Samsungin uusin älypuhelin, Android 2.1:llä varustettu Galaxy S on saapunut Pohjoismaihin. Suomessa se saadaan kauppoihin lähipäivinä. Galaxy S on kesän kuumin uutuus, jossa on neljän tuuman valovoimainen näyttö, Samsungin itse kehittämä 1 GHz prosessori ja käyttöliittymä, jossa yhdistyvät matkapuhelimen ja sosiaalisen median toiminnot.

17.06 Galaxy S laskeutui Arlandan lentokentälle Ruotsiin. Nyt on vain päivien kysymys, milloin puhuttu uutuus on kaupoissa. Mallin suositushinta on 699 euroa.

Galaxy S on täynnä suuria elämyksiä. Sen näyttö on suurin Samsungin esittelemä matkapuhelimen näyttö, kooltaan peräti neljä tuumaa. Näytössä hyödynnetään energiatehokasta ja valovoimaista Super AMOLED-tekniikkaa, jonka ansiosta kuva on veitsenterävä ja värikylläinen. Pelaaminen, kuvien sekä elokuvien katselu Galaxy S:llä on miellyttävää, jopa täydessä päivänvalossa, mikä on ainutlaatuinen ominaisuus matkapuhelimissa.

Sosiaalinen media ja mobiilitoiminnot
Galaxy S:ssä on Samsungin uusi helppokäyttöinen käyttöliittymä TouchWiz 3.0. Käyttöliittymä mahdollistaa sisällön muokkaamisen ja oikoteiden tekemisen omien käyttötarpeiden mukaan. Social Hub -palvelu kokoaa yhteydenpidon ystävien ja tuttujen kanssa kätevästi samaan paikkaan, olipa kyseessä puhelut, tekstiviestit, sähköposti, Facebook, Twitter tai kalenterimerkinnät.

Samsungin itse kehittämä prosessori
Galaxy S:n kosketustuntuma on sujuva ja nopea. Tekninen suorituskyky perustuu Samsungin itse kehittämään yhden gigahertzin erikoisnopeaan prosessoriin, joka kykenee jopa 90 miljoonaan laskutoimitukseen sekunnissa. Tämän ansiosta grafiikka päivittyy nopeasti ja kuva on tarkka.

Lataa sovelluksia
Android 2.1 -käyttöjärjestelmää hyödyntävään Galaxy S:ään voi ladata sovelluksia Android Marketista mutta myös Samsungin omasta Samsung Apps -sovelluskaupasta. Kaiken kaikkiaan saatavilla on kymmeniätuhansia sovelluksia. Galaxy S:stä voi muokata vaikkapa kaukosäätimen Samsung-televisioon.

Älykkäitä toimintoja
Galaxy S:ssä on skandinaavinen näppäimistö, josta löytyvät myös å, ä ja ö. Lisäksi siinä on Swype, jolla kirjoittaminen sujuu kevyesti näppäimiä pyyhkäisemällä. Suomalainen versio Swypestä on ladattavissa myöhemmin kesällä.

Galaxy S auttaa matkailijaa löytämään perille sisäänrakennetun gps:n ja Google Mapsin avulla. Galaxy S:ssä on myös Layar-sovellus, jonka avulla saa vinkkejä esimerkiksi ravintoloista, hotelleista ja nähtävyyksistä.

Lähde: Samsung lehdistötiedoite