Taiwanilainen tuttumme HTC julkisti myös viimeisen vuosineljänneksen tuloksensa. Samalla Peter Chou, yhtiön toimitusjohtaja, lisäsi uusien laitteiden ympärillä pyörivään huhumyllyyn vettä.

Q4 oli koko 2010-vuoden lailla HTC:lle suosiollinen, sillä päättyneen vuoden liikevaihto nousi 93% edeltäneestä 7,1 miljardiin euroon. Yhtiö möi 24,67 miljoonaa puhelinta, joka on yli kaksi kertaa enemmän kuin edellisvuonna. HTC uskoo toimittavansa tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä liki 9 miljoonaa puhelinta. Tämä tarkoittaa myös sijoittamista tehtaisiin ja HTC aikookin tuplata Shanghain tehtaansa kuukausittaisen kapasiteetin 2 miljoonaan laitteeseen sekä rakentaa Taiwaniin uuden tehtaan. Peter Chou myönsi, että valmistuksen ulkoistaminenkin on vaihtoehtona, mikäli sille tulee tarvetta.

Peter Chou vahvisti myös, että tablet-laite on tuloillaan ja he toivovat, että se vastaa kuluttajien odotuksia. Samalla hän kommentoi väitteitä, että kilpailijoiden nopea reagointi tablet-markkinoihin olisi jättänyt yhtiön muiden jalkoihin toteamalla markkinoiden olevan varsin lapsenkengissä ja kilpailijoita olevan huomattavasti, yhtiöllä ei ole mitään syytä rynnätä sekaan ilman huoliteltua tuotetta. Itse laitteesta tai laitteista Chou ei maininnut enempää, mutta “Flyer”-koodinimellä huhuttua 7-tuumaista ja vähintään Android 2.3:lla varustettua laitetta HTC:lta odotetaan Helmikuun alussa alkavilla Mobile World Congress-messuilla. Toiveissa toki on, että laitteen ytimenä sykkii Qualcomm:n tai Nvidia:n tuorein dual core-piirisarja. Alkukesältä odotetaan HTC:n seuraavan tablet-julkaisun, “Scribe”-koodinimellä liikkuvan, suuremman laitteen lisätietoja.

Lähteet:

http://news.yahoo.com/s/ap/20110121/ap_on_hi_te/as_taiwan_earns_htc

http://www.reuters.com/article/idUSTOE70J05X20110121