Tiedote

BERLIINI, Saksa – 30. elokuuta, 2018 – Samsung otti IFA-messuilla Berliinissä ensi askeleensa 8K-aikaan esittelemällä uuden Q900R QLED 8K TV:n, joka on varustettu 8K AI Upscaling -tekoälyskaalaustekniikalla. Samsungin Q900R QLED 8K tulee myyntiin kolmessa koossa 65”, 75” sekä 85”, ja siinä on uusi Quantum Processor 8K -kuvaprosessori, joka ohjaa useita toimintavalmiita HDR 8K -ominaisuuksia. Samsungin QLED 8K -televisioiden myynti alkaa Suomessa lokakuun alussa.

Samsungin satsaus QLED 8K TV ja 8K AI Upscaling -tekniikoihin ovat osa pitkän aikavälin visiota, jonka tavoitteena on johtaa 8K-tekniikan tuloa markkinoille ja tarjota kuluttajille suurin ja paras tv-katselukokemus.

– Olemme Samsungilla vuosien saatossa työskennelleet väsymättömästi viedäksemme alaa eteenpäin parhaan mahdollisen kuvanlaadun saavuttamiseksi. Nyt esittelemämme QLED 8K TV ja 8K AI Upscaling ovat tärkeä osa Samsungin TV-tuotekategorian tulevaisuutta. Olemme innoissamme, kun pääsemme tuomaan kuluttajamarkkinoille uuden Q900R:n, ja uskomme, että kaikki vakuuttuvat 8K-televisioidemme henkeäsalpaavasta väriloistosta, tarkkuudesta ja äänentoistosta, kertoi Jongsuk Chu, Samsungin Senior Vice President.

Loistokkaan 8K-kuvan saavuttamiseksi Samsung Q900R hyödyntää Real 8K Resolution -tekniikkaa. Se pystyy tuottamaan peräti 4000 nitin huippukirkkauden, jota käytetään masterointitasona useissa elokuvastudioissa. Tekniikka mahdollistaa nelinkertaisen pikselimäärän 4K UHD -televisioihin verrattuna ja peräti 16-kertaisen pikselimäärän Full HD-televisioihin verrattuna.

Q900R:ssä on myösHDR10+-standardia hyödyntävä Q HDR 8K -tekniikka. Se mahdollistaa täsmällisen väritoiston, jotta näytettävä kuva on mahdollisimman realistinen, luonnollinen ja juuri sellainen kuin sisällön luoja on sen suunnitellut olevan.

8K AI Upscaling on Samsungin uusi, tekoälyä hyödyntävä skaalaustekniikka, joka on suunniteltu parantamaan sekä kuvan että äänen laatua. Alkuperäisestä lähteestä tai formaatista riippumatta kaikki kuvamateriaali skaalataan korkealuokkaiseksi 8K-kuvaksi. Quantum Processor 8K -kuvaprosessori osaa skaalata sisällön 8K-tarkkuuteen muun muassa suoratoistopalveluista , digisovittimista, HDMI-, USB-lähteistä ja jopa mobiililaitteista. Televisio hyödyntää koneoppimista 8K-kuvan, värien ja äänen parannuksessa. Q900R: ssä on käytössä Direct Full Array Elite -taustavalotekniikka, joka parantaa kontrastia ja tarjoaa täsmällistä taustavalonohjausta. Televisio kykenee myös 100 prosentin värivolyymiin, joten miljardit värisävyt toistuvat puhtaammin ja tarkemmin kuin koskaan aiemmin.

Q900R on suunniteltu käyttäjät mielessä pitäen

Samsungin Q900R tuo mukanaan uusia helppokäyttöisyyttä parantavia toimintoja – tinkimättä tippaakaan katselu- ja kuuntelukokemuksesta. TV osaa tunnistaa ja analysoida useita siihen kytkettyjä laitteita mukaan lukien äänentoistolaitteita, joita voi ohjata fiksusti ja keskitetysti Samsungin One Remote -kauko-ohjaimella.

Mukana on myös lifestyle-ominaisuuksia, kuten Ambient Mode -kuvatila, joka täydentää televisioiden saumatonta muotoilua tarjoamalla lisäarvoa myös silloin, kun televisiota ei katsota. Mukana tulee lähes läpinäkyvä One Invisible Connection -liitäntäkaapeli, jossa kulkee kuva- ja äänilähteiden lisäksi myös sähkövirta. Vakiona tulee 5 metrin kaapeli, joka antaa käyttäjälle enemmän vapautta tv:n sijoittelussa.

Samsungin uusi Q900R on esillä Samsungin messuosastolla IFAssa, City Cube Berliinin kakkostasolla. Sen suositushinta ilmoitetaan myöhemmin ja myynti alkaa lokakuun alussa.