HTC julkaisi HTC Explorerin, uuden budjettiluokkaan suunnatun puhelimen, joka on sukua muutama vuosi sitten markkinoilla olleelle HTC Tattoolle. Laite on suunnattu ensimmäistä kertaa älypuhelin- ja/tai Android-maailmaan astuville ja hinnan luvataan olevan alle 300 €.  Laitteessa on 3.2″ 480×320-resoluution näyttö ja se kykenee toistamaan Flash-sisältöä (vaikka HTC:n lehdistötiedottessa väitetään laitteen oleva ensimäinen luokassaan tähän kykenevä, tiedämme kuitenkin, että Sony Ericssonin Xperia Mini ja Mini Pro pystyvät samaan).  Laitteen kamera on varsin vaatimaton 3 Mpix kennollaan ja myös salama loistaa poissaolollaan. Laitteessa on vaihdettavat värikuoret, mutta laitetta saadaan alkuvaiheessa Suomeen vain mustana. Prosessorina pyöri nykymittapuulla alimittainen 600mhz piisiru.

Alla vielä virallinen tiedote:

HTC julkistaa HTC Explorerin – älypuhelin yhä useamman ulottuville

– HTC Explorer on täysiverinen ja kohtuuhintainen älypuhelin

Taiwanilainen älypuhelinvalmistaja HTC on julkistanut HTC Explorer -älypuhelimen. Uusi puhelin on yhtiön malliston edullisin laite. Explorer on suunniteltu helppokäyttöiseksi vaihtoehdoksi esimerkiksi ensimmäistä älypuhelintaan hankkiville.

“Explorer on helppokäyttöinen älypuhelin, jonka avulla kuka tahansa voi hallita arkeaan kätevästi. Uudella mallilla pyrimme tuomaan laitteemme yhä useampien ihmisten ulottuville”, HTC:n Pohjoismaiden-toimitusjohtaja Peter Frølund sanoo.

HTC Sense

HTC Sense tekee älypuhelimen käytöstä intuitiivista, helppoa ja hauskaa. HTC Explorerissa on muokattava lukitusnäyttö, josta voi siirtyä nopeasti käytetyimpiin toimintoihin. Voit seurata kollegojen, ystävien ja perheen päivityksiä kätevästi People-pienohjelmalla. Kuvien, videoiden ja oman sijainnin jakaminen onnistuu vaivattomasti yhdellä painalluksella. Puheluiden soittamista on helpotettu uudella Smart Dialer -pienohjelmalla.

Nopeaa ja mukavaa verkkosivujen selailua

HTC Explorerissa on 480×320 pikselin HVGA-näyttö. Se näyttää myös sivujen Flash-sisällön ensimmäisenä puhelimena vastaavilla näytöllä varustettujen laitteiden luokassa, joten laite tukee lähes kaikkia Android Marketista saatavilla olevia sovelluksia.

Työn ja arjen aikataulut hallintaan

HTC Explorer auttaa hallitsemaan arkea ja työelämää – voit yhdistää laitteeseen useita sähköpostitilejä. Voit tarkastella useita kalentereita rinnakkain yhdessä näkymässä. Eri palvelujen tapahtumat ovat erivärisiä, joten työelämän tapahtumat eroavat selkeästi henkilökohtaisista tapahtumista. Avoimia kalenterikutsuja voi hallita yhdeltä välilehdeltä.

HTC Explorer tulee myyntiin Suomessa loppuvuonna mustana, hintaluokka on alle 300 euroa.