Tiedote.

Espoo, 20. helmikuuta 2019 – Samsung juhlistaa tänään ensimmäisestä Galaxy S -puhelimesta alkanutta kymmenen vuoden matkaa. Merkkipäivän johdosta Samsung tuo lippulaivapuhelinten perheeseensä neljä uutta puhelinta. Galaxy S10 on suunniteltu modernin käyttäjän tarpeita ajatellen, ja kaikissa uusissa laitteissa on seuraavan sukupolven ominaisuuksia. Suurimmat innovaatiot nähdään näytössä, kamerassa ja suorituskyvyssä, koska tietyt ominaisuudet ovat älypuhelinten käyttäjille erityisen tärkeitä.

Kolme uutta Galaxy S10 -mallia Suomen markkinoille

Galaxy S10 on todiste kymmenen vuoden innovaatiotyöstä ja kehitetty suorituskykyistä lippulaivapuhelinta etsiville. Galaxy S10+ vie jokaisen teknisen ominaisuuden äärimmilleen, olipa kyse sitten näytöstä, kamerasta tai suorituskyvystä. Galaxy S10e taas on suunniteltu käyttäjille, jotka haluavat tärkeimmät premium-ominaisuudet kompaktissa ja tasanäyttöisessä älypuhelimessa. Galaxy S10 -sarjassa on uusi Dynamic AMOLED -näyttö, seuraavan sukupolven kamera, älykäs suorituskyvynhallinta ja enemmän valinnanvaraa, mikä nostaa rimaa sille, mitä voimme älypuhelimilta tänä päivänä odottaa.

– Galaxy S -laitesarja on tuonut kuluttajille viimeisimmät tekniset innovaatiot syntymästään saakka jo kymmenen vuoden ajan – ilman kompromisseja. Sarjasta on ollut mahdollista löytää ja valita juuri itselleen sopiva puhelin. Galaxy S10 jatkaa tätä perinnettä. Otamme jälleen uusia teknologisia harppauksia näyttö- ja kamerateknologioissa sekä suorituskyvyssä, ja tarjoamme kolme ainutlaatuista laitemallia vastaamaan hyvin erilaisten käyttäjien tarpeisiin, unohtamatta tärkeitä perusominaisuuksia kuten Knox-laitetason tietoturva, sekä IP68-tason kestävyys. Galaxy S10 on kokonaisuus, johon muut eivät pysty, kertoo Mika Engblom, Samsung Suomen mobiililiiketoiminnan johtaja.

Galaxy S10 tarjoaa Samsungin kaikkien aikojen parasta näyttöteknologiaa ainutkertaisen Dynamic AMOLED:in, Full Screen Experiencen ja ultraäänisormenjälkilukijan muodossa. Kyseessä on ensimmäinen HDR10+-sertifioitu puhelin, minkä ansiosta Galaxy S10:llä nähdään entistä realistisempia kuvia laajalla värispektrillä. Lisäksi Dynamic AMOLED -näyttö on VDE-sertifioitu kirkkaiden väriensä ja huippuluokan kontrastinsa ansiosta. Mustat ovat siis uudella näytöllä syviä ja valkoiset kirkkaita.

DisplayMaten todennukset tarkoittavat, että Galaxy S10 -käyttäjät voivat nauttia tarkasta väritoistosta, jopa kirkkaassa auringonvalossa. Lisäksi TÜV Rheinland -sertifioitu Dynamic AMOLED -näyttö vähentää sinisen valon määrää ilman erillisiä filttereitä tai kuvanlaatua heikentämättä.

Innovatiivisen muotoilukehityksen ansiosta Galaxy S10:ssä on omintakeinen Infinity-O-näyttö, jossa näyttöön jätetty aukko on pakattu täyteen sensoreita ja kamerateknologiaa. Näin käyttäjät voivat nauttia suurimmasta mahdollisesta näyttöalasta pienimmillä mahdollisilla häiriöillä.

Dynamic AMOLED -näytöllä varustettu Galaxy S10 on myös ensimmäinen lajiaan, kiitos ultraääneen perustuvan sormenjälkilukijan. Aiemmista 2D-lukuratkaisuista[5] poiketen ultraäänisormenjälkilukija tunnistaa käyttäjän fyysisen sormenjäljen muodot kolmiulotteisesti, mikä parantaa tietoturvaa. Tekniikka on saanut ensi kertaa FIDO Alliance Biometric Component -luokituksen, joten Galaxy S10 vie biometrisen tunnistuksen uudelle tasolle.

