LG:n uusi 8,9″ tablet-laite on suunniteltu sekä työ- että vapaa-ajankäyttöön. Optimus Pad pohjautuu Googlen uusimpaan Android 3.0-käyttöjärjestelmään, ja siinä on kaksiytiminen suoritin sekä 3d-kamera.

httpv://www.youtube.com/watch?v=9VRLIr0JZas

LG esitteli Optimus Padin ensimmäistä kertaa Mobile World Congress 2011 -messuilla. Monipuolisin multimedia- ja tuottavuusominaisuuksin varustellussa tabletissa on iso ja ainutlaatuinen 8,9″ näyttö. Laitteen koon ansiosta sitä on kevyt ja kätevä käyttää yhdellä kädellä. Tästä huolimatta käyttäjän ei tarvitse tinkiä kuvan koosta.

LG Optimus Padin näytön kuvasuhde on 15:9 ja resoluutio 1289 x 768. Tämän ansiosta laitteella on mahdollista esittää sisältöä laajakuvaformaatissa. Optimus Padin näytön halkaisija on 8,9 tuumaa ja leveys 149,4 mm. Optimus Pad onkin ihanteellinen ratkaisu kuluttajille, jotka toivovat näppärää kokoa ja suurta kuvaa samassa laitteessa.

”Uusia tablet-laitteita julkaistaan tällä hetkellä nopeaan tahtiin. Me halusimme LG Optimus Padin avulla määritellä tableteille uuden standardin”, sanoo Erik Andersson, LG Electronicsin Pohjoismaiden matkapuhelinosaston tuotepäällikkö. ”Mielestämme LG Optimus Pad tarjoaa juuri oikean yhdistelmän kannettavuutta ja katseltavuutta – suorituskyvystä tinkimättä.”

Itsestään selvä valinta multimediafaneille

Optimus Pad on maailman ensimmäinen tablet-laite, jossa on sisäänrakennettu 3d-kamera. Laitteella voi ottaa 3d-kuvia ja kuvata 3d-videoita, joita voi myöhemmin hdmi-liitännän avulla katsella myös esimerkiksi television ruudulla tai jakaa YouTube 3d -sivustolla (Youtube.com/3D). Optimus Padin sisäänrakennetut videoneuvottelutoiminnot ovat yrityskäyttäjien mieleen. Elokuvafaneja voi puolestaan kiinnostaa Optimus Padin tarjoama mahdollisuus toistaa laitteella kuvattua teräväpiirtosisältöä (1080p) television ruudulla. Lisäksi Tegra Zone -sovellus tarjoaa innokkaille pelaajille laajan valikoiman konsolitasoisia pelejä.

Nopea, tehokas ja joustava

LG Optimus Padissa on Googlen uusin tableteille suunnattu Android 3.0 (Honeycomb) -alusta. Uusimmassa alustassa on korkeampi näyttöresoluutio ja se tukee erityisesti tableteille kehitettyjä sovelluksia, joista esimerkkeinä Google Maps 5 ja Google eBooks. Optimus Padissa on myös helppokäyttöinen, tietokonetta muistuttava käyttöliittymä.

LG Optimus Padissa on kaksiytiminen NVIDIA Tegra 2 -suoritin, jonka ansiosta sovellukset käynnistyvät nopeasti ja verkkosivujen selaaminen on viiveetöntä. Optimus Padilla voi helposti käyttää useaa sovellusta samanaikaisesti. Lisäksi suorittimen ainutlaatuisten grafiikkaominaisuuksien ansiosta laitteella on helppo toistaa videoita ja muuta multimediasisältöä.

Hinta ja saatavuus:

LG Optimus Pad on saatavilla kaupoissa huhtikuun lopulla, ja sen arvioitu verollinen jälleenmyyntihinta on 990 euroa.

Tekniset tiedot:

  • 1 GHz:n kaksiytiminen NVIDIA Tegra 2 -suoritin
  • 8,9″ kapasitiivinen wxga-kosketusnäyttö (1280 x 768)
  • 1 GB muista
  • Kahdella linssillä varustettu 5 megapikselin 3d-kamera
  • HDMI 1.4-ulostulo