäkyvästä televisiosta, jolloin käyttäjien ei tarvitse katsella seinäpinta-alaa merkittävästi peittävää mustaa ruutua. Ambient Mode osaa myös aktivoida tv:n käyttäjän saapuessa huoneeseen ja sammuttaa sen poistuttaessa, kun tv on synkronoitu käyttäjän mobiililaitteen kanssa.

Uusi One Invisible Connection

Samsung on kehittänyt uuden One Invisible Connection -liitäntäkaapelin, joka kuljettaa kuvan ja äänen lisäksi myös sähkövirran One Connect Box -liitäntäyksiköstä televisioon. Kyseessä on tv-markkinoiden ensimmäinen kaapeliratkaisu, joka kykenee kuljettamaan AV-datan samassa johdossa sähkövirran kanssa. Lähes huomaamattoman One Invisible Connection -kaapelin valmistuksessa on hyödynnetty teflonia, joka on erityisen tunnettu kestävyydestään ja lämmönsietokyvystään.  Kaapelin etuna on, että käyttäjä saa enemmän vapautta kodin sisustukseen, kun muita television liitettäviä johtokytkentöjä ei tarvita. Kaikki television liitettävät lisälaitteet kytketään One Connect -liitäntäyksikköön, jonka voi piilottaa pois näkyvistä.

Smart TV ja uusi Smart Things -sovellus

Uusi Smart Things -sovellus yhdistää äly-tv-sovellukset – Smart View, Smart Home ja Samsung Connect – saman käyttöliittymän alle.  Puhelin voidaan nyt myös liittää televisioon jo käyttöönottovaiheessa, jolloin suoratoistopalvelujen tilitiedot ja asetukset siirtyvät automaattisesti televisioon.

Lisätietoa 2018 tv-mallistosta

Samsung tuo tänä vuonna myyntiin yli 10 eri televisiota QLED-, Premium UHD ja Ultra Large -mallistoihin. Myyntiin tulee sekä litteitä että kaarevia tv-vaihtoehtoja.

QLED 2018 -mallisto:

Q9F

Q9F on Samsungin 2018 huippumalli, jossa on lähes sama näyttävä muotokieli kuin edeltäjässään. Merkittävän eron kuitenkin tekee täysin uusi Direct Full Array -taustavalotekniikka. Se hyödyntää uutta Carbon Mesh -rakennetta, joka estää valon vuotamisen pikseleihin, joissa valoa ei kuulu esiintyä. Uuden taustavalotekniikan ansiosta Q9F pystyy peräti 2000 nitin huippukirkkauteen ja entistä parempiin katselukulmiin. Television mustan tasot ovat syvempiä ja värit toistuvat kirkkaammin kuin koskaan. Televisiossa on myös tehokas 60 watin äänentoisto, joka koostuu kahdesta diskantti-elementistä ja kahdesta bassoelementistä. Saatavana litteänä kokoluokissa 55, 65 ja 75 tuumaa.

Q8C (kaareva, HDR1500: 55”, 65″)

Q8F (litteä, HDR1500: 55″, 65″)

Q7F (litteä, HDR1000 55″, 65″, 75″)

QLED-malliston televisiot kykenevät 100 % värivolyymiin. Niissä on parannettu värintoisto ja kontrasti,  HDR10+ -tuki, Ambient Mode -kuvatila, Automatic Game-Mode -tila, teräksinen One Remote Control -kauko-ohjain,  One Invisible Connection, Tizen-käyttöjärjestelmä ja kattavat Smart TV -ominaisuudet.

Premium UHD

Uuden Premium UHD -malliston televisiot ovat NU8505 (kaareva, 55”, 65″) ja NU8005 (litteä, 49”, 55”, 65”, 82″). Premium UHD -malliston ominaisuuksiin lukeutuvat muun muassa Dynamic Crystal Color, HDR10+ tuki, näyttävä muotoilu,  One Remote Control ja Smart TV -ominaisuudet.

UHD

Samsungin UHD-kategorian televisiot ovat NU7105 (litteä, 75”, 65”, 55”, 49″),NU7305 (kaareva, 65”, 55″), NU7405 (litteä, 43”, 50”, 55”, 65”) ja NU7505 (kaareva, 49”, 55”, 65”), jotka toistavat 4K UHD- ja HDR-materiaalia. Samsungin UHD-malliston laitteissa on ohut ja tyylikäs muotoilu, helppo käyttöönotto ja kattavat Smart TV -ominaisuudet.

Ultra-Large Screen TV 

NU8005-, Q7FN- ja Q9F- mallit tulevat myyntiin myös  75-tuumaisina ja isommissa kokoluokissa. Nämä mallit ovat osoitus kuluttajien kasvavasta halusta kokea entistä vaikuttavampia kotiteatterielämyksiä.  Samsung esitteli New Yorkin tapahtumassa myös maailman ensimmäisen kuluttajille suunnatun, modulaarisen 146 tuuman MicroLED-tv:n nimeltään The Wall. Uusi MicroLED-tekniikka poistaa tarpeen värisuodattimelle ja taustavalolle. Kukin pikseli on itsevalaiseva, tarjoten peräti 2000 nitin kirkkauden, täsmällisemmät sävyt, syvät mustat ja parhaan mahdollisen katselukokemuksen. Tekniikka asettaa uuden standardin tulevaisuuden näyttötekniikalle. Lue lisää The Wall -televisiosta täällä.

Uusi Dolby Atmos -soundbar-kaiutin

Tulevan vuoden aikana Samsung tuo myyntiin uuden N960 soundbar-kaiuttimen. Dolby Atmos -tuella varustettu soundbar tuo mukanaan huipputason surround-ääntä, tehden samalla kodin katselukokemuksesta entistä vaikuttavamman.