Elo-syyskuussa 2010 Samsung myi yli 12 000 Galaxy S -älypuhelinta Suomessa ja kyseinen malli nousi ajanjakson myydyimmäksi high-end älypuhelimeksi. Samsung vastaa kasvavaan Android-kysyntään, ja yrityksellä on tarjota Android-laite eri käyttötarkoituksiin.

Jo vuoden 2009 lopulla Samsung valloitti Suomen markkinat laajalla kosketusnäyttöpuhelimien valikoimalla, johon lukeutuivat muun muassa TouchWiz, Ultra Touch ja Samsung Galaxy. Vuonna 2010 Samsung satsasi erityisesti älypuhelinmarkkinoihin. Samsung esitteli uuden Galaxy-malliston, joka otettiin suurella innolla vastaan. Vuonna 2010 esiteltiin myös ensimmäinen Samsungin oman Bada-alustan älypuhelin Samsung Wave.

2010 on ollut älypuhelimien vuosi. Tuore ComScoren tutkimus kertoo, että älypuhelinmarkkinat kasvoivat Euroopassa 41 prosenttia viime vuoden heinäkuusta tämän vuoden heinäkuuhun. Samsungin laitteilla on ollut merkittävä asema älypuhelimien kysynnän kasvussa. Vuonna 2010 Android-käyttöjärjestelmä on lähtenyt ilmiömäiseen nousuun. Samsung on nopeasti sopeutunut kasvavaan kysyntään ja laajentanut Android-alustaan perustuvaa Galaxy -mallistoaan. Tarjolla on tällä hetkellä ratkaisuja kaikentyyppisille käyttäjille. Uusimmat täydennykset Galaxy -tuoteperheeseen ovat yrityskäyttäjille suunnattu Galaxy 551 ja paljon odotettu tabletti-tietokone Galaxy Tab.

Ennätykset rikki
Elo-syyskuussa Samsungin osuus Suomen älypuhelinmarkkinoista oli ennätyksellisen korkea. Galaxy S
-älypuhelin rikkoi kaikki myyntiennusteet. Samsung Galaxy S -puhelimia myytiin elo-syyskuun välisenä aikana yli 12000 kappaletta, mikä tekee laitteesta ajanjakson myydyimmän high-end-älypuhelimen. Tämän lisäksi Galaxy S oli syyskuussa teleoperaattori Elisan toiseksi myydyin matkapuhelin sekä DNA:n myydyin high-end-älypuhelin elo-syyskuussa. Myös Sonera kertoo Galaxy S:n myynnin yllättäneen positiivisesti.

–Samsung Galaxy S on todellinen menestys. Myyntiluvut ylittivät odotuksemme, ja jonkin aikaa Galaxy S oli Suomessa loppuunmyyty. Varastoja on sittemmin täydennetty ja Galaxy S on palannut kauppojen hyllyille. Maailmanlaajuisesti Samsung Electronics myi neljän kuukauden ajanjaksolla ennätykselliset 5 miljoonaa Galaxy S -älypuhelinta. Syksyn myyntiluvut ovat edelleen korkeita ja odotamme Galaxy S -puhelimen menestyksen jatkuvan hyvänä myös joulumyynnissä, kertoo Samsungin telecom-tuotteiden Suomen myyntipäällikkö Mika Engblom

Lähde: Samsung