Ammattimainen kamera

Galaxy S10 perustuu Samsungin Dual Pixel- ja Dual Aperture -kamerainnovaatioihin, mutta jatkaa entistä pidemmälle uusien teknologioiden sekä kehittyneiden älytoimintojen avulla tehden upeiden kuvien ja videoiden tallentamisesta entistä helpompaa.

Ultralaajakulmalinssi: Galaxy S10 tuo S-sarjaan ensimmäistä kertaa ultralaajakulmalinssin, joka tallentaa ihmissilmän tavoin 123 asteen näkymän. Kyseinen polttoväli on täydellinen maisemakuvaukseen, laajoihin panoraamakuviin tai koko perheen mahduttamiseen samaan otokseen.

Supervakaata videotallennusta parhaalla mahdollisella laadulla: Galaxy S10 mahdollistaa vakaan videotallennuksen yhdistämällä optista ja digitaalista vakautusteknologiaa. Ratkaisusta on apua kaikkien kokemusten tallentamisessa, olipa käyttäjä sitten tanssimassa keskellä konsertin yleisömerta tai taltioimassa kuoppaista pyörämatkaa. Sekä etu- että takakamera kykenevät UHD-tasoiseen tallennukseen, minkä lisäksi takakameralla on ensimmäistä kertaa mahdollista tallentaa HDR10+-videota.

AI-kamera: Galaxy S10 tekee jo valmiiksi fiksuista ominaisuuksista entistä älykkäämpiä NPU (Neural Processing Unit) -yksikön avulla. Ratkaisu mahdollistaa ammattimaiset kuvat ilman tarvetta säätää asetuksia manuaalisesti. NPU:n ansiosta Scene Optimizer -toiminto voi nyt tunnistaa suuremman määrän kuvaustilanteita aiempaa tarkemmin. Tämän ja Shot Suggestion -toiminnon avulla Galaxy S10 tekee enemmän automaattisia suosituksia parantaakseen kuvien asettelua.

Älykäs suorituskyvynhallinta tuo puhelimen parhaat puolet esiin

Galaxy S10 on rakennettu huippuluokan laitteistosta ja koneoppimisella tuetusta ohjelmistosta, ja kyseessä onkin Samsungin älykkäin laite. Kokonaisuus mahdollistaa muun muassa langattoman virranjaon, AI-tuetut suorituskykyparannukset ja älykkään Wi-Fin.

Langaton akkuvirranjako: Samsung esittelee Galaxy S10:n myötä langattoman virranjaon, joka tekee muiden Qi-tekniikkaa tukevien laitteiden lataamisesta helppoa. Galaxy S10 voi ladata langattomasti älykelloja ja langattomia kuulokkeita, jopa puhelimen itsensä ollessa tavalliseen tapaan latauksessa. Matkoille ei siis enää tarvitse tuoda toista laturia.

Älykästä suorituskykyä: Galaxy S10:n uusi AI-ohjelmisto optimoi käytön perusteella akunkulutusta, suoritinta, RAM-muistin käyttöä ja jopa laitteen lämpötilaa. Lisäksi ohjelmisto oppii laitteen käytöstä ja kehittyy entistä tehokkaammaksi. Tekoälyominaisuuksien ansiosta Galaxy S10 voi esimerkiksi oppia, milloin käyttäjä käyttää lempisovellustaan eniten, ja nopeuttaa sen käynnistymistä.

Älykäs Wi-Fi: Galaxy S10:n älykäs Wi-Fi mahdollistaa häiriöttömät ja turvalliset vaihdot 4G- ja Wi-Fi-verkkojen välillä. Lisäksi laite varoittaa epäluotettavista Wi-Fi-verkoista ja tukee uutta Wi-Fi 6 -standardia, joka parantaa yhteyksiä yhteensopivien reitittimien kanssa.

Bixby Routines: Bixby automatisoi Galaxy S10 -käyttäjän rutiineja ja helpottaa arkea personoiduilla ehdotuksilla. Henkilökohtaisiin tapoihin perustuvien, ennalta määrättyjen rutiinien tai reittien avulla Galaxy S10 voi automaattisesti vähentää käyttäjältä vaadittujen laitekosketusten määrää säästäen näin arvokasta aikaa joka päivä.

