HTC ilmoitti tuovansa Euroopan markkinoille räätälöidyn mallin jo jenkkien markkinoilla muutaman kuukauden olleesta EVO 3D:stä. Puhelin tukee 3D-videota 720p-resoluutiolla, kiitos kaksoiskameran. Laitteen kyljessä on myös pikavalinta qHD-näytön tilan vaihtamiseksi nopeasti 2D- ja 3D-tilojen välillä ja ehkä suurin kameralaukaisin mitä ikinä on matkapuhelimessa nähty. Selkein ulkoinen ero jenkkipainokseen on laitteen punaisen korostusvärin muuttuminen kultaiseksi ja operaattorien usein varsin turhien ohjelmistopakettien puute. “Yllättäen” Evo 3D:n julkaisu euromarkkinoille tuli juuri LG:n Optimus 3D:n julkaisun alla.

Alla vielä virallinen lehdistötiedote ja pari lisäkuvaa:


HTC julkistaa 3D-viihdepuhelimen, HTC EVO 3D:n
– Puhelimella voi kuvata ja katsoa kolmiulotteisia kuvia ja videoita

Älypuhelinvalmistaja HTC julkistaa HTC EVO 3D -älypuhelimen. Puhelimella voi kuvata ja toistaa kolmiulotteisia valokuvia ja videoita. Laite tukee myös HTC Watch -videopalvelua. HTC EVO 3D tulee myyntiin kolmannella vuosineljänneksellä Pohjoismaissa.

“Älypuhelimet ovat tehneet vallankumouksen viestinnässä ja erilaisten viihdepalvelujen käyttämisessä. Elokuvat, musiikki, kuvat ja pelit kulkevat aina mukana. Kolmiulotteinen kuva siirtyy nyt teattereista ja olohuoneista kaikkialle”, HTC Nordicin toimitusjohtaja Peter Frølund sanoo.

3D-kuvaa ilman laseja

HTC EVO 3D -puhelimella kolmiulotteista kuvaa voi katsoa ilman 3D-laseja. Laitteen kaksi viiden megapikselin kameraa mahdollistavat kolmiulotteisten videoiden kuvaamiseen ja kuvien ottamisen.
Laitteessa on 4,3 tuuman qHD-näyttö sekä tehokas Qualcommin kaksiytiminen 1,2 gigahertsin Snapdragon-suoritin.

HTC Sense

HTC EVO 3D:n tyylikästä muotoilua täydentää uusin HTC Sense -käyttöliittymä. Kolmiulotteiset valikot ja uudet toiminnot tehostavat viihdekäyttöä ja työntekoa. Kun puhelimeen on asetettu näppäinlukko, lukitusnäyttö voidaan asettaa näyttämään keskeisiä reaaliaikaisia tietoja ja sisältöjä. Näytölle voi valita yhteisöpalvelupäivityksiä, valokuvia tai sää- ja pörssitietoja. Lisäksi lukitusnäytöltä voi siirtyä nopeasti käytetyimpiin toimintoihin, kuten puhelun soittamiseen, sähköpostin lähettämiseen ja valokuvan ottamiseen.

Tallenna tärkeät hetket

HTC EVO 3D:n kahdella kameralla voi ottaa kolmiulotteisten kuvien lisäksi myös tavallisia kuvia.  Lisäksi kamerassa on uusi Tiltshift Effect -toiminto, joka sumentaa osan kuvasta, jolloin kuvauskohteet näyttävät pienoismalleilta. Kamerassa on valovoimainen linssi (f2.2 suurimmalla aukolla), joten kuvanlaatu on hyvä myös hämärässä valossa.