Alankomaiden tuomioistuin, joka on käsitellyt Applen nostamaa syytettä Samsungia vastaan, on päättänyt Samsungin syyllistyneen patenttirikkomuksiin. Patentit, jotka mainittiin, olivat 2,058,868 (ruudun vieritykseen liittyvä), 1,964,022 (ruudun avaaminen ruutua sormella pyyhkimällä) ja 2,098,948 (toiminnon rekisteröinti liittyen useampaan peräkkäiseen kosketukseen).  Myös Galaxy Ace, Galaxy Tab 10.1 ja 10.1v ovat tuomioistuimen mukaan syyllistyneet samoihin rikkeisiin. Samsungin on oikeuden päätöksen pohjalta poistettava Ace, Galaxy S ja S II markkinoilta 13.10. mennessä.

Olimme tismalleen samassa tilanteessa Galaxy Tabien kanssa muutama viikko sitten ja tämä myyntikielto ei kestänyt kovinkaan pitkään, joten ei kannata vielä panikoida. Valitettavasti kuitenkin noin yleispätevien patenttien läpipääsy Euroopan maan oikeudessa ei lupaa hyvää alati pahenevan patenttisodan kannalta.

Edit: Kielto koskee koko EU:ta, mutta Samsung on ilmoittanut jo korjaavansa ohjelmistopäivityksellä galleriasovelluksesta löytyneen Applen galleriaa muistuttavan ruudunvieritysefektin. Efekti pompauttaa ruutua hieman takaisin päin kun käyttäjä päätyy gallerian alalaitaan.  Päivitys pitäisi olla saatavilla ennen 13.10. Samsung on ilmoittanut myös omaavansa ratkaisun myös muihin patenttikiistan alaisiin ongelmiin.

Seuraamme tilannetta…

Lähde: Rechtspraak.nl | Päätöslauselma