Suomalaisten kestosuosikki kilpapelaamisessa on jo vuosia ollut Counter-Strike ja lähes jokaisessa pelaamiseen liittyvässä tapahtumassa suomessa on ollut jonkinlainen turnaus, joiden palkintopotit ovat yleensä liikkuneet kymmen- ja kahdenkymmentuhannen välissä.

Nyt suomessa päästään kokemaan miltä suuren mittakaavan tapahtuma näyttää ja tuntuu kun Arctic Invitational tuo 4 huipputiimiä, joista vain yksi on suomalainen, kilpailemaan 100 000 euron palkintopotista Hartwall Areenalle.

Tapahtuman taustalta löytyy Starsquad Event Oy ja Elisa Oyj, joista ensin mainittu on tuttu Hjallis Harkimon luotsaamasta Diili-ohjelmasta.

Kutsutut joukkueet tulevat eri puolilta Eurooppaa tai Pohjois-Amerikasta. Suomen edustaja valitaan karsinnoissa, jotka pelataan maaliskuussa LanTrekeillä ja kesäkuussa Vectoramassa.

Lähteet: Arctic Invitational / IS