Telia on julkaissut oman eSports-liigansa Suomeen Assembly Winter -tapahtumassa.

Telia eSports Seriesin tavoite on kasvattaa kilpapelaamisen näkyvyyttä ja kontaktia jo olemassa olevan eSports-fanikunnan ulkopuolelta, luoda pohjaa suomalaiselle kilpapelaamisen kasvulle ja tehdä Suomesta kilpapelaamisen huippumaan.

”Suomesta on puuttunut näkyvä ja laadukas kilpapelisarja, joka pystyy sekä houkuttelemaan katsojia eSports-yhteisön ulkopuolelta että tarjoamaan harrastepelaajille selkeän ja tavoitteellisen polun nousta mittaamaan omaa osaamistaan kansallista kärkeä vastaan. Ammattijoukkueille sarja tuo jatkossa mahdollisuuden edetä maailmalle isompiin turnauksiin”, Assemblyn toimitusjohtaja Pekka Aakko kertoo.

Telian mukaan sarjan karsinnat pelataan verkossa ja finaalit livenä. Valitettavasti kaikkia joukkueita tai sääntöjä ei vielä julkaistu mutta Telian mukaan lisätietoa on tulossa pian. Peleinä ovat aluksi Counter-Strike: Global Offensive ja mobiilipeli Arena of Valor.

CS:GO -liigan palkintopotti on komeat 40 000 € ja Arena of Valorinn 10 000 €. Suoran kutsun ovat saaneet joukkueet ENCE, HAVU ja SuperJymy, neljäs julkaistaan lähiaikoina. Viimeiset neljä joukkuetta valitaan karsintojen kautta.