Parhaat ominaisuudet vakiona: Galaxy-malliston kulmakivet ja ekosysteemin seuraava edistysaskel

Galaxy S10 -tuoteperheessä on kaikkea, mihin Galaxy S -sarjan käyttäjät ovat tottuneet, ja enemmän. Mukana ovat muun muassa langaton Fast Wireless Charging 2.0 -pikalataus, vedenkestävyys ja pölytiiveys IP68-luokituksen mukaisesti sekä suositut palvelut, kuten Samsung Health, Samsungin mobiilitietoturvaratkaisu Knox, Bixby ja Samsung Dex. Tarjolla on Galaxy-malliston kaikkien aikojen suurin tallennuskapasiteetti. Galaxy S10+:ssa on sisäänrakennettuna jopa 1 Tt tallennustilaa ja 12 Gt RAM-muistia, sekä laajennusmahdollisuus 512 Gt microSD-muistikortilla jopa 1,5 teratavuun asti.

Nopeus: Galaxy S10 tarjoaa käyttäjille mahdollisuuden hyödyntää seuraavan sukupolven Wi-Fi 6[11] – teknologiaa, joka muun muassa tarjoaa peräti nelinkertaisen kirjautumisnopeuden Wi-Fi-verkkoon tiheästi käytetyissä verkkoympäristöissä, kuten lentokentillä. Käyttäjät pääsevät myös ensimmäistä kertaa hyödyntämään 2 Gbps:n 4G-siirtonopeuksia.

Pelaaminen: Galaxy S10 on suunniteltu tarjoamaan paras mahdollinen pelikokemus. Laitteessa on sisäänrakennettu tekoälyä hyödyntävä suorituskyvynhallintajärjestelmä, Dolby Atmos -äänentoisto ja vapor chamber -jäähdytysjärjestelmä (Galaxy S10+:ssa). Se on myös ensimmäinen mobiililaite, joka on optimoitu Unity-pelimoottorille.

Turvallisuus: Galaxy S10:ssä on sisäänrakennettuna Samsung Knox -mobiilitietoturva, joka tarjoaa rautapohjaisen suojauksen. Laitteistotasolta tuetulla ja turvallisella tallennusratkaisulla voi muun muassa suojata salasanat ja salausavaimet lohkoketjupalveluille.

5G-aikakausi alkaa nyt

Odotellessamme 5G-infrastruktuurin valmistumista Samsung esittelee Galaxy S10 5G:n, joka on heti valmis uutta verkkoteknologiaa varten. Laitteen julkaisu Pohjoismaissa riippuu siitä, milloin verkkojen kehitys saavuttaa tarvittavat päivitykset.

– Suomessa tosin olemme jälleen etulyöntiasemassa operaattoreiden ollessa jo valmiita 5G-verkkoteknologian hyödyntämisessä, joten ennemmin tai myöhemmin Galaxy S10 5G näkee päivänvalon myös Suomessa, Engblom tarkentaa.

Galaxy S10 5G on suunniteltu niille, jotka haluavat saada välittömästi käyttöön seuraavan sukupolven nopean yhteyden vaativampiin tehtäviin ja tarpeisiin tuomat hyödyt.

Kuten menneisyydessä 2G-, 3G- ja 4G-verkkojen kanssa, Samsung ajaa kehitystä myös 5G-teknologian saralla. Samsung Galaxy S10 5G:n avulla 5G-verkkoon kytketyt kuluttajat voivat ladata kokonaisia TV-sarjakausia minuuteissa, pelata graafisesti vaativia pelejä pilvessä pienellä viiveellä, nauttia parannelluista VR- ja AR-kokemuksista tai pitää yhteyttä rakkaimpiensa kanssa 4K-tarkkuuden videopuheluilla. Puhelin antaa mahdollisuuden aidosti hyödyntää kaikkea, mitä 5G tulee tarjoamaan. Galaxy S10 5G on varustettu Galaxy S -sarjan suurimmalla 6,7 tuuman Infinity-näytöllä, 3D-kuviin kykenevällä syvyyskameralla, Video Live Focus- ja Quick Measure -toiminnoilla, 4,500 mAh:n akulla sekä 25 W:n pikalatauksella.

Galaxy S10 ja Galaxy S10+ tulevat saataville väreissä Prism White ja Prism Black. Galaxy S10e:n värivaihtoehdot ovat Prism White, Prism Black ja Prism Green. Galaxy S10+ 1 Tt -malli tulee myyntiin uudella premium-luokan materiaalilla Ceramic Black.

Galaxy S10, Galaxy S10+ ja Galaxy S10e -älypuhelinten myynti alkaa 8. maaliskuuta 2019. Ennakkomyynti alkaa 20. helmikuuta 2019.

Puhelinten suositushinnat ovat 949 € Galaxy S10:lle, 799 € Galaxy S10e:lle, 1049 € Galaxy S10+ 128 Gt:lle ja 1679 € Galaxy S10+ 1 Tt:lle.

Samsung Galaxy S10e

 

Samsung Galaxy S10

 

Samsung Galaxy S10+