Googleplex, Mountain View, CA. Siinä Tammikuun viidennen päivän mediapiste maailmassa.

Googlelta kuuluu jälleen kummia. Se kutsuu mediaa Android-tapahtumaan, jossa juhlistetaan ensimmäisen Android-laitteen vuosipäivää ja käyttöjärjestelmän tulevaisuutta.

Kyseessä on mitä luultavimmin tuoreiden laitteiden julkistustilaisuus, sillä Apple teki samanlaisen peliliikkeen CES-messujen alla vuonna 2007, kun se julkaisi ensimmäisen iPhone-laitteensa. Google juhlistaa samalla avointa ohjelmistokehitystä ja sen voittokulkua, syytä juhlalle vaikuttaisi myös olevan. Android on kahminut noin vuodessa 3,5 % siivun älypuhelinmarkkinoista.

Tulevaisuus näyttää varsin hyvältä myös laitejulkistusten puolesta. Googlen mukaan vuoden loppuun mennessä markkinoilla on ainakin 19 eri Android-käyttöjärjestelmällä varustettua puhelinta. Googlen odotetaan julkistavan tilaisuudessa oman HTC:n valmistaman puhelinmallinsa, jota se on jakanut kaikessa hiljaisuudessa henkilökunnalleen Nexus One-koodinimellä varustettuna. Vähemmän yllättäen laitteesta on vuotanut nettiin huomattavia määriä kuvia ja videoita. Googlen on myös uutisoitu aikovan myydä kyseistä mallia omilla kotisivuillaan. Huhut vellovat ko. mallin ympärillä villinä ja mm. Sony Ericsson, LG, Acer ja Samsung tuovat vielä uusia mallejaan markkinoille alkuvuodesta, jolloin soppa on varsin maukas.

Lähde: Wall Street Journal