Artikkelin toisessa osassa käymme läpi hieman laitteen kamera- ja mediatoisto-ominaisuuksia ennen yhteenvetoa. Artikkelin ensimmäisen osan löydät täältä.

Sony Ericsson on tehnyt hyvää työtä Arc:in kameraohjelmiston kanssa. Kameran on helppokäyttöinen ja käyttöliittymä tuo suurimman osan ominaisuuksista esille ilman turhaa valikoiden selaamista. Kuvausasetukset ovat saatavilla ruudun kautta ja tarvittaessa kaikki ruudulla pyörivä informaatio on mahdollista piilottaa häiritsemästä käyttöä.  Kameran kaksitoiminen laukaisin on myös äärimmäisen miellyttävä lisä, vaikka olisimmekin toivoneet sen olevan hieman keskemmällä ja suurempikokoinen. Puhelimen automaattitarkennus toimii miellyttävän nopeasti ja tämä yhdistettynä kuvanvakaajaan tekee Arc:lla valokuvaamisesta äärimmäisen helppoa ja miellyttävää.

httpv://www.youtube.com/watch?v=GXg1t0Dq9-0

Taustavalaistun Exmor™-sensorin ansiosta Arc:lla kuvaaminen onnistuu myös hämärässä, eikä kuvien onnistuminen ole kiinni yli-inhimillisestä käden vakaudesta tai tarkka-ampujan hengitystaidoista.

Allekirjoittaneilta eniten kiitosta saa Arc:n kyky kuvata videota hämärässä. Puhelin kykenee vähävaloisessa ympäristössä täyteen 30fps nopeuteen, ilman nykimisiä, 720p-resoluutiolla. Kameran valoherkkyys on jo vakioasetuksilla paras koskaan testaamistamme. Arc on myös ensimmäinen Android-puhelin jossa on kuvanvakain käytössä myös videokuvauksen aikana. Tämä on tervetullut lisä HD-resoluutioilla, joilla pienetkin tärinät ovat havaittavissa.

Yökuvaus:

httpv://www.youtube.com/watch?v=c2mr_nb8RB8

Päivänvalo:

httpv://www.youtube.com/watch?v=71HClmD4tq8

Hämäräkuvaus verrattuna Nexus Oneen:

httpv://www.youtube.com/watch?v=s0cevcg28Sw

Perinteitä kunnioittaen Sony Ericsson loistaa musiikin toistossa. Aiempaa X10-mallia vaivannut heikko basso on korjattu, ja nyt myös matalat taajuudet toistuvat puhtaasti ja kauniisti. Arc:in vakiosoitin myös sisältää taajuuskorjaimen, jossa on useita valmiita asetuksia erilaiseen musiikkiin. Valitettavasti täysin vapaasti muokattavaa taajuuskorjainta ei soittimesta löydy. Soittimesta on painike, jonka avulla ohjelma etsii soitettavan kappaleeseen liittyvää tietoa netistä,  esimerkiksi levynkannet tai musiikkivideoita youtubesta.

 

Valitettavasti videotoistossa Arc ontuu; yleisimmät mp4-, wmv-, 3gp-, H.263- ja H.264-formaatit ovat tuettuna, mutta laite ei tue suoraan Xvid-, Divx- tai MKV-formaatteja, jotka ovat jo monilla kilpailijoilla hallussa. Vajaa videotuki on ikävä takaisku, sillä Arc:in HDMI-liitännän avulla olisi laite todella näppärä matkavideotoistin. Onneksi Xvid ja Divx formaatit on mahdollista saada toimimaan marketista löytyvien ohjelmien avulla. MKV:ta tosin emme saaneet pyörimään sulavasti millään soittimella, vaikka prosessoritehoa laitteessa on riittävästi. Epäilemme syyksi testattujen ohjelmien puutteellista Arc:ille tukea, ja päivitysten myötä pitäisi myös MKV:n toiston onnistua tulevaisuudessa.

Teimme myös pikatestin Arcin mediaserver ominaisuuksille käyttäen samassa lähiverkossa olevaa Playstation 3 konsolia. DLNA toimi todella hyvin ja kuvat että videot olivat helposti ja langattomasti selattavissa puhelimen muistista. 720p-videot toistuivat myös ilman ongelmaa mediaserver-työkalun läpi Playstation 3:n kautta isolla ruudulla.

Kaikenkaikkiaan Arc on hyvä valinta paljon videota ja kuvia kuvaavalle, joka ei tarvitse kaikkein suurinta tehoa ja haluaa kuitenkin ohuen ja massasta erottuvan laitteen, jossa on iso näyttö, ja  jolla kuvia on miellyttävä esittää muille.