Samsungin viime vuosi oli hyvin tuottoisa ja kasvu oli 60% ja se möi 25 miljoonaa puhelinta ja tablettia. Pelkästään Galaxy S:n myyntiluvut olivat 10 miljoonaa, joten ei tule yllätyksenä, että MWC:ssä julkistettiin hetki sitten Galaxy S II sekä Galaxy Tab 10.1.

Samsung Galaxy S II:ssa on uudistettu ja neljästä tuumasta 4,3 tuumaan kasvanut Super AMOLED plus-tekniikalla varustettu näyttö ja Samsungin oma tuplaydinprosessori 1Ghz kellotaajuudella, toisin kuin Tab 10.1:ssä. Galaxy S II on vain 8,49mm paksu, tehden siitä markkinoiden ohuimman älypuhelimen päihittäen Sony Ericssonin Xperia Arc:n vain 0.2 millimetrillä ja pikkuveljensä Galaxy S:n vajaalla 1.5 millillä. Painoa laitteella on 116 grammaa. Kameraan on myös lisätty kaivattu salama.

Laitteen HSPA+ tietoliikenneyhteyden takaavat tulevaisuudessa jopa 21Mb siirtonopeudet. NFC-yhteydet langattomille maksukeinoille löytyvät myös tästä laitteesta, Nexus S:n tavoin. Kamera kykenee 1080p-videokuvaukseen. Kapasiteettia oli saanut lisää myös akku, joka on nyt 1650mAh. Allshare mahdollistaa videoiden ja kuvien jakamisen wlanin läpi televisioille ja muille sitä tukeville laitteille.

Touchwiz 4.0 tuo neljällä “hubilla” varustetun parannellun käyttöliittymän. Hubit ovat sisältöpalveluja jotka edistävät käyttömukavuutta liittämällä sosiaalisen median palvelut, e-kirjapalvelut, musiikkipalvelut sekä pelipalvelut yksinkertaisiksi kokonaisuuksiksi. Voice commander-toiminto lisää laitteeseen monipuolisen äänentunnistuksen joka auttaa esim. autokäytössä.

Samsung on selvästi panostanut Galaxy S II:ssa yrityskäyttäjiin, sillä laitteessa on Ciscon IP-puheluohjelmisto sekä Sybase:n turvallisuuspaketti vakiona. Ne laajentavat jo entisestään merkittävää ominaisuuskirjoa mukavasti yrityspuolellekin. Sybase-yhteistyön tuomiin palveluihin kuuluu mobiililaitteiden etähallinta ja mm. ohjelmistojen etäasennus ylläpidon toimesta käyttäjää häiritsemättä jolloin käyttäjä voi olla varma, että laitteessa on aina viimeisimmät ohjelmistot ja tietoturva on kunnossa.

Galaxy Tab 10.1 on Android 3.0-käyttöjärjestelmällä ja Nvidian Tegra 2-piirisarjalla varustettu tablettiuutuus. Siitä on karsittu TouchWiz pois eli Samsung ei ole kehittänyt Android 3.0:n vakio-UI:n tilalle omaansa. Näyttö on laitteen nimen mukaisesti kasvanut 7″:sta 10.1 tuumaiseksi ja resoluutio on 1280×800 pikseliä. Laite on vain 10,9mm ohut ja painaa 599g ja miellyttävästi myös akun kapasiteettia on lisätty 6860 mAh:iin. Siinä on 8Mpix kamera takapuolella ja 2Mpix kamera videopuheluille. Galaxy S II:n tavoin laitteesta löytyy tuki myös HSPA+:lle.

Valitettavasti laitteessa ei ole USB- tai HDMI-portteja vaan ne tulevat luultavasti vain telakan mukana.

Laitteiden on määrä saapua Euroopan markkinoille maaliskuun aikana ja lisätietoa löytyy alla olevista linkeistä.

http://galaxys2.samsungmobile.com/html/

http://galaxytab.samsungmobile.com/