Nvidia Tegra 2 oli ehkä suosituin uusista mobiililaittealustoista MWC2011-messuilla joten ei liene ihme, että jatkoa seuraa. Kal-El moninkertaistaa Tegra 2:n suorituskyvyn ja samalla pudottaa virrankulutusta ja lämmöntuottoa. Lisää katkon jälkeen.

Aiemmin uutisoimamme vuoto Nvidian tulevaisuuden näkymistä oli kuin olikin totta ja tiistaina Nvidia valotti hieman tulevan neliydinpiirisarjansa suorituskykyä.  Oletettavasti Tegra 3:ksi nimettävä Kal-El pitää sisällään 12-ytimisen Ultra-low power GeForce-grafiikkaprosessorin nykyisen kahdeksan ytimisen sijasta sekä neliytimisen pääprosessorin. Nvidian mukaan Tegra 2:een verrattuna uutuus tuplaa prosessointikyvyn ja grafiikkapuolella kolminkertaistaa suorityskyvyn.

Jotta mitään ei jäisi spekulaatioiden ja teknisten speksien varaan, Nvidia pyöritti 2560×1440-natiiviresoluutioista demoa samanaikaisesti sekä tabletin omalla näytöllä, että 30″ 2560×1600-resoluutioisella ulkoisella näytöllä HDMI:n läpi. Coremark-testiohjelman lisäksi nähtiin Great Battles Medieval-pelidemo, jossa taistelukentällä liikkuu 650 sotilasta 720p-tarkkuudella ja vieressä sama demo Tegra 2:lla ja 325:llä sotilaalla nykivänä, tehoero on todella huomattava.

Kal-El samplet ovat jo lähteneet päävalmistajille ja sillä varustetuttuja tabletteja on odotettavissa markkinoille elokuun tienoilla. Älypuhelimiin mahdollisesti loppuvuoteen mennessä. Ensivuonna on odotettavissa luonnollisesti lisää suorituskykyä ja Wayne-koodinimellä kulkeva järjestelmäpiiri kymmenkertaistaa suorituskyvyn Tegra 2:een nähden. Elämme jännittäviä aikoja.

Verkkojulkaisu IntoMobile oli paikalla suljettujen ovien takana pidetyssä sessiossa ja tarjoilee innokkaimmille alla olevan Youtube-videon.

httpv://www.youtube.com/watch?v=DPN3hHI9y-E