Espoo – 28. elokuuta 2018 – Samsungin keväällä 2018 esitelty QLED-mallisto saa jatkoa uudesta Q8D-televisiosta, joka on suunniteltu tarjoamaan katseluelämyksiä ilman kompromisseja. Q8D on varustettu Direct Full Array -taustavalotekniikalla ja Ultra Black Elite -kuvanparannustekniikalla, jotka varmistavat syvät mustantasot. Lisäksi tekniikka takaa huikean valovoiman ja täsmällisesti toistuvat, elävät värit. Yhdessä nämä ominaisuudet tekevät televisiosta ihanteellisen näyttölaitteen yksityiskohtaista peligrafiikkaa varten.

Litteä Q8D pystyy peräti 1500 nitin huippukirkkauteen ja 100 % värivolyymiin, mikä tarkoittaa, että värit toistuvat oikein kaikilla kirkkaustasoilla. Q8D tukee myös AMD:n FreeSync™ -tekniikkaa, joka tarjoaa saumattoman ja sulavan pelikokemuksen 4K-tarkkuudella. Se synkronoi virkistystaajuuden televisioon syötettävän ruudunpäivitysnopeuden kanssa muun muassa Xbox One X -pelikonsolista. Samalla se minimoi screen-tearing -ilmiön esiintymistä ja tekee pelikokemuksesta saumattoman. Television ominaisuuksiin kuuluu myös Samsungin Auto Game Mode -pelitila, joka optimoi television kuva-asetukset ihanteellisiksi pelaamista varten. Pelitila muun muassa erottaa, milloin pelikonsolilla katsotaan elokuvaa ja milloin kyseessä on 60 hertsin pelisignaali. Q8D tarjoaa alle 20 millisekunnin input lagin ja huippunopean vasteajan nauttittavaa pelikokemusta varten.

Ruutu, johon pelin heads-up-display ei pala kiinni

Samsungin QLED-LCD-tekniikka ei ole altis kiinnipalamiselle. Pelaajat voivat huoleti pelata suosikkipelejään tuntikausia murehtimatta siitä, että pelien kirkkaat staattiset elementit palavat pysyvästi ruutuun kiinni. QLED-tekniikan hyödyt korostuvat etenkin peleissä, joissa 10-bittisestä väriavaruudesta saadaan kaikki mahdollinen irti. Televisioihin saa myös ladattua Steam Link -sovelluksen, jonka kautta pelejä voi pelata samaan verkkoon kytketystä PC-tietokoneesta peräti 4K-tarkkuudella. Sohvapelaaminen Steam Linkillä sujuu mutkattomasti televisioon liitetyllä Xbox One -ohjaimella*.

Q8D on saatavana kokoluokissa 55”, 65” ja 75”. Suositushinnat alkaen 2199 euroa.