Asus onnistui yllättämään Googlen ja Samsungin julkistusten vanavedessä monet julkaisemalla Transformer 2 -tablettinsa AsiaD-tapahtumassa Hongkongissa. Kyseessä on toinen neliytimistä NVIDIA Tegra 3-järjestelmäpiiriä käyttävä laite, sillä ZTE ehti jo julkaisemaan oman tablettinsa Kiinassa samalla alustalla.

Asuksen Jonney Shih esitteli “supersalaisuutena” salkustaan kaivamansa uuden version suositusta netbookin ja tabletin yhdistelmästä, jossa päähuomio kiinnittyy luonnollisesti näppäimistön ohella sen tehokkaaseen järjestelmäpiiriin, NVIDIA Tegra 3:een. Noin viisinkertaista suorituskykyä edelliseen sukupolveen verrattuna lupaileva Tegra 3 sisältää neljä ARM Cortex-A9 -ydintä sekä viidennen, yksinkertaisempia tehtäviä suorittavan lisäytimen. Grafiikkaa on pyörittämässä virrankulutukseltaan alhainen, 12-ytiminen GeForce ULP -grafiikkasuoritin, joka on noin kolme kertaa Tegra 2:ta suorituskykyisempi ja tuo myös lisää silmäkarkkia uusien ominaisuuksiensa myötä.

Transformer Prime on kääritty Asuksen vastikään julkaistun Zenbook-ultrabookin tyyliseen pakettiin ja laite on paksuudeltaan vain 8,3 mm ja se sisältää 10-tuumaisen näytön lisäksi jo edellisessä mallissa tutuiksi tulleet mini-HDMI-liittimen, SD-kortinlukijan, kaksi USB-porttia sekä mukavan 14,5 tunnin akunkeston. Android 4.0 -päivitystä Shih lupailee jo ennen vuoden loppua.

Laitteen “virallinen” julkistus tapahtuu vasta marraskuun 9. päivä, joten Shih jätti hieman myös arvailujen varaan. Muun muassa sen, onko laitteen paksuus ja akunkesto ilmoitettu näppäimistötelakan kanssa vai ilman. Ennakkokuvissa laite on todella ohut. Jäämme odottelemaan lisätietoa, mutta varmaa on, että Android-tabletin pelikäyttö saa jälkeen kerran uuden ulottuvuuden.

 

Lähde: http://allthingsd.com/20111019/jonney-shih-asiad/